reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

kate82- ja kolo 21-23 maja :d to idziemy razem z milaa :d we trzy ;:D to Twoje pierwsze podjescie ? zaczynasz wyciszanie niedlugo czy jak ?:D

dostajecie tez po transferze zdjecia swoich zarodkow ? ciekawe czy teraz przy crio tez dostane :)

Ostatnia edycja:
reklama
Miliaa ja tam wierzę w zabobony i na pewno przykleję sobie plasterek :) Agavva ja mam trochę inny protokół niż ty, bo ja brałam tabletki anty przez 21 dni, w między czasie dostałam Gonapeptyl 8 ampułek do wstrzykiwania sobie co drugi dzień. Powiem wam szczerze,że trochę boję się weryfikacji po transferze, w mojej klinice jest obowiązek aż 3 weryfikacji beta HCG, pierwsza to już chyba 3-4 dni po transferze i jak wtedy wyjdzie mi 0 to będę się już stresować,co nie jest wskazane:( Generalnie ja dość szybko się nakręcam i stresuję różnymi sprawami:(

giniek-dlaczego tak wczesnie ? u mnie ja mialam bete zrobic 12dnia po trnaferze a mialam 3 dniowe zarodki ale teraz pojde 7 dnia do domowego lekrza zeyb sie nie nakrecac :D ostatnio bylam za pewna siebie i dobrze mi to nie wyszlo wiec teraz wyluzuje :)

agava ja nie maiłam antyków.

milaa - z tym plastrem coś musi być. Ja mam przyklejony ale nie na szczęście (bo pierwsze słyszę) tylko z potrzeby wyższej, nie ten sam bo codziennie zmieniam na świeży. I dwie kreski są, no to widac faktycznie dziala.
Dziewczynki plastry kupować!!!

Cześć dziewczyny :) Ponownie :)
Na chwilę zamilkłam tylko podczytywałam Was :)

Lolitko - szczerze gratuluję. Hmmm... jak ja bym chciała być w Twojej sytuacji. Już przytulasz swojego kochanego Synusia
Agavva - u mnie też ten cały proceder jakoś szybko poszedł. W lutym, a był to akurat 8 dc, byłam u lekarza, zlecił mi wymazy i resztę badań. Gdy zgłosiłam się z wynikami, przepisał zastrzyki, którymi się dźgałam od 2 dnia kolejnego cyklu przez 9 dni.

Macikuk - ja jeszcze cierpliwie czekam na zrobienie testu, bo Pani mnie wystraszyła, że Otrivelle może jeszcze pozostawać w organizmie i barwić pasek testu ciążowego. Więc boję się, że będzie wielka radość, a potem straszne rozczarowanie. No i ja miałam transfer kilka dni później niż Ty.

Tak generalnie to transfer miałam w piątek popołudniu i teraz leniuszkuję sobie w domciu z naszymi Bąbelkami. Czy Wy też macie odruch rozmawiania z nimi i głaskania się po brzuchu??? ;) Na szczęście udaje mi się w miarę spokojnie czekać na testy, no ale przecież wiem, że wynik tylko potwierdzi moje przeczucia, więc nie ma powodów do obaw ;)

Joweg ja to najbardziej chciałabym zrobić ten test po 14 dniach,żeby się nie stresować wcześniej,że się nie udało lub,żeby się nie nakręcać,że się udało,bo różnie bywa :( Moja klinika robi 3 weryfikacje,bo oprócz betaHCG badają progesteron oraz estradiol,żeby dawkować leki. W umowie mam napisane,że muszę się poddawać tym badaniom w wyznaczonym terminie,więc nie wyjadę nigdzie na majówkę, na szczęście będę się wtedy przeprowadzać i będę mogła zająć się czymś innym;)

masia123- nie wiem ale moja tesciowa mowila ze nie wolno glaskac brzucha ze to nie dobrze :) kiedy testujesz ?:D trzymamy kciuki :)

goniek- mydo konca kwietnia tez sie przeprowadzamy , wiec czeka nas mnustwo roboty remont calego domu a nawet nie zaczelismy bo nie dostalismy kluczy , kto to widzial zalatwiac kredyt 6 miesiecy a kluczy jak niema tak niema tyle czekamy. ja zrobilam test 9dnia po transferze iw sumie nic nie wyszlo mi tak sie zestresowalam ze nastpengo dnia zaczelma plamic ..... teraz spokoj i cisza :d

musi sie udac tym razem i koniec :d

Ostatnia edycja:
kate82- ja kolo 21-23 maja :d to idziemy razem z milaa :d we trzy ;:D to Twoje pierwsze podjescie ? zaczynasz wyciszanie niedlugo czy jak ?:D
Teraz biorę anty (marvelon), 17.04. mam zastrzyk -decapeptyl na wyciszenie, 4 maja wizyta potem 6 dni zastrzyki i 8 monitoringu, jak dobrze pójdzie to potem transfer :-)
Fajnie że tak się nam złożyło ;)

reklama
Przed chwila dzwonil doktor - transfer jednak jutro. Powiedzial, ze sie zastanawia nad podaniem 3 zarodkow - co o tym myslicie?

Do góry