reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane przypimnijcie mi jak to jest z heparyna clexane czy neoparinem bierzecie dzien po punlcji czy po transferze nie moge sobie przypomniec jak to bylo pol roku temu a lekarz mowil mi dzis zeby po transferze zaczac ale przeciez to ma tez poprawic ukrwienie macicy. I cos mi swita ze przy poprzednim podejsciu bralam dzien po punkcji

reklama
Mam luteinę dopochwową 3xdziennie po 2 i ten Estrofem też dopochwowo i antybiotyk też a resztę w dzień transferu między innymi relanium 2 godz przed transferem co bym Im nie sfiksowała chyba, hihihiii.... ;):D
Tez mam taki sklad ale estrofem doustnie dopytam sie jeszcze przy punkcji
A relanium na uspokojenie rozluznienie zebys nie fiksowala po transferze :)

Kochane przypimnijcie mi jak to jest z heparyna clexane czy neoparinem bierzecie dzien po punlcji czy po transferze nie moge sobie przypomniec jak to bylo pol roku temu a lekarz mowil mi dzis zeby po transferze zaczac ale przeciez to ma tez poprawic ukrwienie macicy. I cos mi swita ze przy poprzednim podejsciu bralam dzien po punkcji

Ja brałam od następnego dnia po punkcji

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Podoba mi się Twoje podejście [emoji6]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]
Jak już taka optymistka urodzona jestem, czasem to wada a czasem zaleta,
ale wiem jedno, cieszmy się z tego co mamy - i to jest ważne! :D:D:D

Cześć dziewczyny! Czytam Was już jakiś czas i stwierdziłam że pora się uaktywnić.
Po krótce coś o naszej drodze ... Ponad 3 lata starań i jedno wielkie NIC ! Na początku roku namówiłam męża na konsultacje specjalistyczne no bo ... wszyscy mają już komplet w domu a my nadal sami... Pierwsza klinika porażka... Jeśli chodzi o mnie to jedynie Monitoring cyklu podstawowe badania . mąż niestety stwierdzono azoospermie.. Diagnoza potwierdzona co robić dalej ? Decyzja lekarza zajmiemy się mężem a panią zajmiemy się później .. Mąż dostał magiczne tabletki i nic ... Postanowiliśmy skonsultować się z innym urologiem .. Diagnoza .. Wszystko powinno być ok ... Więc? Czemu nadal nie ma Ani jednego plemnika?
W marcu kolejna zmiana kliniki .. Wielkie zdziwienie... Czemu nic z panią nie robili ?
Kolejna seria badań moja i męża ... Diagnoza ja zespół policystycznych jajników mąż azospermia przyczyny nie da się określić ..
Planowo 11 czerwca zaczynam stymulacje i zobaczymy co dalej ... Planowana w dniu mojej punkcji biopsja jąder . zobaczymy co wyjdzie . oby znaleźli kilku mocarzy
To tyle o mnie ! Dzięki Wam poszerzam swoją wiedzę i zmieniam swoje nastawienie na pozytywne
Gratuluję wszystkim mamusia i trzymam kciuki za wszystkie te którym los znowu dał po dupie!!
Niech moc będzie z nami !!!
Super że napisałaś [emoji5]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Super wynik :) tak to jest ze sporo jest pustych nic na to nie poradzimy
A budzisz sie w miedzy czasie tylko to taki blogi stan ze nawet nie pamietasz ze wstawalas z fotela i siadalas na wozek :) przeciez nikt nas tam nie dzwiga :)
Odlot to najprzyjemniejsza rzecz przy punkcji
Wiraż w głowie taki śmieszny, że zdążyłam powiedzieć do pielęgniarek:
"kobitki jak bliźniaki mieć muszę...." a zaraz dodałam "...mam odlot"
i obudziłam się na łóżeczku :D ale na fotelik podobno wsiadłam sama bo kawał baby ze mnie ;)

reklama
Oczekiwanie2017 jesteśmy na podobnym etapie-ba ! nawet tym samym:) u mnie dziś też 8dc i mam 6 pęcherzyków po ok 16 mm, endometrium powyżej 7 śluzówka piękna, i też liczę że jutro estradiol i progesteron pójdą w górę. Jutro się dowiem kiedy punkcja (ja obstawiam sobotę lub niedzielę). Trzymam za Ciebie kciuki;););)

U mnie endometrium też prawie 7mm, pęcherzyki po 13-14mm więc podobnie jak u Ciebie. Fajnie, że kilka z nas jest na podobnym etapie, będziemy razem świętowały :)

Do góry