reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam Was dziewczynki moje[emoji3] dzisiaj jestem w trochę podłym nastroju. Od wczoraj pisze do mojego lekarza w sprawie transferu w poniedziałek, bo TSH mi spadło raptem o 0,23 przez 3 dni. Czytałam w necie ze to nie wyklucza transferu. Lekarz niestety nie odpowiada. Miałam brać leki od wczoraj, ale wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam. Jestem już tak zła na to wszystko i na siebie tez. Mam luteinę dopochwowa 3x1, duphaston 3x1, Acard 1x1, Estrofem 1x4, Lenzetto. 1x1, Medrol 1x1/2.

Estrofem i Lenzetto brałam normalnie, czy myślicie Żr jak wezmę Lutenine i duphaston dzisiaj i jutro o jedna tabletkę więcej to nadrobię trochę wczorajszy dzień?

Kurczę ale jestem beznadziejna. Już nie mam siły do tego wszystkiego, boje sie ze lekarz znowu każe mi czekać, a tego nie przeżyje. Ja mam wiecznie problemy z tym TSH, szczególnie gdy inne hormony mi szaleją. Przecież ja i tak biorę sztuczne hormony tarczycy bo mam wycięta. Pamietam ze w pierwszej ciazy w 5 tyg robiłam badania i miałam powyżej 6 i mam zdrowa córkę.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do 10 tygodnia na jakie badania?
To w takim razie też zamówię z neta ten metylowany, o którym piszecie. No kurczę, jestem strasznie zła, że żaden lekarz nawet słowem o tym nie pisnął. Ja nawet nie miałam pojęcia, że jest taka mutacja i różne kwasy foliowe :(. Tylko, że np. cewa nerwowa już się wytworzyła to już chyba po ptokach...
A gdzie wykonywałyście badanie na tę mutację? I ile trwa oczekiwanie na wynik? Lekarze zlecali to badanie standardowo czy w związku z jakimiś problemami?
Ja robilam.w ppradni genetycznej na wynik czeka sie ok 4 tygodnie.
Noe wiem.na jakie badania mam.sie zglosic dr powiedzoala ze jak bede w ciazy to.musze byc pod je opieka i dziecko po urodzeniu tez. Mozliwe ze chodzi o skierowanie na badania prematalne na nfz bo wiekowo nie naleza mi sie

Tylko powiem Wam szczerze, że my dowiadujemy się o takich rzeczach przy okazji in vitro albo z forum - jak w moim przypadku a ile kobiet, które zachodzą naturalnie w ciążę bada się na takie mutacje czy poziom kwasu foliowego. Przypuszczam, że jakiś ułamek procenta...Mi żaden lekarz nie wspomniał o czymś takim tylko kazali brać kwas foliowy...Ja miałam zalecenia tylko na kariotyp i wyszło ok.
Bo to nie jest tak ze kazdy z ta mutacja urodzi chore dziecko bo tez jest podwyzszone ryzyko. Zobacz skoro ja mam homozygote czyli 1 wadliwy gen od mamy i 1 wadliwy gen od taty a 33 lata temu kto robil jakiekolwiek badania i zobacz urodzilam sie zdrowa moje rodzenstwo tez
Ta mutacja jest grozniejsza dla jej posiadaczy moi rodzice obydwoje sa po zawalach serca moja mama ma podejrzenie zakrzepicy. Prawie cala rodzina z mamy strony miala jakis problem kardiologiczno naczyniowy

Dziekuje. Łatwo mowić ale chyba faktycznie muszę sie uspokoić. Skonsultuje sie z lekarzem z kliniki i moim prowadzącym i zobaczę co powiedzą. Nawet nie wiem czy teraz powinnam brać te metylowana formę skoro mam nadmiar czy nie. Poczekam na odpowiedz. Co ma byc to bedzie. Stresem nic nie zmienię.
Sama metylowana forma powinna zneutralizowac nadmiar syntetycznego keasu. Ale nie nastapi to w ciagu miesiaca

Czyli femibion jest dla nas niedobry?!?! Kurde , zaczęłam to brać ostatnio zamiast b-right, bo doszlam do wniosku że będzie lepszy , bo ma więcej witamin. B righttylko te ż grupy b. Do tego biorę solgar metafolin 800... Gosia to.potwierdzone wieści z tym wykluczeniem się metafolinu przez syntetyczny ???

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak niestety tak jest. A to chwyt marketingowy zeby wiecej osob mpglo kupic femibion. Po 4 miesiacach moj kwas foliowy byl powyzej 25 a zaczynalam od poziomu w normie
Ale mozesz na iherb poszukac jakies witaminy prenatalne metulowane. Ja juz podziekuje tej stronie moje 4 op kwasu folioweho solgara ida juz 2.5 miesiaca wiec raczej juz ich nie zobacze :D
Taki pech ze juz nie skorzystam chyba ze ktos ma wiecej szczescia to moge sie podlaczyc do zamowienia :)

Na jakim etapie jesteś czy już jesteś przed czy po? cała procedura badania,wizyty,stymulacja,punkcja itd..
no wiec to nasz drugi transfer.Pierwszy byl w kwietniu i niestety sie nie powiodl:( ten czyli drugi transfer mialam tydzien temu,w sobote,teraz czekanie do piatku na bete.Mam wrazenie,ze nic z tego nie wyjdzie:(
mamy jeszcze jednego mrozaczka,wiec jesli teraz sie nie uda to w nim ostatnia nadzieja,jesli nie to zostaje nam adopcja.....

reklama
oooj przykro mi kochana:( tak bardzo sie cieszylam jak pisalas ze test jest pozytywny..... kochana a co to jest histeroskopia?
Histeroskopie robi się tak do 11dnia cyklu. Może być diagnostyczna aby ocenić stan macicy albo operacyjna jeśli jest coś np polip lub inne paskudztwo to można od razu usunąć. W UK i wielu krajach robi się zawsze przed ivf bo jest to szybki zabieg i mniej kosztowny niż sam ivf a daje dużą wiedzę lekarzom jak postępować. Często tez pomaga bo moze działać trochę jak scratching endometrium.
Zabieg jest w znieczuleniu ogólnym zazwyczaj i trwa tak 15 min. Narzędzia są wprowadzane przez szyjke macicy więc nie ma cięcia ani nic.
Ja podejdę chyba przed kolejnym transferem i wezmę moje ostatnie 2 blastki na raz. Może się uda... do 3 razy sztuka ;)

Do góry