reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jejku jak dobrze,że jest to forum ,bo człowiek by oszalał.
Powiedzcie, a jak można kupić te leki gonal i inne do stymulacji?? Teraz juz bez dofinansowania będzie mi ciężko, a może która w trakcie zaszla i leżą niepotrzebne??

witaj,
dziękuje za szybką odpowiedz. Powiem tak. wczoraj miałam wizytę dostałam Elonve i dopiero mam się zgłosić we wtorek.....jak wygląda dalej procedura>

Nigdy nie byłam tym lekiem stymulowana. Zawsze tylko gonal,menopur. Jeżeli od 2dc to pewnie idziesz krótkim protokolem. Jakie masz Amh,fsh???

reklama
Magdo , dziękuje za Twoją odpowiedz. Mam pytanie: Czy zawsze pobierają 6 jajeczek? I teraz czy one są zapładniane od razu? Mnie powiedziała pielęgniarka, ze z 6 jajeczke to wychodzi ok. 1,5 dziecka. Tak mniej wiecej.... i co tą te blastki. Mam juz ukończone 35 lat.
PObierają tyle ile naprodukujesz i uważają, że są dojrzałe (odpowiednio duże urosną), i wybierają 6 do zapłodnienia. W zależności od tego ile pobiorą wszystkich jajeczek możesz pomyśleć o zamrożeniu reszty (ale to jest dodatkowo płatne).

Morula i blastka (blatocysta) to określenia to stadium rozwoju komórki po zapłodnieniu. Zarodek osiąga stadium moruli w ok 3 dobie, a stadium blastocysty w 5. U mnie na 6 jajeczek wyszło jedno :)

Gdzie się leczysz??

Do góry