reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
qwa to już w ogóle nie czaję :D 5 jajek to ładna cyfra jeśli chodzi o ilość do zapładniania ale jak to się ma do przestymulowania to nie mam pojęcia... gdzieś czytałam że optymalna ilość jajek do punkcji to ok 10... no nic, czekam razem z Tobą do jutra na decyzję:yes: pisz na bieżąco bo aż mnie skręca z ciekawości :D w innych nogach nie będę leżeć na porodówce :D
No mnie też cholera bo też słyszałam o tych 10-ciu jajkach a nie kuźwa 5-ciu, ale zaraz poszukam czy pregnyl nie podnosi progesteronu, może to jego wina.

qwa to już w ogóle nie czaję :D 5 jajek to ładna cyfra jeśli chodzi o ilość do zapładniania ale jak to się ma do przestymulowania to nie mam pojęcia... gdzieś czytałam że optymalna ilość jajek do punkcji to ok 10... no nic, czekam razem z Tobą do jutra na decyzję:yes: pisz na bieżąco bo aż mnie skręca z ciekawości :D w innych nogach nie będę leżeć na porodówce :D

Każda z nas ma inne AMH i inaczej reaguje na leczenie . Jedne dziewczyny po dużej ilości leków potrafią wyprodukować tylko albo aż 5 jajeczek bo maja niska rezerwę a są takie co lekko będą stymulowane i będą miały 20 bo maja wysoka rezerwę .lekarz wie co robi dobierając stymulację nie robi napewno tego w ciemno tylko po wynikach

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A jest opcja, że mogł ci pęknąć już jakiś pęcherzyk wcześniej? Kurde przecież mi po punkcji na drugi dzień kazali już brać progesteron... Jak wysoki to chyba powinno być dobrze, a tu nagle źle? Nie czaje... ;/:eek::errr:
Jak przed punkcja wysoki to nie dobrze. Dopuszczalny jest do 1.5 przy wiekszym odwoluje sie transfer

Każda z nas ma inne AMH i inaczej reaguje na leczenie . Jedne dziewczyny po dużej ilości leków potrafią wyprodukować tylko albo aż 5 jajeczek bo maja niska rezerwę a są takie co lekko będą stymulowane i będą miały 20 bo maja wysoka rezerwę .lekarz wie co robi dobierając stymulację nie robi napewno tego w ciemno tylko po wynikach

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To rozumiem, tylko miałam niejasności jak przy 5 jajkach można mówić o przestymulowaniu. Ale już się wyjaśniło o co kaman z tym progesteronem :p

reklama
Do góry