reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Misia - no to mam nadzieje ze się uspokoiłaś troszkę :-) na pewno wszystko jest dobrze

Magdusia - no to gratuluje królewny, bardzo sie ciesze ze wszystko jest dobrze

agap - kurcze nie wiem co ci poradzić. ICSI jest najczęściej stosowana metoda w klinikach, natomiast IMSI stosuje sie zazwyczaj gdy próby zajęcia w ciąże po ICSI zawiodły

reklama
czesc dziewczyny i dzieki za wsparcie:)
marcikuk co bedzie jak beda złe wyniki to nie wiem , pewnie bede musiała odstawic leki i za miesiac albo dawa znowu podejsc od poczatku:-( no nic niedługo bede miała wyniki i wszystko bedzie jasne

miska to super, że wyniki ok.
agap z tego co wiem, to IMSI różni sie tym,że oglądaja plemnika pod bardzoooo duzym powiększeniem żeby wykluczyć nieprawidłowego,a ICSI wybieraja plemniczka i wpuszczają do komóreczki.Spróbuję coś na ten temat znależc.
Piszesz, że M ma 5%prawidłowych plemniczków-z tego co pamiętam to Sylha miała ICSI,a jej M miał 2%prawidłowych.No, ale wiadomo , że też nie możemy się sugerować za bardzo innymi.
A jaka jest róznica cenowa między ICSI a IMSI????

agap-nam przy podobnych wynikach lekarz zasugerował IMSI, bo wtedy wybierają zdrowy plemniczek
miska126-Gratuleję i zazdroszczę, mocno trzymam &&&&
Misia1974-pewnie Bąbelki dają znać, że sobie moszczą gniazdko. Ja nie miałam żadnego plamienia i się tym razem nie udało...

marcikuk - ja mam dwie blastusie
miśka - super, że wszystko dobrze. O której crio?
A ja mam dzisiaj jakiegoś doła przez wielkie D!!! Płacze cały dzień, tak bardzo się boję

Ostatnia edycja:
Miliaa pick up miałam dzisiaj o 9 rano. Dzięki za trzymanie kciuków,bo bardzo mi pomogły-wybłagałam bardzo słabą narkozę i obudziłam się już praktycznie pod koniec zabiegu. Pobrali mi 5 kumulusów,ale na na razie nic nie wiem,czy były tam komórki i jakiej jakości. Jeszcze krwawię trochę i boli mnie dół brzucha a ty jak się dzisiaj czujesz słoneczko?
Agavva nie martw się,to dopiero 5 d.s. a estradiol bardzo szybko rośnie, przy następnej wizycie będzie lepiej, zobaczysz!!Ja w 8 d.s. miałam 4 pęcherzyki a estradiol 760, zaś 10 d.s. nadal 4 pęcherzyki zaś estradiol 1600, nie wiem jakim cudem wyciągnęli 5,ale lekarz mi mówił,że brali wszystko co się dało:biggrin2: inna dziewczyna, która leżała ze mną na sali po zabiegowej miała na usg 8 a wyciągnęli jej 13 także nie martw się malutka, będzie dobrze,byleby te nasze komóreczki były dojrzałe a zarodki silne!!
AgaP-Mój mąż miał taką samą morfologię 5% prawidłowych plemników,po Androvicie skoczyło mu do 10% nam lekarze mówili,że wystarczy ICSI.
Miśka126 to powodzenia na transferku,ja jak dobrze pójdzie zaplanowany mam transfer na czwartek:tak:

reklama
Meg ja transfer mam zapłanowany na godz 13:-) Dziewczyny mam troche stracha o to żeby ten moj kochany blastus był silny i dobrze sie rozmroził:baffled:
gienek no to trzymam kciuki:-)
Dziewczyny dziekuje wam za wsparcie:-)

Do góry