reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć :-) Bolesne? Zupełnie nie :-) W sensie procedura zastrzyki i leki nie są na prawdę takie straszne jak to mówią :-) punkcja u mnie też bez boleśnie, transfer jeszcze lepiej także nie martw się. Bierzesz leki od 2-3 dc i mniej więcej w 10-13 dniu odbywa się punkcja (jak tylko komórki jajowe będą mieć odpowiedni rozmiar i ilość oczywiście ). A skąd jesteś,że dojazdy do Białegostoku? I jaki jest u Was problem,że in vitro? W trakcie stymulacji trzeba być co jakieś 2-3 dni w klinice więc to trochę utrudnia pracę jeżeli musisz dojeżdzać, po transferze oszczędny tryb życia,ale chyba większość z nas pracuje lub robi jakieś krótkie urlopy. Koszt w zalezności od kliniki pierwsza procedura z pierwszym transferem u nas to było ok 12 tysięcy ( ze wszystkimi lekami i badaniami).
Powodzenia i jesteśmy do dyspozycji :-)
Będziemy dojeżdżali z radomia... mój ginekolog bardzo polecał mi właśnie profesora Wołczyńskiego ż Białegostoku i się zdecydowaliśmy:) no właśnie martwię się jak to z pracą będzie ale może dam sobie jakoś radę:) muszę:) my staramy się od 4 lat.. jestem po dwóch IUI.. - na które bardzo liczyłam bo przecież wszystko super oprócz prolaktyny którą mam za wysoka ale przyjmuje leki.. Nie chce już kolejnych IUI i zdecydowaliśmy się na in vitro ;) bardzo pragniemy żeby się udało i żeby spełniło się nasze największe marzenie :( boję się tego wszystkiego jak to będzie wyglądało... na pierwszą wizytę jadę 8lipca już nie mogę się doczekać:)

Będziemy dojeżdżali z radomia... mój ginekolog bardzo polecał mi właśnie profesora Wołczyńskiego ż Białegostoku i się zdecydowaliśmy:) no właśnie martwię się jak to z pracą będzie ale może dam sobie jakoś radę:) muszę:) my staramy się od 4 lat.. jestem po dwóch IUI.. - na które bardzo liczyłam bo przecież wszystko super oprócz prolaktyny którą mam za wysoka ale przyjmuje leki.. Nie chce już kolejnych IUI i zdecydowaliśmy się na in vitro ;) bardzo pragniemy żeby się udało i żeby spełniło się nasze największe marzenie :( boję się tego wszystkiego jak to będzie wyglądało... na pierwszą wizytę jadę 8lipca już nie mogę się doczekać:)
Wiemy co czujesz :-) jak zaczniesz już procedurę to cały czas się na coś czeka i czas mija bardzo szybko, od wizyty do wizyty i już czekasz na wyniki bety :-)

A szybciej można zrobić betę po in vitro niż po IUi? A powiedzcie mi czy Wasi mężowie,partnerzy byli przy zabiegu ? Bo gdzieś czytałam,że można ale nie wiem ...jaj wy to widzicie ?:)

A szybciej można zrobić betę po in vitro niż po IUi? A powiedzcie mi czy Wasi mężowie,partnerzy byli przy zabiegu ? Bo gdzieś czytałam,że można ale nie wiem ...jaj wy to widzicie ?:)
Dziewczyny robią betę po 7,8,10,12 dniach. ..kto jak uważa :)Ja mam w zaleceniach po 10 dniach ale i tak zrobię szybciej :D Mój mąż był przy mnie. ...w najważniejszym dniu w naszym życiu nie mogło Go zabraknąć :) Trzymał mnie za rączkę. ..było mi raźniej!

Dziewczyny robią betę po 7,8,10,12 dniach. ..kto jak uważa :)Ja mam w zaleceniach po 10 dniach ale i tak zrobię szybciej :D Mój mąż był przy mnie. ...w najważniejszym dniu w naszym życiu nie mogło Go zabraknąć :) Trzymał mnie za rączkę. ..było mi raźniej!
Pięknie to napisałaś:) i myślę , że ja My też tak zrobimy :)

reklama
My tez byliśmy razem, nawet nigdy się nie zastanawialiśmy czy mogłoby być inaczej. Specjalnie mój M wziął wolne i razem byliśmy :D

Do góry