reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurcze, ja myslalam, ze stymulka poprzedzona antykami to juz dlugi protokół..
to wytlumaczcie mi czym sie charakteryzuje dlugi protokół?

reklama
Mamy nowy plan dzialania. Lekarz zmienil taktyke tym razem krotki protokol i zobaczymy jak organizm zeraguje. Wczesniej mialam dlugi i ultra dlugi.Dostalam od wczoraj marvelon i 7 lipca kontrola z rozpisaniem nowych lekow. Bedziemy jedynie jajeczka pobierac i mrozic za kolejny miesiac to samo zeby uzbierac ich conajmniej 6 zeby nie placic za laboratorium co chwile po 7 tys. Pozniej sie je zaplodni i beda wszczepiac po dwa jak przygotuja endometrium w ktoryms miesiacu po. Miala ktoras z was krotki protokol i jak wygldal?

Do tego tesiowa mnie wkurza... oczywiscie do meza zeby sie jakis down nie urodzil... zenada zasciankowe myslenie.Zona brata meza w ciazy i nie robila badan prenatarnych wogole a moze u nich sie urodzi i co bedzie dobrze bo normalnie poczety... Bardzo zaluje ze powiedzielismy rodzica meza bo maja gdzies wspieranie nas.
Kochana nie przejmuj sie tym, wazne ze macie nowy plan dzialania, nową nadzieje i sly do walki. Wiem ze ciężko sluchac od najbliższych slowa podcinajace skrzydla. Trzymam za was mocno kciuki[emoji4]

a no
Kochana nie przejmuj sie tym, wazne ze macie nowy plan dzialania, nową nadzieje i sly do walki. Wiem ze ciężko sluchac od najbliższych slowa podcinajace skrzydla. Trzymam za was mocno kciuki[emoji4]
bardzo Ci dziekuej Niestety zyjemy w takim a nie innycm spoleczenstwie. Nikt tego nie rozumie do czasu az sam ma problemy. Wiem ze tesciowa i tak bedzie uwazala ze dziecko z invotro jest gorsze od tego co sie teraz naturalnie urodzi.,

Hmm a powiedzcie mi encorton bralyscie przed czy po transferze. Zastanawiam sie czy mam wziasc teraz tak jak zawsze po 9 czy dopiero po transferze jak wroce do domu

a no

bardzo Ci dziekuej Niestety zyjemy w takim a nie innycm spoleczenstwie. Nikt tego nie rozumie do czasu az sam ma problemy. Wiem ze tesciowa i tak bedzie uwazala ze dziecko z invotro jest gorsze od tego co sie teraz naturalnie urodzi.,

Dlatego ja nic nikomu nie mówię, nie że się wstydzę, a raczej jest to strach przez zaściankowymi opiniami. Sama byłam przeciwna, do czasu, aż mi lekarz wytłumaczył i otworzył oczka.

Zresztą? Czy dziewczyny, które urodziły dzieci po ivf starałby się tą samą metodą o kolejne potomstwo jeśli byłyby przesłanki, że coś jest nie tak? No wątpię.

Ja na przykład nie jeżdżę po swojej rodzinie, bo moja "babcia" nagadała, że robiłam skrobankę i teraz Bóg mnie karze za to... Eh.. nigdy jej w życiu nie odwiedzę. Zrobiła mi okropny ból na sercu. Człowiek się stara i szuka pomocy, a tu takie coś

Jejku tak piszecie o tych opryszczkach ze takie grozne, a u mnie na porządku dziennym opryszczki [emoji20] nie ma znaczenia zima czy lato zawsze lapie cos.

Witaminka B! Pamiętaj! :) Czujesz swędzenie łykaj witaminkę. Ja zawsze biorę 2 wit b complex i pocieram spirytusem, ale to musisz robić jak już czujesz, że coś się dzieje.
Nie wiedziałam o tym, ale mój mąż powiedział, że tak właśnie mu pomaga. No i mnie też :)

reklama
Do góry