reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pracuję w banku do którego regularnie przychodzi pani młodziutka 24 lata, z sześciorgiem dzieci (4 chodzące już i 2 w wózeczku), Pani przychodzi po wypłatę 3 600 zł z tzw 500+.
Kiedyś rozmawiałyśmy (bo często rozmawiam z klientami) i Pani sama stwierdziła, że nie będzie studiować, nie będzie pracować bo skoro "za darmo" dają pieniądze to Ona nie będzie się nadwyrężać..., a poza tym Jej partner (konkubent) pracuje "na czarno" i ma jeszcze dodatkowo 2 000 zł to żyją jak pączki w maśle....
Pani przychodzi raz w miesiącu pijana, albo skacowana, albo i wczorajsza (nie wiem nie pytałam), ale śmierdzi wódą i fajami na cały oddział...., szkoda mi tylko tych dzieci...

Masakra.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mam rozpisanie tak :
Od 21 dc codziennie 1ampulka gonapeptyd (chyba tak to się nazywa)
W następnym cyklu od 5 do 11 po 150ml gonalu i właśnie w 11 dc wizyta .
Teraz spojrzałam że na górze mam napisane Femibion ( nie mogę się doczytać:p ) codziennie po 1 tabletce ale nie miałam tego na recepcie :((( wiecie co to i jak to brać ???????
No a gdzie się leczysz? Widocznie nie będziesz miała weryfikacji jak reagujesz na leki... chyba. Bo około 11 dc to już się właśnie punkcję wyznacza. Ale skoro lekarz tak zadecydował to chyba jest pewien,że prawidłowa dawka leku. Zazwyczaj jest wcześniej wizyta monitorująca aby zweryfikować czy nie trzeba zmniejszyć lub zwiększyć dawki leku ( raczej się zazwyczaj chyba zwiększa ;-) )To pierwsze podejście? Femibion kupisz bez recepty to witaminy i bierzesz raz dziennie :-)

No a gdzie się leczysz? Widocznie nie będziesz miała weryfikacji jak reagujesz na leki... chyba. Bo około 11 dc to już się właśnie punkcję wyznacza. Ale skoro lekarz tak zadecydował to chyba jest pewien,że prawidłowa dawka leku. Zazwyczaj jest wcześniej wizyta monitorująca aby zweryfikować czy nie trzeba zmniejszyć lub zwiększyć dawki leku ( raczej się zazwyczaj chyba zwiększa ;-) )To pierwsze podejście? Femibion kupisz bez recepty to witaminy i bierzesz raz dziennie :-)
Dziękuję kochana za odpowiedź:))) mieszkam w Radomiu A do in vitro będę pochodziła w Białymstoku u profesora Wołczyńskiego , może to dlatego ? A może umowie się do swojego lekarza na monitoring ? To nie zaszkodzi :)

Dziękuję kochana za odpowiedź:))) mieszkam w Radomiu A do in vitro będę pochodziła w Białymstoku u profesora Wołczyńskiego , może to dlatego ? A może umowie się do swojego lekarza na monitoring ? To nie zaszkodzi :)
Nie zaszkodzi, ale nie wiem czy Twój lekarz prawidłowo oceni wielkość i ilość pęcherzyków jeżeli nie zajmuje się in vitro :-) Nie ma za co ;-)

Mam rozpisanie tak :
Teraz spojrzałam że na górze mam napisane Femibion ( nie mogę się doczytać:p ) codziennie po 1 tabletce ale nie miałam tego na recepcie :((( wiecie co to i jak to brać ???????
To witaminy dla kobiet planujacych ciaze i w ciazy bez recepty

Mam rozpisanie tak :
Jesli gonal ma brac od 5 dnia cyklu to w 11 dniu wypada wlasnie 6 dzien brania leku czyli pierwszy podglad ktory wiekszosc z nas miala w 5 lub 8 dniu cyklu. Wszystko jest ok

Dziewczyny ktore witaminy najlepsze? Ostatnio ktoras mowila o Evital pregna? Czy sa jakies lepsze?
Evital pregna jest z metylowana forma kwasu foliowego ktory sie lepiej wchlania bo nie musi byc juz przeksztalcany przez organizm do czynnej formy. Jest dobry dla osob z mthfr. A mysle ze wiekszej roznicy co do innych witamin dla ciezarnych nie ma bo sklady sa podobne

reklama
Do góry