reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Patrzyłaś kalkulator? Bo ja z ciekawości do ivf sprawdzałam i wypadłoby mi na 28 lutego, czyli u Ciebie pewnie 27 luty, ale bliźniaki raczej szybciej się rodzą(chodź nie jest to 100%) Moja koleżanka, urodziła w 34 tc. :D

Hihihiiiii..., nie patrzyłam jeszcze ale zaraz zobaczę i jak Ty 28-02 to ja na pewno 27-02 bo obydwie 5 cio dniowe blastki mamy przecież tylko ja 2 a Ty 1 :D:D

reklama
A to czyms grozi?
Nie wiem czym to grozi ale jak czegos jest za duzo to z jakiegos powodu[emoji20] lekarz kazal tylko brac mniejsza dawke zwyklego kwasu. U mnie kwas ktory przepisala poprzednia doktor w dawce 5mg zaczynal sie odkladac a nie wchlanic bo mam mutacje mthfr i z wlasnej inicjatywy zbadalam poziom kwasu i teraz biore ten w formie metylowej i w lipcu zbadam jeszcze raz i zobacze czy cos to dało.

No z tego co ja wiem, to może Was w najgorszym wypadku czekać pgd, kosztowne, ale eliminuje zarodki z mutacjami. My się tego obawialiśmy, ale na całe szczęście nas to ominęło.
Wiem jaki to stres czekać na wyniki. My czekaliśmy najpierw na męża, póżniej na moje, ok. 3 tygodnie niepewności.

Co to takiego pgd?
Dziękuję za informacje. Teraz boję się jeszcze bardziej;o oby nie były aż takie zle.

Co to takiego pgd?
Dziękuję za informacje. Teraz boję się jeszcze bardziej;o oby nie były aż takie zle.

To badanie zarodków, pod kątem eliminacji mutacji genetycznych. U nas było ryzyko CFTR, czyli choroby mukowiscydozy, ale na całe szczęście ja tego nie mam, a mąż jest nosicielem, także dzieciątko będzie zdrowe :)

Nie ma co się bać. Badanie jest nieinwazyjne (bynajmniej tak nam tłumaczono), ale koszt to 9 tys. :(

Sama dzwonilam do swojego lekarza zaraz oddzwonil embriolog i mamy 7 zarodkow 6 klasy 8a i jeden 8b ale prawie a :)
Teraz najwazniejsze 2 doby ktorych sie boje ale musi byc dobrze trzymam kciuki i modle sie zeby tak bylo :*

O szzzz super Gosiu wchodzę na wątek bo nie było mnie tu już troszkę czasu i co widzę..? Super wiadomość ale się cieszę. Trzymam mocno kciuki., baaaardzo mocno to musi być teraz i kropka ja to wiem...:biggrin2:powodzenia

No to ja mam luteine 3x2, estrofem 3x1, no i teraz trzymaj się... 4x2 no spa forte, relanium 4x1 i buscopan 4x2.
Ja się pytam, na co tyle mi tego wszystkiego? :D:D
Łoooooo jaka batalia !!!!
Zapomniałam dodać relanium , musiałam przyjąć dziś przed transferem i jedną tabletkę wieczorem
Swoją drogą mój mąż jest bardzo zadowolony z działania relanium

reklama
To badanie zarodków, pod kątem eliminacji mutacji genetycznych. U nas było ryzyko CFTR, czyli choroby mukowiscydozy, ale na całe szczęście ja tego nie mam, a mąż jest nosicielem, także dzieciątko będzie zdrowe :)

Nie ma co się bać. Badanie jest nieinwazyjne (bynajmniej tak nam tłumaczono), ale koszt to 9 tys. :(

Boję się wynikow. Boję się, że wyjdzie coś nie tak, ze jesteśmy nosicielami jakiejś aberacji a jak próbuje coś znaleźć na ten temat - co dalej to nic nie jest napisane. Ale widzę, że sama nic nie znajde. Zostaje mi czekanie na wyniki ;(

Do góry