reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny czy pod naciskiem bodbrxusza jajka mogly peknac?[emoji24] bo m calkiem nieswiadomie schylil sie zeby mnie pocalowac jak lezalam i niechcaco oparl sie cala sila o moje podbrzusze centralnie gdzie jajeczka sa. Tak sie boje ze moglo sie cos stac albo ze mogly peknac[emoji24][emoji24][emoji24] strasznie mnie zabolalo i boje sie ze jutro na punkcji nie bedzie co zbierac

O rety to masz znowu troszke zamieszania, dobrze że masz konkretny plan dziania.i darzysz do celu szybkim tempem! Z Lewicka mialam styczność podczas monitoringu. Bardzo ciepla kobieta, dobry specjalista i wszystko tlumaczy. Mi zmienila dawki podczas stymulacji :-) także działa i stara sie pomóc :-)

O, to się cieszę ze fajna z niej babka :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

witam wiec po krótce opowiem co sie dzialo przez ostatnie kilka dni..... mielismy z mezem zamrozone 21 komorek , z powodow takich zee wczesniejsze podejscia sie slabo zapladnialy wiec lekarz zlecil zaplodienie wszystkich...rozmroziło sie 15 zapłodniło 14.... po 3 dobie przestały sie rozwijac i w efekcie zostało 6 zarodków klasy 4.2.2 takich było trzy, 3.2.3 ,3.2.2 i 2.2.2 piekne nie sa ale są ;) podano mi we wtorek dwa mrozaki 4.2.2 przed podaniem mialam wlew z atobisanu jakos tak poniewaz wyszło mi dzien przed na badaniu kurczliwosci macicy norma do 6 ja mialam 12..... zlecone to badanie poniewaz to byl moj 6 transfer i ani razu niemialam implantacji :( beta zawsze ujemna :(.... dodatkowo w tym cyklu biore steryd pabidexa 1 tabletke poniewaz wyjsciowo mialam nk 19% po sterydach po 14 dniach brania tylko po poł tabletki spadło do 14% no i mialam juz brac cała tabletke.....była propozycja wlewów z intralipidu ale koszta mnie przerosły :(....... i postawilam tylko na pabidexa.....i teraz niewiem....dzis moj 2dpt....co myslicie dziewczyny :(......

witam wiec po krótce opowiem co sie dzialo przez ostatnie kilka dni..... mielismy z mezem zamrozone 21 komorek , z powodow takich zee wczesniejsze podejscia sie slabo zapladnialy wiec lekarz zlecil zaplodienie wszystkich...rozmroziło sie 15 zapłodniło 14.... po 3 dobie przestały sie rozwijac i w efekcie zostało 6 zarodków klasy 4.2.2 takich było trzy, 3.2.3 ,3.2.2 i 2.2.2 piekne nie sa ale są ;) podano mi we wtorek dwa mrozaki 4.2.2 przed podaniem mialam wlew z atobisanu jakos tak poniewaz wyszło mi dzien przed na badaniu kurczliwosci macicy norma do 6 ja mialam 12..... zlecone to badanie poniewaz to byl moj 6 transfer i ani razu niemialam implantacji :( beta zawsze ujemna :(.... dodatkowo w tym cyklu biore steryd pabidexa 1 tabletke poniewaz wyjsciowo mialam nk 19% po sterydach po 14 dniach brania tylko po poł tabletki spadło do 14% no i mialam juz brac cała tabletke.....była propozycja wlewów z intralipidu ale koszta mnie przerosły :(....... i postawilam tylko na pabidexa.....i teraz niewiem....dzis moj 2dpt....co myslicie dziewczyny :(......

Dlaczego Cie przerosły koszta intralipidu ? Ja płaciłam 80 zł za dwie butelki na DOZ.PL . Miałam w sumie podane 4 wlewy . Wydaje mi się ze to nie jakiś ogromny koszt w stosunku do procedury .Ja miałam Nk powyżej 26 % brałam jeszcze sterydy i cały czas mam tez Encorton . U mnie tez była strata 4 zarodków bez drgnienia . A po tym leczeniu dostałam zarodek 4.1.1 i dziś mam w brzuszku maluszka który ma 10 t . Ważne ze coś zmieniłaś w leczeniu zobaczymy co będzie myśl pozytywnie to najważniejsze !!!

u mnie w klinice koszt 3 wlewów to 850zł...... :( ....nie chcieli mi dac na niego recepty i na podanie te nie....a pewnie teraz juz po ptakach prawda...???

Dziewczyny czy pod naciskiem bodbrxusza jajka mogly peknac?[emoji24] bo m calkiem nieswiadomie schylil sie zeby mnie pocalowac jak lezalam i niechcaco oparl sie cala sila o moje podbrzusze centralnie gdzie jajeczka sa. Tak sie boje ze moglo sie cos stac albo ze mogly peknac[emoji24][emoji24][emoji24] strasznie mnie zabolalo i boje sie ze jutro na punkcji nie bedzie co zbierac
Nie mam pojęcia, lekarze na kilka dni przed punkcja odradzają juz sex i każą delikatnie się ze sobą obchodzić właśnie po to żeby nic nie popekalo przed czasem.
Mi się jednak wydaje ze ten ból u Ciebie był spowodowany obrzekiem jajników i po jednym naciśnięciu nic pewnie się nie wydarzyło.

[emoji127] 28.10.2017

u mnie w klinice koszt 3 wlewów to 850zł...... :( ....nie chcieli mi dac na niego recepty i na podanie te nie....a pewnie teraz juz po ptakach prawda...???

Matko co za zdziercy . Pamiętaj ze możesz pójść do immunologa po receptę i pielęgniarka może ci to podać . Teraz już za późno ale miejmy nadziej ze się uda!! Ja brałam jeszcze w 4 tyg ciazy ale u mnie to wszystko zalecenia immunologa lekarz z kliniki tylko się dostosował do tego co on wypisał . W mojej klinice za podanie nie wzięli ode mnie ani grosza!!

reklama
Nie mam pojęcia, lekarze na kilka dni przed punkcja odradzają juz sex i każą delikatnie się ze sobą obchodzić właśnie po to żeby nic nie popekalo przed czasem.
Mi się jednak wydaje ze ten ból u Ciebie był spowodowany obrzekiem jajników i po jednym naciśnięciu nic pewnie się nie wydarzyło.

[emoji127] 28.10.2017
Jestem zalamana. Tak bardzo sie boje

Do góry