reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Oj my to tylko ciągle o tym ryzyku... ja przestawiam się na myślenie pozytywne [emoji16]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

I masz rację!!! Ja mam ten problem ze zawodowo mam styczność z chorymi niemowletami i więc mam świra... Muszę wyłączyć mózg na 9miesiecy:)

I ja najprawdopodobniej będę miała niedługo po Was punkcje. Jeśli kolejna wizyta (sobotnia) nie przyniesie niespodzianek to w poniedziałek punkcja. Dziś 8 dc, jest ok.9 pęcherzyków w miarę równej wielkości, endometrium ładnie rośnie (a bałam się ze bedzie mizerne), estradiol i progesteron jeszcze trochę pójdą do góry więc podobno jest dobrze :)

Oczekiwanie2017 jesteśmy na podobnym etapie-ba ! nawet tym samym:) u mnie dziś też 8dc i mam 6 pęcherzyków po ok 16 mm, endometrium powyżej 7 śluzówka piękna, i też liczę że jutro estradiol i progesteron pójdą w górę. Jutro się dowiem kiedy punkcja (ja obstawiam sobotę lub niedzielę). Trzymam za Ciebie kciuki;););)

Jestem po punkcji Dziewczynki :) wszystko ok, rzeczywiście idzie się spać na fotelu ginekologicznym a budzi się na łóżeczku..., jestem pełna nadziei (jak zwykle zresztą ;) )
z tych moich pięknych 6 pęcherzyków wyszły tylko (albo aż) 3 jajeczka, bo reszta puściochy się okazały (łobuzy:p ) Jutro mam się odezwać czy się zapłodniły (nie widzę innego wyjścia) tylko jak IM idzie, itd :D
Transfer na pon 12-06 na 13:10 :D

Hej Kasia,

Ja po punkcji mailam rozpisane lutinus 3x2 dopochwowo i fragmin zastrzyki raz dziennie o tej samej porze plus 5 dniowy antybiotyk.
Przed punkcja nie mialam nic jesc i pic. Lekow tez nie zazywalam. Trzymam kciuki za Ciebie kochana:*
Mam luteinę dopochwową 3xdziennie po 2 i ten Estrofem też dopochwowo i antybiotyk też a resztę w dzień transferu między innymi relanium 2 godz przed transferem co bym Im nie sfiksowała chyba, hihihiii.... ;):D

Jestem po punkcji Dziewczynki :) wszystko ok, rzeczywiście idzie się spać na fotelu ginekologicznym a budzi się na łóżeczku..., jestem pełna nadziei (jak zwykle zresztą ;) )
z tych moich pięknych 6 pęcherzyków wyszły tylko (albo aż) 3 jajeczka, bo reszta puściochy się okazały (łobuzy:p ) Jutro mam się odezwać czy się zapłodniły (nie widzę innego wyjścia) tylko jak IM idzie, itd :D
Podoba mi się Twoje podejście [emoji6]

24.04.2017 ICSI transfer 5dniowej blastki 26.05.2017 pojawiło się serduszko [emoji171] 10.01.2018 czekamy na Ciebie [emoji188]

Cześć dziewczyny! Czytam Was już jakiś czas i stwierdziłam że pora się uaktywnić.
Po krótce coś o naszej drodze ... Ponad 3 lata starań i jedno wielkie NIC ! Na początku roku namówiłam męża na konsultacje specjalistyczne no bo ... wszyscy mają już komplet w domu a my nadal sami... Pierwsza klinika porażka... Jeśli chodzi o mnie to jedynie Monitoring cyklu podstawowe badania . mąż niestety stwierdzono azoospermie.. Diagnoza potwierdzona co robić dalej ? Decyzja lekarza zajmiemy się mężem a panią zajmiemy się później .. Mąż dostał magiczne tabletki i nic ... Postanowiliśmy skonsultować się z innym urologiem .. Diagnoza .. Wszystko powinno być ok ... Więc? Czemu nadal nie ma Ani jednego plemnika?
W marcu kolejna zmiana kliniki .. Wielkie zdziwienie... Czemu nic z panią nie robili ?
Kolejna seria badań moja i męża ... Diagnoza ja zespół policystycznych jajników mąż azospermia przyczyny nie da się określić ..
Planowo 11 czerwca zaczynam stymulacje i zobaczymy co dalej ... Planowana w dniu mojej punkcji biopsja jąder . zobaczymy co wyjdzie . oby znaleźli kilku mocarzy
To tyle o mnie ! Dzięki Wam poszerzam swoją wiedzę i zmieniam swoje nastawienie na pozytywne
Gratuluję wszystkim mamusia i trzymam kciuki za wszystkie te którym los znowu dał po dupie!!
Niech moc będzie z nami !!!

Super wynik :) tak to jest ze sporo jest pustych nic na to nie poradzimy
A budzisz sie w miedzy czasie tylko to taki blogi stan ze nawet nie pamietasz ze wstawalas z fotela i siadalas na wozek :) przeciez nikt nas tam nie dzwiga :)
Odlot to najprzyjemniejsza rzecz przy punkcji

reklama
Dziewczyny wiem ze pewnie troche panikuje ale od jakies godziny zaczal mnie bolec bardziej brzuch i krzyze dodatkowo-takie bole mam w poerwszy i drugi dzien @ zazwyczaj. Dodam ze jestem 4dt 5 dniowej blastki i brzuch i jajniki pobolewaja mnie caly czas od poczatku stymulacji ale teraz boli zdecydowanie mocniej. Czy jest sie czym przejmowac?
Tak to jest kochana że u nie ktorych żadne objawy a u innych takie jak u Ciebie, u jednych bóle u innych nic kompletnie, po jednym transferze tak, po drugim inaczej... idzie nam tylko czekać do testów nie przewidzi sie. To już w sumie mój 3 transfer. 1 udany, 1 nie, 1 nie wiadomo a objawy cały czas takie podobne i też nic nie wiem...
Nie przejmuj się kochana bo stres najgorszy. Jeszcze parę dni! Damy radę!

Do góry