reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki byłam dziś na wizycie... Wszystko jest dobrze.... Dzieciątko ok, szyjka ok i zamknięta. Dostałam zielone światło na wyjazdy weekendowe i na współżycie. I widziałam....SIUSIAKA!!!!! A byłam pewna że będzie dziewczyna!!! Bo do tej pory nie chciał się ujawnić!!!

Następna wizyta u mojej dr za 5 tygodni bo wcześniej idzie na urlop... Ale w następnym tygodniu idę na pierwsza wizyte w ramach pakietu luxmed ... A 16.08 usg polowkowe więc jakoś dotrzymam do tego 21.08....

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Cudnie, cudnie, wspaniale!!!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
a widzisz, dzięki ;-) a czemu mi takich cudów nikt nie proponował... trzeba mieć do tego jakieś wskazania szczególne?

Mi dr zaproponowała, bo u mnie endometrium takie graniczne (nie jest super, ale do transferu wystarczy). To dopiero drugie podejście więc teoretycznie dodatkowe rzeczy nie są potrzebne ale zawsze warto wspomóc naturę (w porównaniu do kosztów całej procedury ten koszt nie jest już wielki).

Dziewczynki byłam dziś na wizycie... Wszystko jest dobrze.... Dzieciątko ok, szyjka ok i zamknięta. Dostałam zielone światło na wyjazdy weekendowe i na współżycie. I widziałam....SIUSIAKA!!!!! A byłam pewna że będzie dziewczyna!!! Bo do tej pory nie chciał się ujawnić!!!

Następna wizyta u mojej dr za 5 tygodni bo wcześniej idzie na urlop... Ale w następnym tygodniu idę na pierwsza wizyte w ramach pakietu luxmed ... A 16.08 usg polowkowe więc jakoś dotrzymam do tego 21.08....

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Aj ależ piękny wpis. Aż się wzruszyłam. Cudnie. Gratuluję Siusiora :D

No i chu... :( pęcherzyki niby rosną choć nawet nie wiem ile ich jest ale lekarkę martwi że nie mają ładnych kształtów okrągłych tylko są jakby porozciągane :( dostałam jeszcze jeden rodzaj zastrzyków i w środę kolejna wizyta...

Poczekaj spokojnie na kolejną wizytę. Czasami usg dają różne dziwne obrazy, w zależności od tego kto je robi, jak Ci się jajnuki w środku ułożą, itp. Dostalas jeszcze zastrzyki więc lekarz walczy, że były jak najlepsze komoreczki.

wiesz ,ze te sikacze to czesto plataja figle! moja znajoma miala negatywny sikacz!wszystko wskazywalo na to ze dostanie okres bo bole jak na okres i te plamienia i powiem ci ze poddala sie ale pojechala na badania i tutaj siupris !dzisiaj jest w 8 mc wiec kochana u ciebie jest jeszcze nadzieja!czekaj do jutra i nie chlaj jeszcze bo może akurat cos sie zaswieci!ja juz wiem na bank ze nici dostala okres i zle sie zaczelam czuc wiec nawet do chlania jestem nie tegas dzisiaj! jade do polski wiec biore tabletki antyko....po to zeby zatrzymac miesiaczke do momentu jak nie wroce bo bedzie okresic akurat w polsce a nie bede czekac na to kolejnych miesiacy przeciez czekaja na mnie jeszcze 2moje dzieciatka!one musza zostac ze mna
Szczescie jestes wielka!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No i chu... :( pęcherzyki niby rosną choć nawet nie wiem ile ich jest ale lekarkę martwi że nie mają ładnych kształtów okrągłych tylko są jakby porozciągane :( dostałam jeszcze jeden rodzaj zastrzyków i w środę kolejna wizyta...
Jak jest ich kilka to raczej nie maja na tyle miejsca żeby wszystkie rosły równiutko okrągłe. Nie wiem jak u was ale u mnie w klinice są TV na których możemy sobie oglądać co tam lekarz widzi żeby nie trzeba było zapuszczać do niego żurawia i moje też były naprawdę różne, niektóre nawet jak bagietki :D Lekarz nie wspomniał nawet słowem, że coś jest nie tak. Wszystkie komóreczki się zapłodniły i wszystkie rozwinęły sie do blastki. Głowa do góry!!!

Do góry