reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Podczas pierwszej próby kwalifikowała na dr Knafel ale wizyty miałam chyba u wszytskich lekarzy oprócz Szlachcica bo cardzo często tam musiałam jeździć na monitoring, nie tak jak później.
Mi szlachcic zdążył tylko rozisać leki do stymulacji a na monitoringi trafiłam do mirockiego - swoją drogą chyba najbardziej "do ludzi" z nich wszystkich. On też robił mi punkcję, ale transfer wyroba. No i ostatnio szlachcic znow na urlopie więc trafiłam do kubusia - dziad jeden pecha mi przynosi :p

reklama
A kto jest jego zięciem????????? Nie mów, że Wyroba :p Ja się wcześniej leczyłam zupełnie gdzieś indziej - na rakowickiej w L&L, byłam mega zadowolona ale oni kończą leczenie niepłodności na IUI. Z tego co widzę, to zajmują się bardziej chirurgią, nad czym ubolewam! Wszystkie badania, które robiłam u mojej ukochanej p. dr wziął pod uwagę a do ifv zlecił naprawdę "podstawową podstawę" więc tu akurat nie mogę się czepnąć. Co do godzin i opóźnień to wiadomo, że są ale sobie to tłumaczę tym, że nieraz dzwonimy tylko 1 dzień wcześniej, więc akurat mi to jakoś bardzo nie przeszkadza. Teraz mój jest na urlopie i wiz miałam u wyroby i weszłam AŻ 3 MIN WCZEŚNIEJ :p Ale za to wyszłam po 2 min. Denerwuje mnie natomiast to, że mam milion pytań a doktorek centralnie wstaje i zaprasza do gabinetu pielęgniarek. Mój pierwszy transfer też był tylko przez kilka dni szczęśliwy... Jeśli chodzi o zarodki, to nie wiem czy to miało faktycznie jakiś wpływ, ale chciał nam wpisać w procedury zwykłe ICSI ale zapytałam o IMSI ze względu na obniżoną morfologię no i zrobili IMSI.
Tak Wyroba. Dowiedziałam się od kobietki która szła ze mna na transfer.

Mi szlachcic zdążył tylko rozisać leki do stymulacji a na monitoringi trafiłam do mirockiego - swoją drogą chyba najbardziej "do ludzi" z nich wszystkich. On też robił mi punkcję, ale transfer wyroba. No i ostatnio szlachcic znow na urlopie więc trafiłam do kubusia - dziad jeden pecha mi przynosi :p
dr Przybycień jest tam dobry o ile jeszcze leczy. Ale za moich czasów w tej klinice bardzo ciężko było sie do niego dostać. On zakwalifikował mnie do 2 procedury rządowej ale prowadził mnie Wyroba bo do dr musiałabym jeździć do Tarnowa czy Tarnowskich Gór-już nie pamiętam

dr Przybycień jest tam dobry o ile jeszcze leczy. Ale za moich czasów w tej klinice bardzo ciężko było sie do niego dostać. On zakwalifikował mnie do 2 procedury rządowej ale prowadził mnie Wyroba bo do dr musiałabym jeździć do Tarnowa czy Tarnowskich Gór-już nie pamiętam
"Znam" stąd jedną dziewczynę, która leczyła się u przybycienia ale od niego uciekła (@adansonia). Nie była zadowolona...

Dżoasia ale jakbym miała tyle mrożaków co Ty to bym była spokojna.
Z jednej strony jestem spokojna bo jest jeszcze tyle prób ale z drugiej strony boję się tego co się stało teraz, jest tu dużo dziewczyn, którym udało sie za 1-2 razem ale i są niestety takie przypadki jak u Ciebie :(:(:( W sumie najbardziej to się boję tego czasu który tak ucieka, każdy miesiąc przerwy to dla mnie gorszy kopniak niż porażka...

reklama
trochę mnie zainspirowałaś do szperania i patrz co znalazłam :D
Link do: Kuba Wyroba
Już to dawno wyśledzilam teraz zlikwidowalam fb bo jakos ciężko mi bylo patrzec na szczesliwe pelne rodziny. A jeszcze co do macierzyństwa to byłam kiedys na wizycie w tedy kiedy myślałam ze uslysze serduszko a 5 godzin później telefon zeby powtorzyc bete ba spadla i bylo bardzo duzo kobiet w zaawansowanej ciąży którym udalo sie za pierwszym razem

Do góry