reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
W sumie to bolą mnie plecy w odcinku lędźwiowym - ale mam tak od czasu punkcji! ;) A to pewnie sprawka zalegania na kanapie;) Jestem na razie bez no-spy i relanium.
Dzisiaj biorę się w garść i trochę posprzątam i ciasto upiekę;)
A jak u Ciebie????:p
Mnie bolal brzuch w dole ciagnely jajniki i czulam ciagniecie w pachwinach w dniu transferu i wczoraj lekki bol plecow. A dzis nic od czasu do czasu gdzies leciutko zakluje. No i plecy troszke bola ale to u mnie norma bo mam zrypany kregoslup. Nawet nospy dzis nie bralam. Tylko.magnez i relanium :)

Mam pytanie do dziewczyn, które mają mutacje MTHFR
Jaki bierzecie kwas foliowy metylowy ?
Więc ja byłam pewna że ja biorę ten metyl.a z tego co wyczytałam to chyba nie! a mi hematolog go przypisuje. Zobacz załącznik 810949Ja biorę ten dajcie mi znać jakie Wy bierzecie może ja się mylę i ten jest dobry no zgupialam teraz[emoji34]
To jest synetyczny a syntetyczny przy naszej mutacji odklada sie w organizmie i jest toksyczny.
Ja biore 5-methylotetrahydro folic adid firmy swanson 800 lub 400 jest tez firmy solgar. Ale teraz chyba poszukam jakiegos zestawu witamin ktore zawieraja kwas foliowy b6 i b12 metylowane moze ktos cos poleci

Ten co bierzesz to zwykły w dużej dawce.
Ja kupuje na iherb zestaw wit b metylowych firmy doctor's best. Ten: Link do: Doctor's Best, Best Fully Active B Complex, 30 Veggie Caps
W aptece kupisz chyba Solgara metylowy kwas.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ooo to moze to zamowie ale juz chyba na polskiej stronie moje 4 opakowania kwasu foliowego solgara z iherb do tej pory nie przyszly a to juz 2.5 miesiaca :D
A moj brat ma gdzies i nie chce mu sie zglaszac no nic tp nie moje 200 zl :)

Dziewczyny, ja mam mutację protrombiny dlatego zażywam cały czas kw. foliowy 5mg i neoprain.

Myślicie, że powinnam również zbadać ile mam tego kwasu we krwi? Nigdy tego nie robiłam, a właściwie dr zalecił taką dawkę. :huh:
Jeśli jest nadmiar to coś może grozić małej kruszynce? Teraz zgłupiałam ...

Ostatnia edycja:
Witam Was dziewczyny moje, życzę Wam i sobie wspaniałego dnia [emoji3]. Ja właśnie jadę na badanie krwi. Trzymajcie kciuki za moje TSH. Aby było poniżej 3 [emoji3]. Wyniki po południu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Trzymam!
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
emoji110.png
Bądź pozytywnej myśli.

A mogę prosić o @ do doktora oraz jakaś opinie o nim ?? [emoji4] chciałabym się do niego przenieść jednak mam daleko do Wrocławia i ciężki przypadek, poprzedni lekarz potwornie mnie oszukał i chciałabym najpierw skonsultować mój przypadek czy doktor jest w stanie mi pomóc.
r-gizler@invimed.pl. szczerze my dojezdzamy do wroclawia z za krakowa i nie zmienilabym ani kliniki ani lekarza. Lekarz konkretny i wystawia kawe na lawe a nie koloruje. Do niego najlepiej przyjechac bezposrednio z wynikami badan itd. My tez z poczatku kiepskie wyniki a mimo to za pierwszym razem sie udalo. Polecam naprawde.

Powodzenia dziewczynki na weryfikacjach:) Mam nadzieję że czerwiec obrodzi w pozytywne bety. A ja mam pytanko do zaciążonych- jak u Was ze zbliżeniami, z tych emocji na wizycie nie zapytałam, nie chce tak męża odrzucać, ale z drugiej strony boję się że mogę zaszkodzić, jak jest u Was?Jakie macie doświadczenia?

reklama
Do góry