reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny jak sie czulyscie pierwsze dni po transferze? Mnie brzuch pobolewa ale nie cały czas tak jak by jajniki ciągniecie nie umie tego sprecyzować.Do tego juz ledwie ta luteinę wpycham bo tak mam wszystko popuchnięte i cały czas mi niedobrze ( ale to moze być po antybiotyku) jak długo luteinę bralyscie?pozniej zmieniają na ta pod język czy cały czas dopochwowe?2 dzien po podaniu zarodka a ja wie boje i martwię ta niepewnością...

reklama
Dziewczynki już po wizycie, z moimi Dzieciątkami wszystko dobrze, ładnie rosną.
Po krwiakach ani śladu.
Dostałam dziś skierowanie na badanie prenatalne + test PAPPA na NFZ.
Ogółem wszystko OK :-) Jedynie dostałam jeszcze urosept bo mam liczne bakterie w moczu, lekko podwyższone CRP, i w morfologi wyszły podwyższone leukocyty.
A oto przedstawiam Wam moje WSPANIAŁE DWIE KRUSZYNKI ❤❤
Gratulacjeee:* śliczne maleństwa

Ale tu jest 8 dpt trzydniowego zarodka prawda? moze byłą póżna implatacja, sądze że bedą ci kazali powtórzyć po 48 h, ja bym jeszcze nie spisywała sie na straty, a progesteron ładny:0
Dokładnie! Jestem tego samego zdania! Daj czas! Może u Ciebie będzie później widać! Jeszcze jest krótko po transferze więc nie smutkaj tylko poczekaj kilka dni i powtórz :)

Powinnam mieć na drugie wyrywna :) 8 dzien po transferze 2 zarodków, czy wy tez widzicie 2 kreski?

Załączniki

• IMG_3836.JPG
    IMG_3836.JPG
    781,9 KB · Wyświetleń: 169
Piękny dzień. Wszystkim Mamusiom gratuluję aj jak cudownie, że Wy już możecie świętować ten dzień.
Gratuluję wszystkim dobrych wieści :-)

Ja już nie ogarniam tego. Byłam dziś na wizycie monitorującej do crio i okazało się, że póki co cisza, nie ma pęcherzyka... nie będzie w tym miesiącu owaulacji? Podobno po hormonach czasami tak jest, że trzeba miesiąc odczekać.
Ponadto widzę, że wszyscy do transferu biorą leki a ja nie... kazano mi odstawić do crio wszystko poza folikiem. Dodatkowo biorę jeszcze wit D3 oraz piję inofolic ale jakos czuję,że to za mało...
Mam czasami wrażenie,że nigdy 26 maj to nie będzie moje święto...
Ja mialam odstawic 5 dni przed i zaszlam za poerwszym razem...wiec nie zakladaj ze ci sie nie uda...

Dziewczyny jak sie czulyscie pierwsze dni po transferze? Mnie brzuch pobolewa ale nie cały czas tak jak by jajniki ciągniecie nie umie tego sprecyzować.Do tego juz ledwie ta luteinę wpycham bo tak mam wszystko popuchnięte i cały czas mi niedobrze ( ale to moze być po antybiotyku) jak długo luteinę bralyscie?pozniej zmieniają na ta pod język czy cały czas dopochwowe?2 dzien po podaniu zarodka a ja wie boje i martwię ta niepewnością...
Ja przez pierwsze dwa dni czułam się kiepsko. Bolał mnie brzuch i jajniki. Tak samo miałam uczucie ciągnięcia i ból podczas każdego zrobionego kroku był okropny. Ale dzisiaj już jest ok. U mnie to może spowodowane było ryzykiem hiperstymulacji... A luteine lekarz kazał mi brać do testu a poźniej zobaczymy...

reklama
Do góry