reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny , zamówiłam sobie już kwas foliowy metylowy(mam mutacje MTHFR) i muszę dobrać teraz do tego witaminy bez zawartości kwasu foliowego syntetycznego , a znalazłam tylko Pregna DHA i widzę że ma tylko te kwasy DHA i czy mogę dokupić sobie osobno witaminę D3 i jod ? I w jakich dawkach powinny być? Może któraś ma jakieś inny zestaw ?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Stwierdzono genotyp homozygotyczny C/C wariantu C677T w genie kodującym enzym reduktazę metylenotetrahydrofolianu (MTHFR). Obecność genotypu C/C nie wpływa na zmianę aktywności tego enzymu. W populacji polskiej stwierdza się występowanie około 52% pacjentów homozygotycznych C/C. Stwierdzono obecność homozygotycznego wariantu 1298AA, który jest wariantem prawidłowym, nie mającym wpływu na aktywność enzymu MTHFR.

Czy to oznacza, że też mam tą mutację?

Dziewczynki mialam podana jedna 3 dniowa kropeczke. Jutro mam 8 dpt i sama nie wiem czy na bete to za wczesnie? Juz tak ciezko dotrzymac..poradzcie :)

Dziewczyny nie wiem czy to faktycznie pomogło w moim przypadku ale Pani doktor przy transferze powiedziała mi żebym nie spożywala glutenu cały czas do bety jeśli dam radę (jasne że dam nie było rzeczy której bym nie zrobiła jeśli może pomoc). Udało się nie wiem czy brak glutenu pomógł ale być może. Po becie dodatniej powiedziała żebym zaczęła wprowadzać gluten małych ilościach do 12tc.
No jestem w szoku z tym glutenem, naprawdę....
Nie tknę go po następnym transferze, naprawdę go francy nie tknę!

reklama
Ty masz stwierdzoną homozygotę ja mam heterozygotę, nie wiem jak to się ma do Twojej mutacji.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry