reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Beta wielkie kciuki zaciśnięte za jutro. Bardzo dobrze, że wzięłaś wolne.
Baśka1 gratuluję dwójeczki :-) wiem, że w pewnych sytuacjach to może być trudne, ale ja tam całą ciążę siedziałam na zwolnieniu. Decyzja była dodatkowo podtrzymana, gdy w 12tc zaczęłam krwawić. Potem do 8 miesiąca było ok, ale do pracy jednak nie zdecydowałam się wrócić.
Jeśli chodzi o wiek ciąży, to przy ciążach z in vitro liczy się go tak, że do dnia transferu dodajemy 2 tygodnie :-D

Oj Laski, Laski wszystko Wam się pokręciło, to nie Baśka ma dwie kropeczki tylko IVET. A BetaBeta nie miała jeszcze punkcji, a dopiero będzie miała. Miała kiedyś punkcję torbilei więc stąd to skojarzenie. Beta popraw mnie jeśli się mylę:)

Ale spoko, może się pokićkać.

IVET
gratuluję bliźniaków. Natychmiast na zwolnienie, ciąża z in vitro to już ryzyko dla nas, a jeszcze bliźniacza, mega ryzyko. Tyle przeszłaś i chcesz teraz to wszystko stracić? Na zwolnienie i się oszczędzaj. :):):):):)

ale jej nagadałam co? hihihihihihihi

Ostatnia edycja:
Witam wszyskie dziewczyny :) Kilka dni temu dowiedziałam się, że będziemy podchodzić do in vitro, więc chciałabym dołączyć do Waszego grona :D
Kilka słów o mnie. Mam 28 lat, jestem z Białegostoku, korzystamy z usług Artemidy, chodzimy do dr.Domitrza. Z tego co zauważyłam nie ma tu nikogo kto by się tu u nas leczył, mam jednak nadzieję że będzie to wyglądało podobnie jak u Was, bo jestem mega przrażona. U nas wskazaniem do in vitro było kiepskie nasienie męża, słaby ruch i mała ilość :/ Myśleliśmy, że skończy się na inseminajcji, ale doktor nie dawał dużych szans, więc żeby nie tracić czasu zdecydowaliśmy się na następny krok.
Nie mam za dużo informacji, bo powiem szczerze, że byłam w ogrmonym szoku na wizycie, więc prawie nic do mnie nie dotarło z tego co mówił doktor. Z tego co wiem na bank to od 5 do 25 dnia następnego cyklu mam brać marvelon, a 22dc następna wizyta, więc będę wieziała więcej. Jeśli chodzi o statystyki to u nas zachodzi w ciążę 6/10 kobiet, więc mam jakieś 40% szans.
Serdecznie gratuluję z zazdroszczę zaciążonym a za pozostałe trzymam kciuki.

Beta
Przestymulowanie nastepuje po punkcji a nie przed nia... najczescie okolo 5 dni po punkcji czyli juz zwykle po transferze.

KwiatLotosu
witaj...doktor Domitrz znany z wypowiedzi...statystyki nie sa az takie kolorowe kochana niestety... 60% szansy na kazdy rozpoczety cykl to raczej nadal w sferze celu niz realiow.
bedzie dobrze... nasienie nie problem... zrobia ICSi jak i u nas i po krzyku...

40% da rade... choc z tego co pamietam mieli troche nizej niz 40% - okolo 35%.
i mysle ze te 40% to na kazdy transfer a nie na rozpoczety cykl...

tak czy owak - statystyki statystykami.... bedzie dobrze.

Pewnie masz rację, ale nawet 35 % daje sporą nadzieję ;) Dla mnie po 4 latach starań sama myśl, że jest iskierka nadziei jest bardzo budująca :)
Musi być dobrze, każdej z nas się w końcu uda.

35% na cykl nie jest zle... wiecej niz przy staraniach naturalnych...
trza tylko starac sie wyluzowac, nie ekscytowac i bedzie wsio charaszo

reklama
Nie wiem jak to powinno się liczyć w tygodniach, chyba kończy się u mnie 4 tydzień ciąży (29 dni po transferze).

ivet 0 ciaze liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, a w przypadku n vitro od dnia transferu/punkcji odejmuje sie dwa tygodnie, czyli jestes mniej wiecej w 6 tc! hura!!!!!!

Punkcję mam jutro, trzymajcie kciuki za dorodne komóreczki- oby ich się kilka uzbierało.

Słaniam się od dzisiejszego nadmiaru snu i leków... taka otumaniona chodzę. Ten steryd chyba nieźle daje popalić... A Ty Basia bierzesz coś na zagnieżdżenie czy jeszcze/ wcale nie?

BETA oczywiscie trzymamy kciuki!!!! przesylam pozytywne fluidy!!!

Witamy Państwa bardzo serdecznie:)

Jesteśmy studentkami UŁ i prowadzimy badania odnośnie alternatywnych form prokreacji.
Byłybyśmy bardzo wdzięczne za uzupełnienie poniższej ankiety:

eBadania.pl - Badania ankietowe online

Ankieta jest całkowicie anonimowa, a jej wyniki służą wyłącznie celom naukowym.

Z góry dziękujemy za pomoc:)

o moj uniwerek, jaki kierunek? ankietke zrobie, bo wiem, ze to ciezki kawalek chleba!

lolitka jak jajorki? jak sie czujesz? kiedy ci punkcja wypada, jakos pod koniec kwietnia chyba?? trzymamy kciuki oczywiscie!!!

Do góry