reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
qwa to już w ogóle nie czaję :D 5 jajek to ładna cyfra jeśli chodzi o ilość do zapładniania ale jak to się ma do przestymulowania to nie mam pojęcia... gdzieś czytałam że optymalna ilość jajek do punkcji to ok 10... no nic, czekam razem z Tobą do jutra na decyzję:yes: pisz na bieżąco bo aż mnie skręca z ciekawości :D w innych nogach nie będę leżeć na porodówce :D
No mnie też cholera bo też słyszałam o tych 10-ciu jajkach a nie kuźwa 5-ciu, ale zaraz poszukam czy pregnyl nie podnosi progesteronu, może to jego wina.

qwa to już w ogóle nie czaję :D 5 jajek to ładna cyfra jeśli chodzi o ilość do zapładniania ale jak to się ma do przestymulowania to nie mam pojęcia... gdzieś czytałam że optymalna ilość jajek do punkcji to ok 10... no nic, czekam razem z Tobą do jutra na decyzję:yes: pisz na bieżąco bo aż mnie skręca z ciekawości :D w innych nogach nie będę leżeć na porodówce :D

Każda z nas ma inne AMH i inaczej reaguje na leczenie . Jedne dziewczyny po dużej ilości leków potrafią wyprodukować tylko albo aż 5 jajeczek bo maja niska rezerwę a są takie co lekko będą stymulowane i będą miały 20 bo maja wysoka rezerwę .lekarz wie co robi dobierając stymulację nie robi napewno tego w ciemno tylko po wynikach

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A jest opcja, że mogł ci pęknąć już jakiś pęcherzyk wcześniej? Kurde przecież mi po punkcji na drugi dzień kazali już brać progesteron... Jak wysoki to chyba powinno być dobrze, a tu nagle źle? Nie czaje... ;/:eek::errr:
Jak przed punkcja wysoki to nie dobrze. Dopuszczalny jest do 1.5 przy wiekszym odwoluje sie transfer

Każda z nas ma inne AMH i inaczej reaguje na leczenie . Jedne dziewczyny po dużej ilości leków potrafią wyprodukować tylko albo aż 5 jajeczek bo maja niska rezerwę a są takie co lekko będą stymulowane i będą miały 20 bo maja wysoka rezerwę .lekarz wie co robi dobierając stymulację nie robi napewno tego w ciemno tylko po wynikach

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To rozumiem, tylko miałam niejasności jak przy 5 jajkach można mówić o przestymulowaniu. Ale już się wyjaśniło o co kaman z tym progesteronem :p

reklama
Do góry