reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mruch a wczoraj przy okazji sprawdzania skladu swoich witamin b complex wyczytalam ze dobrze jest brac inozytol i kobieta i mezczyzna bo to srodek na plodnosc podobno. U faceta dziala na produkcje spermy. Ja swojemu zakupie napewno :)

Mi lekarz kazał zrobić miesiąc przerwy ale byłam zawiedziona... Wolę działać "na fali" :p
ja potrzebowalam tej przerwy bo bylam wykonczona po stymulacji,punkcji,i niepowodzeniu...musialam sie zregenerowac...mysle ze to odegralo duza role bo naprawde bylam wykonczona...do crio podeszlam z nowa nadzieja i z nowymi silami...

Tak Ci współczuje, wyobrażam sobie jakie to musi być straszne, sama staram sie pozbierać po nieudanej próbie, tez robię miesiąc przerwy bo muszę ochłonąć! Wiec wracamy razem do walki w sierpniu i oby ta nasza kolejna próba przyniosła nam upragnione szczęście. Wiem ze narazie jest nam cieżko, ale musimy myśleć pozytywnie - nastawienie tez jest ważne. Dajmy sobie czas na łzy a potem do boju!

Wiem kochana dla Ciebie to też świeża sprawa ale musimy jakoś dac radę i znaleźć w sobie siłę do walki. Mój doktor był za tym żeby od razu działać tzn mówił że ż medycznego punktu widzenia nie ma znaczenia czy teraz czy w sierpniu że to zależy ode mnie ale powiem Ci że ja to strasznie przeżyłam i potrzebuje tego czasu żeby chociaż na chwilę wyjechać gdzieś ż moim Mezem i naładować baterię tobie też radzę i wracamy do boju w sierpniu

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja potrzebowalam tej przerwy bo bylam wykonczona po stymulacji,punkcji,i niepowodzeniu...musialam sie zregenerowac...mysle ze to odegralo duza role bo naprawde bylam wykonczona...do crio podeszlam z nowa nadzieja i z nowymi silami...
Każdy ma inne potrzeby:) U mnie stymulacja była duuużym pozytywnym zaskoczeniem, czułam się jak nowo narodzona, schudłam, miałam dużo energii - normalnie jakbym miała 16 lat :D Za to teraz chyba moje pco zaczyna o sobie przypominać ;/
Już przebieram nogami - czekam na @ i do dzieła!

Mruch a wczoraj przy okazji sprawdzania skladu swoich witamin b complex wyczytalam ze dobrze jest brac inozytol i kobieta i mezczyzna bo to srodek na plodnosc podobno. U faceta dziala na produkcje spermy. Ja swojemu zakupie napewno :)
Inozytol u kobiet tylko z podwyższonym amh jest zalecany-tak mi lekarz tłumaczył. Tez czytałam żeby faszerowac nim mężczyznę [emoji6]

[emoji127] 28.10.2017

Mruch a powiedz mi czy w wyniku badan nasienia ma podwyzszone leukocyty lub jest jakis komentarz ze sa wystepuja liczne leukocyty i jest podejrzenie wystapienia bakterii?
Pytam bo my mielismy taki komentarz przy jednym.badaniu przy poprzednich leukocyty. I poprosilismy lekarza o antybiotyki 3 tygodnie unidoxu 2x1 to tez moglo poprawic wynik

Sprawdzałam właśnie na wszystkich badaniach męża, a jest ich ponad 10. Na żadnym nie ma informacji o leukocytach.

A dla kobiet na co ona dziala ?

Poprawia gospodarkę hormonalna, wydłuża trochę cykl, ale odpowiada za lepsze jakościowo jajeczka i większa produkcje śluzu owulacyjnego. No i dodatkowo wartości witaminowe i wzmacniające organizm. Mi wydłużył cykl o 4-5 dni, kiedyś w ogóle nie miałam śluzu owulacyjnego teraz mam go bardzo dużo.

reklama
Poprawia gospodarkę hormonalna, wydłuża trochę cykl, ale odpowiada za lepsze jakościowo jajeczka i większa produkcje śluzu owulacyjnego. No i dodatkowo wartości witaminowe i wzmacniające organizm. Mi wydłużył cykl o 4-5 dni, kiedyś w ogóle nie miałam śluzu owulacyjnego teraz mam go bardzo dużo.

Ooo to musze zaczac brac skoro narazie naturalne starania :) no i niech sie poprawia jakosc moich jajek :)

Do góry