reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No to super wynik :D A od czego zależy jutrzejsza decyzja o transferze? Będziesz jeszcze coś badała? Trzymam kciuki za kropeczki, teraz to już musi być dobrze :) Urlopem się nie przejmuj, jakoś to dograsz! Może akurat wypadnie Ci sobota :D Dawaj znać na bieżąco!
Progesteron za wysoki tylko nie wiem czy on się nie powiększa po pregnylu..., nie znam się na tym..

reklama
Progesteron za wysoki tylko nie wiem czy on się nie powiększa po pregnylu..., nie znam się na tym..
A jest opcja, że mogł ci pęknąć już jakiś pęcherzyk wcześniej? Kurde przecież mi po punkcji na drugi dzień kazali już brać progesteron... Jak wysoki to chyba powinno być dobrze, a tu nagle źle? Nie czaje... ;/:eek::errr:

Cześć "Mamuśki" teraźniejsze i te przyszłe :rofl2::rofl2:
ja już po, 5 jajek (ostatnio były 3 w tym jedno niedojrzałe czyli 2) to teraz o 3 więcej czyli jak dla mnie zajebiście po prostu!!! (cieszmy się z tego co mamy :D:D )
jutro się dowiem co i jak się zapłodniły, itp :D:D
Transfer w sobotę o 13:10 ale nie wiem co z nim będzie, raczej miesiąc będę musiała odczekać, dowiem się też jutro. Wczorajsze wyniki progesteronu 4,4 a dzisiaj 7,51. Nie wiem czemu tak podskoczył, skoro w sobotę był 0,05 w niedzielę nie mierzyłam ale po zastrzykach pregnylu między innymi wzrósł już w poniedziałek.
Wolałbym teraz ale jak ma być to będzie, oby było dobrze :D:D
Tylko z pracą będę miała problem, bo mam L4 teraz do 25.07 (czyli III weryfikacji bety jakby miała być) a jak wszystko się przełoży na sierpień to będę miał problem bo nie mam urlopu a takie pojedyncze L4 jednodniowe to lipa trochę....
Ale myśleć o tym będę później, na razie czekam jutra niecierpliwie :D:D

Ale muszę Wam powiedzieć (a raczej napisać), że dzisiaj było i jest kiepsko, ostatnio po punkcji mogłam góry przenosić a dzisiaj po dwóch kroplówkach jeszcze mi nie przeszło i nawet teraz jestem półprzytomna...., dziwne samopoczucie....

A teraz muszę trochę nadrobić tych stron dzisiejszych :D:D (póki przy laptopie nie zasnę, a to może zaraz nastąpić ;);) )
SUPER!! 5 jajek najlepszego chowu :)

Jajka, proszę ładnie się zapładniać i dzielić. Mama na was czeka, będzie wysiadywać 9 miesięcy :)

A jest opcja, że mogł ci pęknąć już jakiś pęcherzyk wcześniej? Kurde przecież mi po punkcji na drugi dzień kazali już brać progesteron... Jak wysoki to chyba powinno być dobrze, a tu nagle źle? Nie czaje... ;/:eek::errr:
No właśnie ja też nie czaje :eek::eek: biorę już od dzisiaj dowcipną luteinę i estrofem ale coś tam jest z tym progesteronem, że jak za wysoko przed punkcją to przestymulowanie czy coś takiego...

No właśnie ja też nie czaje :eek::eek: biorę już od dzisiaj dowcipną luteinę i estrofem ale coś tam jest z tym progesteronem, że jak za wysoko przed punkcją to przestymulowanie czy coś takiego...
qwa to już w ogóle nie czaję :D 5 jajek to ładna cyfra jeśli chodzi o ilość do zapładniania ale jak to się ma do przestymulowania to nie mam pojęcia... gdzieś czytałam że optymalna ilość jajek do punkcji to ok 10... no nic, czekam razem z Tobą do jutra na decyzję:yes: pisz na bieżąco bo aż mnie skręca z ciekawości :D w innych nogach nie będę leżeć na porodówce :D

reklama

Kochana nie progesteron tylko estradiol . Progesteron nie ma tu nic do hiperki . Jeśli masz estradiol powyżej 3500 to jest ryzyko i odracza się transfer . I wtedy dostajesz mrożone zarodki a nie świeże .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry