reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Meg - ja podchodziłam do crio i bralam Suprecur spray do nosa, progynova tabletki i cyclogest czopeczki.

Co do naszych mężów to zgadzam się ze nie rozumieją nas do końca ale bardzo to przezywają na swój męski sposób, my kobitki musimy sobie popłakać, ponarzekać, użalać się nad sobą i nieszczęsnym losem, pozamartwiać a facet musi to przyjąć na klatę. Moj musi potrzymać wszystko w sobie ale miał lży w oczach jak się okazało ze tylko 4 z 17 się zapłodniło i odetchnął z ulga jak się wszystkie ładnie odmroziły. Teraz wydrukował zdjęcie z transferu opisał i powiesił na lodówkę. On wierzy ze się uda. Ja mam podejścia rożne.
A najlepsze podejście ma mój teść powiedział ze musi się udać bo on sobie wszystko obliczył i skoro do transferu doszło w urodziny mojej szwagierki to dzieci się urodzą na święta czyli w urodziny teściowej :-D

A my się świetnie rozumiemy bo wszystkie tu walczymy o to samo.

reklama
a myślałam że to mój mąż tylko taki nierozumujący o co mi chodzi :-) W końcu faceci są z Marsa, no nie? :)
Wiadomo że sie przejmują, ale własnie na swój sposób :) Ostatnio mu powiedziałam, że po prostu czasami muszę sobie popłakać, pohisteryzować i koniec! :-D
Wzięłam własnie pierwsza tabletke Marvelonu.... Jak przeczytałam ulotkę to aż mi ciśnienie skoczyło... i duszności z nerwów dostałam ehhh:no: ta nerwica...

Dziewczyny okazalo sie, ze estradiol wzrosl, ale bardzo nieznacznie, tak w granicach normy, tylko o 200 jednostek. Wczoraj byl 3400 a dzisiaj 3600. Dzisiaj mam zrobic zastrzyk z 1 ampulki merionalu (na poczatku stymulacji byly 3, pozniej 2 ampulki) i jutro rano znowu na badanie estradiolu i pozniej na wizyte do pani doktor. Jutro wszystko sie rozstrzygnie, czy dojdzie do punkcji czy tez nie. Jesli mialoby dojsc to p. doktor powiedziala, zebym szykowala sie na poniedzialek. Takze dalej trzymajcie kciuki :)

Ewa - trzymam kciuki od wczoraj nie puszczam.
katee - ulotek nie czytaj bo nie ma sensu, na moich czopkach pisze by nie brac gdy:
- jesteś w ciąży
- możesz być w ciąży
- planujesz być w ciąży w najbliższym czasie.
A ja je biorę by być w ciąży :tak:

Byłam dzisiaj na zakupach kopiłam zapas testów ciążowych. Zacznę gdzieś za tydzień. na razie za wczas żeby robić ale mnie już skręca. Tak bardzo chce żeby się udało i tak strasznie się boje ze się nie uda.

Ostatnia edycja:
Dziewczynki pewnie już wariuje ale proszę powiedzcie mi. Zawsze przed okresie pobolewa mnie brzuch, wychodzą krosty a jakiś tydzień przed bolą piersi. Brzuch mnie pobolewa, krosty wyszły nie przejmuje sie bo wiem ze to normalne po transferze a nawet jak dziewczyny są w ciąży to je brzuch pobolewa. A mnie zaczęły bolec piersi dzisiaj. Na okres bo raczej za wczas żeby z innego powodu :no: Miała któraś z was tak?

reklama
Dziewczynki pewnie już wariuje ale proszę powiedzcie mi. Zawsze przed okresie pobolewa mnie brzuch, wychodzą krosty a jakiś tydzień przed bolą piersi. Brzuch mnie pobolewa, krosty wyszły nie przejmuje sie bo wiem ze to normalne po transferze a nawet jak dziewczyny są w ciąży to je brzuch pobolewa. A mnie zaczęły bolec piersi dzisiaj. Na okres bo raczej za wczas żeby z innego powodu :no: Miała któraś z was tak?
Mnie nigdy przed okresem nie bolaly piersi a właśnie przed testowaniem ok 6-8dpt miałam bardzo duże i obolale . Teraz juz mnie wogole nie bolą. Miałam tez po transferze klucia w macicy .A kiedy testujesz?

Do góry