reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki, napiszcie mi co się dzieje jak się ma umowę na czas określony do końca 2017 roku i zachodzi się w ciążę??? Tzn umowa jest przedłużona automatycznie do porodu i co dalej? Otrzymuje się tzw zasiłek 1000 zł m-cznie przez rok?
Czy można iść na chorobowe przed porodem i ciągnąć jeszcze pół roku chorobowe?

reklama
Pytam z ciekawości bo nie masz złego ahm moje ahm 1.6 i hormony masz chyba ok .
A odpowiedź kiepska.
Myślę że trzeba zmienić leki.
Ponoć książkowa odpowiedź tak by ilość i jakość była książkowa to po 7 na każdy jajnik.
Mnie zawsze liczyli antralne bo ja mam mało pół jajnika bo po operacji a w 2 jajniku 10 cm torbiel endonetrialna.
Różnie jest w cyklach raz widziano 4 raz 8 tylko u mnie też nie do końca widać bo torbiel. Zanim zaczęłam stymulacjie szukali cyklu gdzie antralnych było widać więcej.
Ja na fostipur nie reagowalam wcale gonal lepiej ale bez szału....
Gonal + melopur każde jajko inne ...
No i sam menopur podawany 2 razy dziennie dał efekty .

U mnie gin był zadowolony jak oglądał jajnik z pęcherzykami przed rozpisaniem stymulacji. Był tak spokojny i pewny ze będzie dobrze ze nie sądziłam ze będzie jakiś problem. A jednak. Właśnie każdy innej wielkości urósł i to był problem. Tydzień po punkcji miałam jeszcze 2 czy 3 przerośniete pecherzyki niepekniete.
Gdyby wszystkie równo rosły to pobrałby mi ze 6 a nie 3.
Drugi jajnik jest w ogóle niezlokalizowany na usg. Po usunięciu laparoskopowo torbieli chyba jednak za dużo go poszarpali i na razie się nie odbudował/nie funkcjonuje, nie wiem, na usg go nie bardzo widać. Także muszę liczyć tylko na jeden jajnik.
A ta dhea może być podwyższona po lekach na stymulację jeszcze? Robił ktoś to badanie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Powiedzcie mi kochane czy ze mna jest cos nie tak?Jestem w 7dpt nie czuje nic kompletnie.Dzis jest dzien spodziewanej miesiaczki oczywiscie piersi bola masakrycznie tak jak zawsze,ale nic poza tym zadnych sygnalow pt,,tak mamusiu zostaje z Toba na dluzej''.No i oczywiscie ciagle jem jem i jem jak zwykle przed miesiaczka.Troche mnie to niepokoi:(((((

Dziewczyny mam do was takie pytanie czy istnieje ryzyko zrobienia krzywdy maleństwu w brzuszku poprzez robienie zastrzyków np prolutex? Bo wiadomo do tego leku trzeba samemu dokupować igły...i tak właśnie się martwię trochę...

reklama
Do góry