reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Serio, z życia wzięte.
Szykuje się w szatni na siłownie....
Mąż parował skarpetki po praniu...
1500407917-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie, a dodaj do tego buzujace hormony i histeria gotowa [emoji23]

[emoji127] 28.10.2017

Niestety po wizycie nie mam dobrych wieści. Miałam zobaczyć serduszko, a dowiedziałam sie ze zarodek w ciagu 11 dni urósł raptem milimetr z 1,8 na 2,9..
Jestem załamana i czekam na najgorsze niestety...
Ale świadomość choć przez chwile, ze jest sie w normalnej, wewnątrzmacicznej ciąży była bezcenna...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Co ty opowiadasz kochana moze skonsultuj to jeszcze z innym lekarzem. Bylas u lekarza u siebie czy w Novum?

Dziś jest 39 dpt, zarodek dwudniowy rozmrożony, ale nie dosyć ze nie podzielił sie to jeszcze blastomer jeden obumarł, wiec rokowania były słabe. Zagnieżdżenie było 17/18.06. wiec minął miesiąc...
Jestem załamana...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ale po miesiacu czyli wedlug wyliczen 5-6 tydzien to nie zawsze widac i slychac serduszko. Tym batdziej ze mialas podany 2 dniowy zarodek. A co ma znaczyc stwierdzenie lekarki widziala i slyszala tentnienie

ajcccccccccccc to nie ciekawie.....od czego to sie bierze?
Z niepękniętego pęcherzyka. Wcześniej bez leków w ogóle mi nie rosły a teraz jak nikt nie prosił to urósł, tylko dziad nie pękł i zrobiła się torbiel. Taka sytuacja. Z reguły takie torbiele się same wchłaniają i po miesiączce nie ma po nich śladu ale teraz, żeby nie było zbyt łatwo to postanowiła zostać na dłużej

Witaj.

Sa dziewczyny, ktorym.udalo sie pierwsze ivf. Np ja. Mialam.podane 2 pieciodniowe zarodki, ale jestem.w.pojedynczej ciazy. Nie mialam nacinanych otoczek, nie pamietam natomiast czy mialam to embrioglue.

A ty gdzie sie leczysz? Na jakim etapie jestes?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez za pierwszym razem, 1 blastka 4aa, bez nacinania i bez embrioglue

reklama
Dzwoniłam to NOVUM i lekarka kazała przestać sie łudzić i odstawić leki. Powiedziała tez ze beta nie jest żadnym wyznacznikiem, bo produkuje ją kosmowka, wiec jej parametry nie maja znaczenia.
Boje sie tego bólu....i psychicznego i fizycznego...
Mam dość

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
IdZ do innego lekarza telefoniczna konsultacja w tym wypadku raczej nie jest miarodajna.

Do góry