reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynki pewnie już wariuje ale proszę powiedzcie mi. Zawsze przed okresie pobolewa mnie brzuch, wychodzą krosty a jakiś tydzień przed bolą piersi. Brzuch mnie pobolewa, krosty wyszły nie przejmuje sie bo wiem ze to normalne po transferze a nawet jak dziewczyny są w ciąży to je brzuch pobolewa. A mnie zaczęły bolec piersi dzisiaj. Na okres bo raczej za wczas żeby z innego powodu :no: Miała któraś z was tak?
Mnie piersi bolały już od samej punkcji. A brzuch to zawsze miałam tak, że jak mnie zaczął to zaraz dostawałam okres, a teraz mnie zaczął właśnie jak na okres boleć w 5DPT i bolał tak do 11DPT.Jesteś po ogromnej dawce hormonów więc spokojnie kobito musisz jeszcze troszkę poczekać. Trzyma mooocnooo kciuki&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
marcikuk mnie tez przed okresem bolą piersi ale też nie zawsze w sumie to ostatnio zauważyłam że bola mnie duzo mniej niż kiedyś:dry: ale poczekaj i sie nie steresuj i nie wyszukuj w sobie objawów wiem że jest ciężko bo miałam tak samo ale jakoś trzaba przetrwać i być dobrej myśli:tak:
joweg ja mam problemy z tarczyca ale musiałam zrobić tylko TSH ale jeszcze w przyszłym tyg powtórze sobe TSH i zrobie FT4 bo miałam zmiane dawki i chce się upewnić że wszystko ok:-)
Ewa trzymam kciuk:-)

marcikuk mnie tez bolaly piersi a nigdy mnie nie bola ale to moze byc rzeczywiscie wina hormonow...trudno cos wyczuc w tym okresie miedzy transferem a beta...wspolczuje czekania...bidulko:(
w sumie jak dwa razy mi sie udalo to mialam strasznie malo objawow a przy tym jednym nieudanym masakrycznie duzo!:/

dziewczyny dzięki bardzo, ja wyczytałam o bólach brzucha ale nic o piersiach. Mnie zawsze na okres bolą.

Lola216 - z tym kluciem w macicy to mnie pobudowałaś bo mnie kluje w jednym miejscu od transferu praktycznie.
A czy piersi mam większe i nabrzmiałe to chyba nie ale ja ogólnie mam dużo za duże :-)
Testować mam niby 10 ale nie ma bata nie wytrzymam. wczoraj kupilam 4 testy a ze szpitala tez 1 dosalam to mam 5 no to tak w przyszłym tygodniu zacznę.

Marcikuk- w tym czasie tak jak Minie napisała ciężko coś wyczuć, bo to i dawka hormonów i pierwszy tak znaczny objaw to brak miesiączki, wcześniej to mogą być tylko domysły, potem się zaczyna eldorado- którego Ci życzę z całego serca:-D:-D:-D:-D:-D, a co ma Ci lepiej iść jak mi;-)

Wiem jak Tobą myśli szarpią i wierz mi nie pierwsza i ostatni jesteś w takiej kropce i musisz niestety się uzbroić w trochę cierpliwości jeszcze, który to dzień DPT?

marcikuk- jak czytam Twoje posty to sie usmiecham, ja mam podobne przemyslenia, poza tymi bolami piersi; tez kupilam wczoraj kilka testow, jutro chce zrobic pierwszy...
tez biore lek ktorego nie powinno sie przyjmowac w ciazy - prednison, a lekarz mi go zalecil, bo ma pomoc zeby moj organizm nie odrzucil zarodka, wiec tak po prostu musi byc i z tego co kojarze powinno sie go brac do 12 tygodnia ciazy
troche jestem niespokojna bo od poniedzialku wracam do pracy a mam stresujaca i boje sie czy zachowam spokoj

Sylha - we wtorek miałam transfer nie wiem jak to dokładnie liczyć ale zaczęła mi się 5 doba.

ika9 - daj znać czy ci wyszedł test. jedziemy na jednym wózku.

Wiem ze mam się uzbroić w cierpliwość ale nie umiem. Pierwszy raz podchodzę wszystko dla mnie nowe, ciągle wynajduje u siebie coś nowego i nie wiem czy to dobry znak czy zły, tym bardziej ze objawy jak na okres.

Aha jeszcze jedno. rozumiem ze teoretycznie dopoki biore leki @ nie powinnam dostac?

Ostatnia edycja:
marcikuk jeśli we wtorek transfer, to pierwsza doba minęła we środę czyli 5 będzie jutro:tak:
Mnie brzuch bolał jak na okres i momentami bardziej niż zwykle i myślałam , że klops, ale to był dobry znak-piersi też mnie bolały jak co m-ąc-leki też swoje robiły.
Teoretycznie podczas brania leków okres nie powinien się pojawić, ale czasem organizm może różnie zareagować-tak mi sie wydaje

reklama
Magdusia - właśnie się zastanawiałam jak to liczyć bo w środę w południe minęła pierwsza doba a zaczęła się druga. wiec w ten sposób mojego rozumowania dzisiaj zaczęła się doba 5.

A żeby dzisiaj nie siedzieć w domu i szukać nowych objaw/nie objaw, nie zwariować do reszty i dać wam trochę wytchnienia od moich kolejnych pytań :-) idę do przyjaciół na otwarcie sezonu gilowego. Jak wiosna to wiosna :-D

Do góry