reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Też leczę się w Gdańsku w invickci ja też myślałam że te baby są tylko do mnie takie uprzedzone. Ta wczerwonych włosach i czarnulka xenia są najmilsze. Reszta to jak na okresie wkurzone

Dziewczyny, może warto jednak napisać maila do nich, bo nie ukrywam, że to jest nie na miejscu.
Szczerze mówiąc, myślałam, że to tylko do nas tak podeszły..., ale tak nie powinno być.

reklama
Hej dziewczyny. Mam takie pytanie które mnie dręczy.
Czy w waszych klinikach macie sprawdzane endo na chwilę przed transferem? Ja mam normalnie wizytę ok 10 dc a potem lekarz mówi mi że transfer za tydzień bo endo piękne i tak się zastanawiam czy nie jest w stanie się "popsuć" przez te 7 dni pomiędzy ostatnim USG a samym transferem?
Ja mialam badane na trzy dni przed transferem i bylo takie sobie bo tylko 8 a w dniu transferu nie badali mi i nie wiem czy podskoczylo cos. Nie wiem czy sie nie bada w dniu transferu czy nie chcieli poprostu.

Ja mialam badane na trzy dni przed transferem i bylo takie sobie bo tylko 8 a w dniu transferu nie badali mi i nie wiem czy podskoczylo cos. Nie wiem czy sie nie bada w dniu transferu czy nie chcieli poprostu.
Dzięki. Ja miałam ostanio 12mm w 10dc i za tydzień transfer blastocysty i teraz też szybko bo w 9 dc było 10mm i transfer za tydzień. Jakoś dziwnie ale pozostaje mi ufać i wierzyć że tym razem się uda.

Dziewczyny, może warto jednak napisać maila do nich, bo nie ukrywam, że to jest nie na miejscu.
Szczerze mówiąc, myślałam, że to tylko do nas tak podeszły..., ale tak nie powinno być.
My zrezygnowalismy z tej kliniki i szczerze nie polecam ani placowki w Gdyni ani Gdansku na fakt obslugi. Dziewczyny w gdyni fakt sa mile ale na recepcji trzymala w reku dla nas program ivf i jednoczesnie kasowala za badania które po powrocie do domu okazalo sie ze one beda w programie nawet nikt nas nie poinformowal o tym a zwlaszcza lekarz Szczyptanska zleca badania i nie mowi by za nie nie płacić bo beda w programie. W Gdyni dziewczyny które pobieraja krew to i na recepcji obsługują, telefony odbieraja na wizyty umawiają klientów itd jeden wielki burd..... ja strasznie negatywnie jestem nastawiona do tej kliniki i stwierdzilam ze poczucie poszanowania tez jest ważne w walce z niepłodnością i zmienilismy na invimed w Gdyni i jestem zadowolona z obslugi z szacunkim nie zlaska. Idac do kliniki mamy czuc sie bezpiecznie i wierzyc ze oni nam pomogą, pozytywne nastawienie do kliniki lub placowki przeklada sie na mniejszy stres a co za tym idzie wieksza szansa na powodzenie:).

Hej! Udanego dnia!
Wiem, że pytanie się powtarza (bo pamiętam o skarpetkach), ale co więcej to nie :-p. Co zabrac na punkcję?
W rozpisce mam enigmatycznie: ubranie szpitalne ( rozumiem to jako koszula i szlafrok, kapcie) środki higieny osobistej (płyn do higieny intymnej??? + recznik). Co zabrać? Co potrzebne?
Ja miałam dodatkowo tylko skarpetki. Papierowa sukienkę dostałam, żaden ręcznik nie był mi potrzebny. U mnie w klinice można było skorzystać z prysznica wiec jak masz potrzebę to weź ręcznik.

My zrezygnowalismy z tej kliniki i szczerze nie polecam ani placowki w Gdyni ani Gdansku na fakt obslugi. Dziewczyny w gdyni fakt sa mile ale na recepcji trzymala w reku dla nas program ivf i jednoczesnie kasowala za badania które po powrocie do domu okazalo sie ze one beda w programie nawet nikt nas nie poinformowal o tym a zwlaszcza lekarz Szczyptanska zleca badania i nie mowi by za nie nie płacić bo beda w programie. W Gdyni dziewczyny które pobieraja krew to i na recepcji obsługują, telefony odbieraja na wizyty umawiają klientów itd jeden wielki burd..... ja strasznie negatywnie jestem nastawiona do tej kliniki i stwierdzilam ze poczucie poszanowania tez jest ważne w walce z niepłodnością i zmienilismy na invimed w Gdyni i jestem zadowolona z obslugi z szacunkim nie zlaska. Idac do kliniki mamy czuc sie bezpiecznie i wierzyc ze oni nam pomogą, pozytywne nastawienie do kliniki lub placowki przeklada sie na mniejszy stres a co za tym idzie wieksza szansa na powodzenie:).

Co Ty mówisz :errr: Mnie informowały na bieżąco, co jest w pakiecie a co nie, aż jestem w szoku.
Powiem szczerze, że ja właśnie byłam w invimedzie i co prawda na recepcji OK, ale lekarze... Trafiłam do dwóch i nie polecam. Jeden ciągnął nas za nos ponad dwa lata i tylko pogorszył stan nasienia.

reklama
Moja ostatnia migrena trwała 48h .... miałam dzwonić na szpital by cewnik mi założyli bo każde ruszenie głowa to była katastrofa . Brałam paracetamol 3x1g nie bardzo dawał radę dziś byłam u lekarza dał mi magiczną tabletkę ;) jak mnie złapie mam brać. Lepiej weź paracetamol lepiej piguła niż stres i walka organizmu z bólem ( bo bardziej stresuje dziecko)
Ewunka a jaka tabletkę dostałaś? Ja miałam ostatnio tez dwudniowa migrenę a kolejnym razem totalny zjazd przez kilka godzin i ból aż wyłam :(. Jakiś tryptan?

Do góry