reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie karty ciąży. Na pierwszej wizycie doktor zapytał mnie czy nie będzie mi przeszkadzać jak wpisze datę transferu, stwierdziłam że nie ma problemu.
Ale teraz tak się zastanawiam czy można kartę przepisać na nową bez tej adnotacji. Szczerze to boję się że mogę być jakoś gorzej potraktowana w pro PISowskim szpitalu...teraz po dobrej zmianie kto wie...
Co sądzicie?

reklama
Dzięki ;-) czyli nie pozostaje nic innego jak słuchać swojego lekarza i tyle ;-)
No tak nie do konca ja ze swoim dyskutowalam nie bylam dla niego latwym przypadkiem pod tym wzgledem :) przy 1 probie sluchalam i na wszystko sie godzilam. Przy drugiej juz bylam madrzejsza i troche moich zachcianek lekarz wprowadzil. Teraz jak przed stymulaja zaczelam.rozmowe zgodzil sie na wszystko powiedzial ze to co chce to on mi przepisze i zrobi :)

Cześć dziewczyny, mam pytanie odnośnie karty ciąży. Na pierwszej wizycie doktor zapytał mnie czy nie będzie mi przeszkadzać jak wpisze datę transferu, stwierdziłam że nie ma problemu.
Ale teraz tak się zastanawiam czy można kartę przepisać na nową bez tej adnotacji. Szczerze to boję się że mogę być jakoś gorzej potraktowana w pro PISowskim szpitalu...teraz po dobrej zmianie kto wie...
Co sądzicie?
Mnie lekarka wpisala i nie pytala nawet. Ja wole to mieć wpisane trochę inna jednak ta nasza ciąża jest. Wg mnie bardziej ostrożnie trzeba do niej podchodzić. W wypisie ze szpitala bym nie chciała mieć jak mi wpisza to sie bede kłócić

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Niezle co zrostow nie ma bo w koncu poszla krew z tej co zawsze a z nowych ni kropli.
A jaka masz dawke clexanu ?
Ja distalam od kolezanki 10 amp 0.6 wiec i taka wypisal mi lekarz pytalam czy nie za duzo mowil ze nie :)
Ja biore ciągle 0.4. Mówili że wystarczy, a ja kawał baby jestem. .. Też nie raz się zastanawiam czy to nie za malo...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczynki szczegolnie te co udalo im się zaciążyć przy crio mrożaczków.Powiedzcie mi czy lepiej podchodzic na cyklu szcztucznym czy naturalnym.Na jakim wam się udało?Dzisiaj mam wizyte i nie wiem na co bardziej cisnac???
Mi lekarz proponował naturalny, ale jako że jestem dojezdzajaca, poprosiłam o sztuczny, żeby zmniejszyć możliwość niespodzianek z endometrium. Udało się póki co. 16tc.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Co sądzicie?
Ja mam w karcie ciąży ivf. Ale nie pozwole zeby to bylo na jakimkolwiek papierku przy wypisie ze szpitala czy swiadectwie urodzenia.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Rośnie, rośnie już wczoraj jak siedziałam na polku to znajomą mówi ooo Marcie już brzuszek też rośnie... Niestety nie czuję się za dobrze nadal dokuczają mi bóle brzucha, z plamieniami się uspokoiło o tyle o ile dziś rano resztki luteiny były takie szare zawsze były białe a dziś takie jak cement...hmm dobrze że dziś mam wizytę to poproszę lekarza żeby dokładnie macicę oglądnął czy się tam nie robi żadnen krwiaczek... A jak Wy się miewacie dzidzia rośnie?
Dzidzia rośnie, jadę na podglądanie 14 czerwca. Gdyby nie mdłości powiedziałabym że czuje się wspaniale, odliczam do 12 tygodnia i liczę że książkowo miną właśnie wtedy:) Na razie odpukać żadnych plamień, skurczy...

reklama
Przypomnialam sobie ze ktoras z was chciala zebym podzielila sie zdjeciem orzeszka, a ja zapomnialam :) wiec oto jest - orzeszek
1496923546-aaaaaa.jpeg

1496923557-aaaaaa.jpeg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry