reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U mnie wszystkie są morozaczki nie mamy świeżych, pierwsza stymulacja nie udana po jednych pęcherzykach miałam i małe rozmiary , druga stymulacja to bardzo bardzo dużo pęcherzyków i ładne wymiary i prawdopodobieństwo hiperstymulacji więc musieli niestety zamrozić i musiałam poczekać,ale jestem już po wizycie dzisiejszej,dostałam leki przed transferem,po @ wizyta USG i umawianie daty na transfer

Najważniejsze to nie poddawać się i walczyć do końca, dostajemy kopa od życia trzeba się podnieść i walczyć o marzenia... Jest ciężko bo nie zawsze jest tak jakbyśmy tego chcieli często jest pod górkę ale w końcu w którymś momencie życie daje nam odetchnąć i wszystko się układa, trzymam kciuki żeby wszystko się udało ✊ :tak: ;)

reklama
No właśnie... dziewczyny nie ma co się niepotrzebnie nakręcać... niestety często tak jest że zarodek dobrej klasy, wszystkie wyniki super a się nie udaje... ani za pierwszym ani drugim razem. Ciężko to zaakcpetować ale niestety duży wpływ ma tu chyba też zwykły przypadek,szczęście czy właśnie statystyka...
Wiem, że tak mogło być ale po co sobie potem pluć w brodę, że mogło się coś wcześniej zrobić, jeśli można to zrobić teraz:D A zawsze to jak się czeka jakiś czas na wyniki to i do końca cyklu szybciej zleci a potem to już z górki :D

S
Dziewczynki ja po wizycie jestem, wszystko ok, dzieciaki mają po ponad 8cm, szyjka długa na 4cm, serduszka ładnie biły, i słuchajcie u obydwóch dziś widziałam sterczące sisiory :D
Czyli w brzuszku rosną mi dwaj chłopcy :D:D
Cudowne wiadomośći :-) a gdzie w takim.razie zdjecia maleńkich przystojniakow? ;-)

Mam pytanie do dziewczyn, które mają mutacje MTHFR
Jaki bierzecie kwas foliowy metylowy ?
Więc ja byłam pewna że ja biorę ten metyl.a z tego co wyczytałam to chyba nie! a mi hematolog go przypisuje. Zobacz załącznik 810949Ja biorę ten dajcie mi znać jakie Wy bierzecie może ja się mylę i ten jest dobry no zgupialam teraz[emoji34]
Ja tez bylam pewna ze ten kwas ktory poprzednia doktor mi zapisała, czyli dokladnie taki jak twoj to metylowy, a co sie okazalo, ze nie i final taki, ze zrobilo go sie nadmiar w organizmie bo sie odkladac zaczął i w aptece mi powiedzieli ze nie powinien sie odkladac, bo moze szkodzić na inne organy np nerki. Jak pinformowalam lekarza ze mam nadmiar to powiedział ze za dużą dawke biore(5mg) i ze brac mniejsza ten zwykly bez recepty i bedzie dobrze. Nie posluchalam go i kupilam z solgara, w lipcu sprawdze poziom czy jest ok. Lekarze maja olewke na ta mutacje i w wielu aptekach mieli mnie za glupka że chce jakis kwas metylowy, nie mieli pojecia co ja chce.

reklama
Ja tez bylam pewna ze ten kwas ktory poprzednia doktor mi zapisała, czyli dokladnie taki jak twoj to metylowy, a co sie okazalo, ze nie i final taki, ze zrobilo go sie nadmiar w organizmie bo sie odkladac zaczął i w aptece mi powiedzieli ze nie powinien sie odkladac, bo moze szkodzić na inne organy np nerki. Jak pinformowalam lekarza ze mam nadmiar to powiedział ze za dużą dawke biore(5mg) i ze brac mniejsza ten zwykly bez recepty i bedzie dobrze. Nie posluchalam go i kupilam z solgara, w lipcu sprawdze poziom czy jest ok. Lekarze maja olewke na ta mutacje i w wielu aptekach mieli mnie za glupka że chce jakis kwas metylowy, nie mieli pojecia co ja chce.
No mamy super specjalistów, ja właśnie zamówiłam z allegro swansona i powinien być w poniedziałek, bo w aptekach też nie mieli .Tylko że ja jestem 19tc i boję się o maleństwo, a powinnam brać go od początku, szkoda że szybciej się nie zorientowałam.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry