reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mogla Cie niestety dopasc statystyka:(
No właśnie... dziewczyny nie ma co się niepotrzebnie nakręcać... niestety często tak jest że zarodek dobrej klasy, wszystkie wyniki super a się nie udaje... ani za pierwszym ani drugim razem. Ciężko to zaakcpetować ale niestety duży wpływ ma tu chyba też zwykły przypadek,szczęście czy właśnie statystyka...

reklama
Dzięki bardzo za wiadomość zamówię sobie zaraz ten pierwszy co pisałaś, szkoda tylko że hematolog wiedząc o tej mutacji zapisywał mi ten [emoji19] a ja myślałam, że to ten właściwy ehhh.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
W Polsce lekarzy ktorzy znaja sie i podchodza prawidlowo do leczenia tej mutacji mozna policzyc na palcach 1 reki. Mi hematolog i genetyk tez chcieli wcisnac syntetyczny kwas foliowy w dawce 15 mg. Jak powiedzialam ze moj gin kazal.mi brac metylowany bo syntetyczny sie nie wchlania to i jedna i druga powiedzialy no wlasnie po to taka duza dawka bo przy takiej choc troche sie wchlonie. No smiech na sali normalnie :D

Dzięki bardzo za wiadomość zamówię sobie zaraz ten pierwszy co pisałaś, szkoda tylko że hematolog wiedząc o tej mutacji zapisywał mi ten [emoji19] a ja myślałam, że to ten właściwy ehhh.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zanim zaczęłam jeść ten kwas foliowy co mi lekarka zapisała to miałam wynik bardzo poniżej normy, po jakimś czasie od zarzywania tego kwasu foliowego na receptę sprawdziłam i mam dobry poziom kwasu foliowego, także ten co ja biorę przynosi odpowiedni rezultat...

Dziewczyny pytanie do tych co brały tabletki antykoncepcyjne. Ja mam teraz jedno opakowanie wziąć przed crio tylko,że pani doktor dała mi je w trakcie cyklu i od razu zaczęłam zażywać. Zostały mi jeszcze trzy tabletki a dziś dostałam @ czy w takiej sytaucji mam je brać dalej czy przerwać?

Dziewczyny pytanie do tych co brały tabletki antykoncepcyjne. Ja mam teraz jedno opakowanie wziąć przed crio tylko,że pani doktor dała mi je w trakcie cyklu i od razu zaczęłam zażywać. Zostały mi jeszcze trzy tabletki a dziś dostałam @ czy w takiej sytaucji mam je brać dalej czy przerwać?
Ja brałam przez 3 miesiace tabletki antykoncepcyjne.Pytałam lekarza dokładnie o wszystko i mi tłumaczył,ze mam wybrać całe opakowanie potem zrobic 7 dni przerwy i nastepne opakowanie.Mialam w ten sposob wybrac te 3 opakowania bez znaczenia czy dostane miesiaczke czy nie,najwazniejsze bylo te 7 dni przerwy miedzy tabletkami.

reklama
a jeszscze mam pytanko,czy po punkcji nie doatałas numeru do swojego lekarza?bo ja dostalam i nawet przed transferem pisalam do niego czy mam wziac przed zabiegiem luteine:) a jesli nie to sprobuj zadzwonic do swojej kliniki,tam polacza cie z jakims lekarzem,ktory ci powie co masz robic,tez tak robilam jak mi torbielka pekla.

Do góry