reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny mam pytanko, w ostatnim cyklu brałam antyki ale było mi po nich strasznie niedobrze i dostałam plamień, zadzwoniłam do gina i powiedział żeby odstawić. No i po odstawieniu dostałam normalny okres , 2 tygodnie po wcześniejszym. Teraz mija 34 dni po @ i trochę się denerwuję. Myslicie że mogło mi się coś pofandziolić po tych dziwnych okresach które miały miejsce?? Ciążę wykluczam.

reklama
miska 126 - robilam in-vitro u lekarza dr polacka, ktory ma co najmniej 15 letnie doswiadczenie w in - vitro. ma tez klinike w polce w katowicach. powiedz jak u Ciebie to przebiagalo?
u mnie byly 4-6 wizyt, lekarz zawsze na mnie czekal i po nas wychodzil (dr lachcina). potem dlugo z nami rozmawial, czasami po 2 godziny. moglam pytac o wszystko. siostry sa przemile:) zawsze mialy dla nas czas i grzecznie z usmiechem wszystko wyjasnialy. po punkcji lezalam 2 godziny obok sali zabiegowej wraz z innymi pacjentkami. siostra jak i anastezjolog co pewien czas podchodzily i pytaly o samopoczucie. anastezjolog dala mi zastrzyk na bol brzucha. potem do domu. po transferze 1,5 godziny lezenia. zawsze po zabiegu obowiazkowa wizyta u siostry po ostatnie porady. leki: menopur, citrotide, pregnyl, prednison i utrogestan

Dziewczynki jesli chodzi o karmienie piersia i gubienie kilogramow,to cos o tym wiem:-p Moj maly ma 3,5 miesiaca a ja waze 65kg.....a jak zaszlam w ciaze to bylo 68 :-D Jem za dwoch,albo i za trzech,a maluch i tak sciaga na maksa.Dupa mi sie plaska zrobila:-D,mam zgrabne uda,brzuchol prawie znikl...a ludzie sie dziwia,ze ja wogole w ciazy bylam,bo juz nic po mnie nie widac :sorry2:
Jestem pewna,ze kazda z Was zostanie predzej czy pozniej mamusia,dlatego polecam karmienie cycorkiem,a kilogramy znikna w mgnieniu oka:-)

Ps.Jak zawsze trzymam kciukasy za wszystkie kobietki :tak:

ja miałam az 8 wizyt bo dr. Siejkowski bal sie przestymulowania moja stymulacja trwala 18 dni więc wydaje mi się że długo, no po nas lekarz nie wychodzil tylko czekał na nas w gabinecie, na panie w recepcji nie narzekałam bo te na które trafiałam były miłe. Po puncji miałam poł godziny na dojśce do siebie i do domu ale na opieke po punkcji nie narzekam co chwile ktoś przychodził pytać się jak sie czuje, po transferze leżałam pól godz na klozetce i do domku. Dizwie sie tylko bo tu dziewczyny piszą że przed transferem miały spotkanie z pania embriolog a ja tylko z drS, miłam pobrane 25 pęcherzyków z czego 12 były dojrzałe i te 12 sie zapłodniło ale niestety po 5 dniach zostały tylko 3:szok:. leki:puregon,pregnyl,progynowe, luteine i po punkcji jakiś antybiotyk ale nie pamiętam nazwy:-) całośc wyniosła mnie ok 8.500 tys a ty ile płaciłaś?

czarnykot a ile przytylas w ciazy?:))
sylha przegladalam wozki ale sama nie wiem jaki chce. Tzn w sumie wiem:) nie chce, zeby byly obok siebie tylko po lini te lozeczka ustawione. I potrzebuje tylko, zeby byla spacerowka i dwa foteliki samochodowe, ktore sie da przyczepic do wozka. I tak na zimie sie urodzi to spacerow czestych nie przewiduje, a na wiosne to juz moga spokojnie spacerowka jezdzic. Gondoli nie potrzebuje. Ale bede szukala wozka dopiero w lipcu, sierpniu i wtedy tez chce robic cala wyprawke. Bo teraz jeszcze sie boje cokolwiek kupic:) tak bardzo bym juz chciala ale mam stresa:) lozeczko tez znalazlam bo nie bede przeciez dwoch kupowac. I jest 20cm szersze od standardowego, a i tak poki sa male to moga lezec jedno z jednej drugie z drugiej strony lozka.

lolitka200 tak z ciekawosci zapytalam sie gina o plec. To mowil, ze najwczesniej 17-20tydzien a teraz jedynie mozna zobaczyc po wyrostku plciowym czy jest w poziomie czy lekko lub bardziej wygiety. I to mniejsze bobo sprawdzil i mowi, ze to pewnie dziewczynka, a poprzedni gin patrzyl na wiekszego dolnego i mowil, ze tez dziewczynka. Ale co tam. Co ma byc to bedzie. Wazne, ze sa zdrowe. Chociaz bym sie nie obrazila jakby parka byla:)
Lola216 u mnie na pierwszym usg tez bylo tylko jedno widac:)) i tez pozniej mialam zdziwienie, ze sa dwa:))
tez mam roznice w wielkosci. Teraz np jedno ma 50mm, a drugie 45mm

jeszcze raz trzymam kciuki za testujace i transferujace:)))

ika9 - ja mam sie 10 kwietnia testować ale pewnie już w święta zacznę. przypuszczam ze ze dwa testy zrobić by wynik potwierdzić. Nie nie pracuje. Tydzień mam zwolnienia lekarskiego a drugi tydzien urlop. ale tutaj mówili ze mogę wrócić śmiało ale ja wole nie bo mam stresująca i fizyczna prace.

No dziewczyny jutro jedziemy na pierwszą wizytę, musimy wyjechać o 5 rano, bo na 10.20 jesteśmy umówieni.
Trzymajcie kciuki żebyśmy mogli jak najszybciej próbować :tak:

palu przytylam jakies 14-15kg :tak: Jadlam zdrowo,omijalam fastfoody,zajadalam duuuuzzzzooo owocow i warzyw.Teraz w sumie to samo,bo karmie,wiec musze jesc dobrze.A mi to pasuje bo bardzo lubie takie jedzonko:-)

Ps. dziewczyny ktore zafasolkowaly zapraszam na watek " ciezaroweczki po in vitro".Tam wygodniej popisac z dziewczynami ktore tez sa w ciazy albo juz urodzily :tak:

reklama
Do góry