reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dobrze że jak obudziłam się o 5:30 na zastrzyki to już zasnąć nie mogłam bo dzięki temu Was nadrobiłam :)
No to po kolei...

U mnie niestety nie ma innej opcji dojazdu do pracy jak auto... :(
No i generalnie o to wczoraj ścięłam z moim M bo moje auto żeby przeszło trzeba by mega porobić i wywalić kupę kasy co się nie opłaca bo i tak pojeździ jeszcze max rok. Chciałam kupić za 2 max 3 tysiące jakiegokolwiek gracika by jeszcze z dwa lata pojeździć a M stwierdził że ma już dość gratów i chce kupić auto które mieliśmy zgodnie z planem kupić właśnie gdzieś za dwa trzy lata takie już porządne. A ja nie chcę ze względu na leczenie bo nie wiemy ile to wyjdzie... Ehhh....

Bosz dziękuję bardzo bardzo!!! Czasami mam straszny żal do siebie o to wszystko i bez Was to bym chyba w depresję wpadła :*

Ja miałam od 2dc stymulację ale z tego co czytałam to bardzo różnie jest więc spokojnie :)

Nie. Ja w Katowicach. No przy lekach zawsze już w 10 - 11 dc miałam odpowiednie ale to przy iui i tylko 2 pęcherzykach. Może teraz przy dużej ilości lepiej poczekać choć boję się żeby nie przedobrzyli...
Mam nadzieję że Pani doktor wie co robi w końcu mierzyła te największe pęcherzyki choć oczywiście nie powiedziała mi jakie duże są ale chyba widziałam że miały gdzieś w granicy 1,2...

O to, to, to! Jak mnie to wkurwia!
Człowiek zostawia u nich kilkanaście tysięcy a oni nawet nic Ci powiedzieć nie potrafią. To jest masakra jakaś o wszystko wypytywać. Gdyby nie forum i net to 90% rzeczy bym nie wiedziała! Oni chyba właśnie z takiego założenia wychodzą że przecież wszystko z netu wiemy... Wrrrr....

To nie ma znaczenia przy tym badaniu :)

Czekanie jest najgorsze doskonale Cię rozumiem ale już niebawem będzie Ci to wynagrodzone!!!! Zobaczysz zrobimy sobie zlot z wózkami :)

Dobra dziewczyny mam głupie pytanie :) czy musiałyście mieć zmyte wszystkie paznokcie do punkcji?
MoKa ale epopeja :D:D

reklama
Cholewcia a mi miała w sobotę bratanica robić hybrydy no to dupa, ale jeszcze w piątek dopytam :D kurde nic nie mówią Ci lekarze.
Ja to sobie muszę chyba kupić melisę i będę ją nie piła a jadła tonami bo mnie tak ostatnio wszystko wkur...
Czyli liczymy się w tej samej klinice u kogo się leczysz? Ja u dr G.

pazurków na punkcję nie można mieć malowanych, ani na dłoniach ani na stopach- do porodu niestety też nie ;) wynika to z tego, że ma paznokciach, jako pierwszych widać nieprawidłowości lub że coś się dzieję podczas narkozy..... ale za to bezbarwna odżywka może być ;) zresztą i bez tego jesteśmy piękne!:)
Na punkcji miałam pomalowane pazury u stóp. Nawet leżałam w skarpetkach i kapciach. A mialam 3 punkcje i za każdym razem miałam skarpetki [emoji14]

Sent from my SM-A300FU using Forum BabyBoom mobile app

Cholewcia a mi miała w sobotę bratanica robić hybrydy no to dupa, ale jeszcze w piątek dopytam :D kurde nic nie mówią Ci lekarze.
Ja to sobie muszę chyba kupić melisę i będę ją nie piła a jadła tonami bo mnie tak ostatnio wszystko wkur...
MoKa z paznokciami chodzi o to, że jakby coś się działo przy znieczuleniu to zmienia się też płytka paznoknia, może np zsinieć i wtedy anestezjolog szybciej podejmie decyzję np o wybudzeniu. Niezmiernie rzadko tak się dzieje, ale jednak, lepiej jak nie ma się nic na paznokciach.

Ja jak miałam funkcję to miałam paznokcie tytanowe tylko na jednym paznokciu miałam zrobionego Frencha Bo chodzi o to że jeśli coś się niedobrego z tobą dzieje podczas narkozy to widać to od razu po siniejący paznokciach

Ja też miałam skarpetki,a nawet zakolanówki, bo punkcję miałam w styczniu, a ja zmarźluch jestem :)
Hehe no ja też :) a tym bardziej, że po wybudzeniu zawsze dawali mi 3 koce bo tak mi zimno zawsze było nawet wiosną [emoji23][emoji23]i jak wiedzieli, że będę miała punkcje to już przygotowani byli z kocami [emoji23]

reklama
Tak czytam Was i się zastanawiam czemu lekarze nic nie mówią ile pęcherzyków, jakiej wielkości itd. Nie macie karty z protokołem, która dostaje się zaraz przy rozpisce jakie dawki leków na każdy dzień? Ja co wizyte ta kartę musiałam mieć i tam wpisywali ile i jakiej wielkości pęcherzyki. A nie leczyłam się w jakiejś tam dużej klinice

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry