reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Sylha - testowac sie mam 10 kwietnia ale pewnie troche wczesniej bo nie wytrzymam.

Masia123 - no to bardzo dobre wiesci. bedziemy testowac sie razem. :))))))

joweg - nie denerwuj sie w koncu sie uda zobaczysz. statystyki wiele mowia ale nie wiesz na kogo trafi.

ja sobie powiedzialam ze bedzie co ma byc i jakas taka spokojna jestem. myslalam ze bede panikowac. mialam przez 3 pierwsze dni lezec ale mi sie nie chce pogoda piekna moze nad jeziorko pojedziemy powtychac powietrza. w nocy sie przezucalam z boku na bok wiec pewnie te moje babelki przetrzepalo. ale gleboko wierze ze sie uda i prosze babelki zeby z nami zostaly.

reklama
Sylha - co ja widze urodzinki wczoraj mialas? No to 100 lat ci spiewam i najlepsze zyczenia skladam. niecb te twoje bebelki zdrowo rosna.

masia - maja 3 zarodki i czekaja do piatku? ja bym sie bardzo mocno uparla na transfer jutro.... BARDZO MOCNO. embriolog igra z losem trzymajac taka liczbe zarodkow tak dlugo:baffled:

marcikuk - no na to wygląda że tak :))))

joweg - statystki są nieubłagane, również o tym pamiętam. Ale statystycznie człowiek z psem na spacerze mają po 3 nogi. Tak więc nie należy się nimi kierować ;)

lolitka200 - powiedziano mi, że transfer powinien być 3-5 dni po punkcji, którą miałam w poniedziałek. A czy one im dłużej poza moim inkubatorkiem tym będą słabsze? Tego 1 jeszcze Pani musi poobserwować...

Ostatnia edycja:
Masia123 - dobrze jest. ja tez panikowałam jak pojechałam w poniedziałek a mi kazali we wtorek wrócić. mi babka wytłumaczyła ze często się robi transfery 6 dniowych zarodków. są wtedy dokładnie stwierdzić jakiej są jakości.

A poza tym jak miałaś punkcje w poniedziałek do do piątku one będą pięciodniowe. czyli norma.

masia - transfer ma byc dokladnie wtedy kiedy mozna zdeterminowac dobre zarodki... a nie od 3 do 5 dni. transfer moze byc od 2 do 6 dni co nie oznacza ze niewazne kiedy ten transfer jest. dluzej sie czeka wtedy jak ma sie kilka zarodkow o podobnym rozwoju i trudno zdecydowac ktory dobry. a z 3 zarodkami sie nie czeka do 5 doby - po prostu. dobra praktyka lekarska na calym swiecie ci by to powiedziala. tak, im dluzej sie je trzyma poza macica tym wieksze prawdopodobienstwo ze obumra wiec jak dlugo czekaja to nie chce straszyc ale moze np 1 tylko zostac do piatku. niestety nie jest to male prawdopodobienstwo ale realne. zwykle jakis zarodek obumiera kazdego dnia. skoro masz 3, i jeden z nich jest malawy to nie ma czego czekac na zbawienie bo i po co? widac ze te 2 sa mocniejsze i powinno sie je juz transferowac a nie czekac bo gdy sie czeka to tylko zarodki sie pogarszaja....
nie trzeba sluchac we wszystko co mowia..... niestety... embriolog nie musi obserwowac tego 3 - po co? ze on niby sie nagle piekn stanie? lepiej go zamrozic i transferowac te 2 ktore sa ladne.

A ja miałam 4 zarodki i dnia 5 nie mogli stwierdzić który najlepszy wiec chcieli poczekać jeszcze jeden dzień. i jak wczoraj wróciliśmy po zarodki i embrolog powiedziała ze cieszy się iż poczekaliśmy bo ta noc pokazała ze dwa z nich wcale nie byly takie dobre jak wyglądało.

Trochę mnie nie było na forum, ale już jestem:) Dziewczyny dzięki za słowa otuchy. Miałam trochę badań i zaczęłam stymulację, przyjmuje teraz leki. Denerwuję się bardzo... Wy jesteście już w tym wszystkim obeznane, a ja jeszcze nie do końca. Powiedzcie, jak długą drogę przeszłyście od momentu stymulacji do pierwszej próby? W ogóle któraś z Was też może leczy się w Invimedzie w Gdyni? Pytam, bo chciałabym się upewnić, że to dobre miejsce. Jestem bardzo zadowolona z lekarza i w ogóle, ale wiecie dla dzidziusia wszystko co najlepsze:)

U mnie w klinice powiedzieli, że jeżeli jeden by został to do 5 doby na pewno nie czekają tylko jak najszybciej podają, ale ja miałam w 5 dobie w sumie pięć, dwa mi podano, dwa się Pani embriolog nie podobały i czekała jeszcze dobę, jak się okazało słusznie, bo nocy nie przeżyły i tylko jeden poszedł na zimowisko, a tak żyłabym ze świadomością, że jeszcze mam 3 a tymczasem 2 z nich nawet mrożenia by nie przeżyły......Cieszę się, że nie robili mi złudnych nadziei
Masia- ja myślę, że wiedzą co robią i na pewno nie chcą Tobie zaszkodzić!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny byłam dziś na USG i szoku doznalam:) bily 2 serduszka:)) co prawda miałam 2 zarodki podane ale 1,5 tyg temu miałam USG i było tylko jedne a dziś taka niespodzianka . A teraz pytanie do dziewczyn, które spodziewają się bliźniaków - czy tez mialyscie duża różnice w rozmiarze bo u mnie jedna dzidzia ma 12 mm czyli tak jak powinna a druga tylko 7 mm. Czy ma szanse ta mniejsza? Serduszka bily w obu:)

Jestem pewna , ze wszystkim Wam dziewczynom się uda w końcu. Ja miałam male szanse na powodzenie bo ja mam wyniki jakbym miała mieć menopauze niedługo mimo 30 lat i inne złe a mąż słabe nasienie.

Do góry