reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Pobierają Ci wszytskie komórki ale przy pierwszytch dwóch procedurach zapładniają tylko 6 komórek, ale nie wiem czy jak kobieta jest powyżej 35 roku to nie zapładaniają wszytskich. W dniu punkcji komórki są zapładniane
Chyba powyżej 35 lat zapladniaja wszystkie. Tylko nie jestem pewna czy czasem coś się nie zmieniło

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Mam jeszcze ostatniego mrozaka. To.co mogę juz odstawić chyba leki, pradwa?? Tylko ze.u mnie podobno wszystko jest ok,zarodki dobrej klasy takze... no nie wiem co jeszcze mozemy zrobic aby sie udalo... :-(

PObierają tyle ile naprodukujesz i uważają, że są dojrzałe (odpowiednio duże urosną), i wybierają 6 do zapłodnienia. W zależności od tego ile pobiorą wszystkich jajeczek możesz pomyśleć o zamrożeniu reszty (ale to jest dodatkowo płatne).

Morula i blastka (blatocysta) to określenia to stadium rozwoju komórki po zapłodnieniu. Zarodek osiąga stadium moruli w ok 3 dobie, a stadium blastocysty w 5. U mnie na 6 jajeczek wyszło jedno :)

Gdzie się leczysz??
Novum - dr ,Zamora.

reklama
Do góry