reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej. Już w domu od tygodnia. Nadal biorę urosept. We wtorek idę na usg na bardzo nowoczesnym sprzęcie i mam nadzieję poznać płeć. Zresztą to bedzie końcówka 17 tyg, więc już pora[emoji4]. Już prawie dwa tyg moje Skarby się odzywają[emoji7] [emoji7] Teraz trzymam kciuki za Ciebie. A nie tak dawno zaczynałyśmy nasza przygodę z iui...
Super! Wcześnie Cię te Twoje skarby miziaja. Świetne jest ti uczucie...
Powodzenia na usg. Wrażenia będą nie z tej ziemi :)

reklama
Dziewczyny nie ukrywam że irytuje mnie temat tego kwasu foliowego, to żeby sprawdzić ile go mam ale tego potrzebnego dla dziecka to jakie w końcu badanie trzeba zrobić bo już głupieje pomału... Bo skoro zrobiłam badanie z krwi na obecność kwasu foliowego to co one jest niewiarygodne czy jak???

no wiec to nasz drugi transfer.Pierwszy byl w kwietniu i niestety sie nie powiodl:( ten czyli drugi transfer mialam tydzien temu,w sobote,teraz czekanie do piatku na bete.Mam wrazenie,ze nic z tego nie wyjdzie:(
mamy jeszcze jednego mrozaczka,wiec jesli teraz sie nie uda to w nim ostatnia nadzieja,jesli nie to zostaje nam adopcja.....
Trzeba być dobrej myśli będzie dobrze.;) My mamy 5 mrozaczków.

Dziewczyny nie ukrywam że irytuje mnie temat tego kwasu foliowego, to żeby sprawdzić ile go mam ale tego potrzebnego dla dziecka to jakie w końcu badanie trzeba zrobić bo już głupieje pomału... Bo skoro zrobiłam badanie z krwi na obecność kwasu foliowego to co one jest niewiarygodne czy jak???
Wiarygodne kwas foliowy sprawdza sie tylko jednym badaniem. Musialas miec bardzo niski poziom ze mimo suplementacji nie masz nadmiaru. Tusiaczku nie przejmuj sie pamietaj ze jest to.mutacja ktora kiedys wogole nie byla leczona. Gdy jest nadmiar kwasu foliowego to nie jest dobrze dla nas posiadaczy tej mutacji.
Sprawdzaj sobie poziom.homocysteiny

Witam Was dziewczynki moje[emoji3] dzisiaj jestem w trochę podłym nastroju. Od wczoraj pisze do mojego lekarza w sprawie transferu w poniedziałek, bo TSH mi spadło raptem o 0,23 przez 3 dni. Czytałam w necie ze to nie wyklucza transferu. Lekarz niestety nie odpowiada. Miałam brać leki od wczoraj, ale wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam. Jestem już tak zła na to wszystko i na siebie tez. Mam luteinę dopochwowa 3x1, duphaston 3x1, Acard 1x1, Estrofem 1x4, Lenzetto. 1x1, Medrol 1x1/2.

Estrofem i Lenzetto brałam normalnie, czy myślicie Żr jak wezmę Lutenine i duphaston dzisiaj i jutro o jedna tabletkę więcej to nadrobię trochę wczorajszy dzień?

Kurczę ale jestem beznadziejna. Już nie mam siły do tego wszystkiego, boje sie ze lekarz znowu każe mi czekać, a tego nie przeżyje. Ja mam wiecznie problemy z tym TSH, szczególnie gdy inne hormony mi szaleją. Przecież ja i tak biorę sztuczne hormony tarczycy bo mam wycięta. Pamietam ze w pierwszej ciazy w 5 tyg robiłam badania i miałam powyżej 6 i mam zdrowa córkę.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Progesteronu chyba nigdy za dużo, więc myślę, że możesz wziąć przez te 2 dni troszkę większą dawkę. Moja bratowa jak się dowiedziała, że jest w ciąży (6 tydzień) i lekarz kazał jej zrobić TSH to jej wyszło ponad 27... "Na sygnale" pojechała do endokrynologa a ta wybauszyła oczy i zapytała jak przy takim tsh udało jej się zajść naturalnie... Zażywała leki, unormowała poziom tsh a dziecko zdrowe jak rydz :)

reklama
Kochane chyba juz zaczynam.wariowac :D:D:errr: 3 dzien po transferze a tu zadnych objawow oprocz bolu kregoslupa ledzwiowego jalies tam.cmienie od czasu do czasu jajnikow i ciagniecie w pachwinach ktorych moglabym nawet nie zauwazyc :) a poza tym nic.
Ahh jednak nam.nigdy nie dogodzisz sa objawy zle :szok: nie ma tez zle :szok:do dupy z ta glowa po transferze :) :rofl::rofl:

Do góry