reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie chce jeszcze badać. Mowi ze jak ginekolog bedzie chciała to ja wyślę na to badanie.
Ale ogólnie ona nie chce nigdy mieć dzieci.
Ma swoje powody i nigdy ich nie zmieni.
Nie temat na forum.
Ją akurat rozumiem

Zdziwiona jest jednak tak wczesna menopauza, ona ma 30 lat

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Rozumiem. Tak czy inaczej stan menopauzy może mieć niekorzystny wpływ na samopoczucie koleżanki. Wtedy farmakologicznie można to podciągnąć. Moja znajoma w wieku 21 lat dowiedziała się ze przekwita i nie wiem czy udało jej się wtedy znaleźć przyczynę

[emoji127] 28.10.2017

reklama
@Alfistka aleś Ty pozytywna ;) Już Ciebie lubię.

My niestety możemy przyjąć tylko jeden, z racji mojego wieku, a i mnie mówią, że ciąża bliźniacza jest ciężka w utrzymaniu. Też bardzo chciałam bliźniaki, ale mimo nagadywania, powiedzieli mi nie.
Także... ile będzie blastek, tyle będzie prób i podejść :) Może być i 5, chcieliśmy mieć trójkę, ale i większą ilością pociech nie pogardzę. :biggrin2:
Ja tez nie mam wieku ktory uprawnia mnie do bezproblemowego podania 2 zarodkow mam 33 lata. Ale cxasami moj lekarz sie na to godzi mam nadzieje ze skoro u nas jest 3 proba to nie bedzie mial oporow :)
Ale tez nie bede niewiadoml jak napierac skoro sie nie zgodzi

Ja juz po troche pospalam.wiec dopiero teraz daje znac :)
Mamy 17 kumuloswo niektore male wiec cos na pewno odpadnie. Po rozmowie i ogladnieciu na ekranie wynikow nasienia korzystamy ze swojego nie jest tak tragicznie morfologia spok ruch maly ale jest. Embriolog powiedzial ze z gorszych robil i sa dzieci
smile.gif
gdyby on mial przez to przechodzic to z doswiadczenia powiedzial ze on robil by z takiego i nie korzystal z dawcy. I po tych slowach zaufalismy mu :* Na moja prosbe plemniki wybierze imis i sam sie zaoferowal ze jutro do nas zadzwoni i da znac co i jak. Cieply czlowiek :*
Teraz modle sie i trzymam kciuki za ladne zaplodnienie i piekny rozwoj :* [emoji110][emoji110][emoji173][emoji173][emoji173]

Trzymajcie teraz kciuki za piekne zaplodnienie i rozwoj
Jajniki zaczynaja dawac o sobie znac chyba beda 2 dni na apapie :)
Trzymam kciuki kochana [emoji11]

[emoji127] 28.10.2017

Ja tez nie mam wieku ktory uprawnia mnie do bezproblemowego podania 2 zarodkow mam 33 lata. Ale cxasami moj lekarz sie na to godzi mam nadzieje ze skoro u nas jest 3 proba to nie bedzie mial oporow :)
Ale tez nie bede niewiadoml jak napierac skoro sie nie zgodzi

Gosieńka, 33 lata to piękny wiek, zdążysz teraz dzidziusia urodzić i następnego kropka za 2 latka przyjąć i następną dzidzię urodzić :D podsumowując to Ty w wieku 35 lat to drugi raz możesz w ciąże zachodzić :D:D:D
a ja co....dupa ;):D:D:D

Dziewczyny wtorek już nie długo i zaczęłam sobie wkręcać temat pustego jaja [emoji20]tak się boje ze coś będzie nie tak ... w sumie to mam prośbę jeśli któraś z was może oblicz mi dokładnie na jakim etapie jestem ciąży bo z tych kalkulatorów to w każdym inaczej wychodzi . Ostatnia miesiączkę miałam 2.05

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
5 tydz 3 dzien :) nic sobie nie wkręcaj wszystko będzie dobrze zobaczysz :)

Ja Ciebie też lubię :D:D:D
grunt to dobra energia, nie możemy płakać i żalić się na rzeczami na które nie mamy w ogóle wpływu, gdybyśmy mogły tam pochuchać, pomiziać, pocałować...., ale nie możemy nic, możemy tylko czekać....
"głową muru nie przebijemy"... głowa do góry i lecimy z tym do przodu :D:D:D
Ja też słyszałam, że bliźniaki są od razu ciążą zagrożoną z góry i na początku i przez całe m-cy, ale z drugiej strony większe prawdopodobieństwo jest na zajście w ciążę :D
Myślę, że tak do końca to w poniedziałek jak mojej gin posłucham co mam mi do powiedzenia, to będę wiedziała co robić..., bardzo Jej ufam i wiem, że chce dla mnie dobrze, a więc zobaczymy w poniedziałek i albo :D albo :D:D a i to i to suuuper :tak::tak:
Ciaza bliźniacza to ciąża wysokiego / podwyższonego ryzyka ale nie jest na szczęście od razu zagrożona. Moja mimo mojej historii polozniczej teraz jest (odpukać) idealna. Nawet szyjkę mam długa na 4.37 cm, lekarz mówi ze to bardzo rzadkie

[emoji127] 28.10.2017

Gosieńka, 33 lata to piękny wiek, zdążysz teraz dzidziusia urodzić i następnego kropka za 2 latka przyjąć i następną dzidzię urodzić :D podsumowując to Ty w wieku 35 lat to drugi raz możesz w ciąże zachodzić :D:D:D
a ja co....dupa ;):D:D:D
Ej no juz nie przesadzaj dzieci przed 40 teraz to nie problem :)
Hehe u mnie wiek Jezusowy :) jak to mowia

Dokladnie anetka a wysikie ryzyko przy blizniakach dla lekarzy jest raczej powiazane z tym ze w wiekszosci przypadkow jest to ciaza wczesniacza. Pozatym nie rozni sie od innych. Problem moze byc jesli blizniaki sa jednojajowe jednoowodniowe i z jednym lozyskiem wtedy jest pod intensywna kontrola.

reklama
Ciaza bliźniacza to ciąża wysokiego / podwyższonego ryzyka ale nie jest na szczęście od razu zagrożona. Moja mimo mojej historii polozniczej teraz jest (odpukać) idealna. Nawet szyjkę mam długa na 4.37 cm, lekarz mówi ze to bardzo rzadkie

[emoji127] 28.10.2017

Zazdroszczę Ci i zarazem dużo, dużo, dużo zdrówka życzę :D:D:D
Pomiziaj dzieciaczki od "Cioci" ;)

Do góry