reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

miska, meg - ja tez progynova biorę. Najpierw brałam po 1 tabletce 1 mg 2xdziennie, później jak moje endometrium było gotowe to mi kazali brać 2 tabletki po 2 mg 2xdziennie i tak biorę nadal. Wiec ilość branych tabletek zależy chyba od waszych kreseczek :-) Jeśli we wtorek moja ciąża się potwierdzi to będę brała dwie tabletki po 2 mg plus jedna 1 mg czyli 5 mg 2xdziennie. Powodzenia dziewczynki za jakieś dwa lub trzy tygodnie będziecie po :-):-)

reklama
miska, meg - ja tez progynova biorę. Najpierw brałam po 1 tabletce 1 mg 2xdziennie, później jak moje endometrium było gotowe to mi kazali brać 2 tabletki po 2 mg 2xdziennie i tak biorę nadal. Wiec ilość branych tabletek zależy chyba od waszych kreseczek :-) Jeśli we wtorek moja ciąża się potwierdzi to będę brała dwie tabletki po 2 mg plus jedna 1 mg czyli 5 mg 2xdziennie. Powodzenia dziewczynki za jakieś dwa lub trzy tygodnie będziecie po :-):-)
ja bralam miesiac wczesniej i po transferze bralam do 12 tygodnia ciazy 3 razy dziennie plus progesteron w czopkach potem zmienili mi na progesteron w zelu bo mialam intymne swedzenie po czopkach.

dziewczyny ja tezw am zycze Wesolych Swiat:)
ja dzis sie nienajlepiej czuje po prawej strony mnie doscy mocno pobolewa i kluje na przemian maloa tego dzis jak kucnelam ubierajac zoske do przedzkola cos mi krachnela w kosci ogonowej slabo mi sie zrobilo na chwile,,co prawda funkcjonuje ale cmi mnie i pobolewa ta kosc jak nie urok to sraczka mowie wam...

Minie - ktoś tu pisał ze kogoś kulo do 3 miesiąca. Mnie tez kluło z lewej strony i to raczej dobry znak był. Na początku klucie może być oznaka tego ze komórka się zagnieżdża, ale ty ten etap masz za sobą już chyba. W którym tygodniu jesteś???
Na ból w kości ogonowej nie umiem nic powiedzieć mogę tylko współczuć bo to musi bolec.

Ostatnia edycja:
marcikuk- mnie klulo właśnie ok 5-11 dpt a potem to tylko czasami ale tez właśnie po tym poznałam , ze jestem w ciąży bo tak miałam tez w poprzedniej ciąży , która niestety poronilam. Teraz za to od tyg pobolewa mnie podbrzusze i niby wszystko jest w porządku po badaniu gin i USG . Zastanawia mnie czy to normalne w 8 tyg ciąży . Może tez ma na to wpływ, ze będę mieć blizniaki ...:)

Lola - a czy teraz przypadkiem nie jest ten czas kiedy byś miała dostać następną miesiączkę (gdybyś w ciąży nie była) ???
Nie martw się bo czasem kobiety do któregoś miesiąca ciąży maja bóle podbrzusza w tym czasie co miały by mieć @. Moja siostra tez tak miała i się martwiła ze poroni tak ja brzuch bolał. Lekarz ja jednak uspokajał ze tak może być.

A powiedzcie mi jak się liczy wiek ciąży po in vitro. Wyczytałam coś ze od dnia transferu dodaje się 2 tygodnie. Czy to prawda??? Ja jestem 10 dzień po transferze a jak sprawdzam na necie co się dzieje w 2 tygodniu ciąży to piszą ze właśnie....jajeczkuje. :szok:

Marcikuk- ciążę liczy się od 1 dnia okresu czyli zazwyczaj kobieta jak się dowiaduje , ze jest w ciąży to jest juz ok w 4-5 tyg ciąży ( czyli tak naprawdę 2-3). Moj gin powiedzial , ze po in vitro liczy sie ciaze tak ze od dnia punkcji mam odjac 2 tyg czyli jak punkcje mialam 18 luty to ciaze licze od 4 luty. Np Sylha z tego co pamieram miala punkcje sxybciej niz w 14 dniu i ona chyba liczy normalnie ciaze od okresu.U mnie te bóle nie są spowodowane zbliżającym się okresem ponieważ okres powinnam dostać ponad miesiąc temu:) pierwsza bete w 11dpt robiłam 5 marca.

reklama
Lola - no to dobrze ponad miesiąc temu czyli teraz byś miała następna miesiączkę dostać, tak???
Moja siostra bolę miesiączkowe miała gdzie do 4 miesiąca ciąży.
Ja raczej nie mogę liczyć ciąży od dnia punkcji bo punkcje miałam 20 lipca :-) Jak to wyglada po crio??? Z dniem ostatniej @ tez nie mogę liczyć bo to w połowie lutego było

Do góry