reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam wszystkich. jestem 11 dni po transferze jutro mam test w szpitalu. Zaczęłam plamic nie mocno.krew widzę jak robię siusiu i używam papier toaletowy. Cholernie się boję. Czy mam panikowacc?
No w końcu tu :)

Na pewno nie panikować!! Panika nie pomoże, a może zaszkodzić ( wiem, że łatwo się mówi).
Wiem już, że miałaś pojedynczy zarodek podany i że to buł świeży transfer i... bierzesz 3 razy dziennie dupka.

Dziewczyny macie jakieś pomysły? Mnie nie przychodzi nic do głowy niż późne implementacyjne/ krwiaczek?

reklama
Oj bardzo;(, moja cala ciaza byla wspanialym okresem do 30 tc ,potem jak JuZ wiesz gosiu tylko stres i niestety szybko sie skonczyla dla dobra corki w 35 tyg wiec bede probowac znow moze Nast razem jesli Bog da nastepna mozliwosc to moze doniose ;))
Narazie daje wam droge wolna i trzymam[emoji109]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Jesteś bardzo dzielna

Dziewczynki mamy 7 zarodków z tego jeden 4AA ale reszta też dobra. 3 do mrozenia napewno a trzy jeszcze do jutra na obserwacje zostawili. Leżę teraz pod kroplowka rozkurczowa i za godz transfer jednego mega zarodka :) pierwszy raz mam tak dobry zarodek! Trzymajcie kciuki!

Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym.
— Phil Bosmans
Gratuluje oby wszystko sie powiodlo

Witam wszystkich. Jestem 11 dzień po transferze. Dziś dostałam lekkiego plamienia. Krew widzę tylko wtedy kiedy używam papier toaletowy. To już nasze 3 podejście obawiam się, że to powód do paniki.wczesniej też zaczęłam krwawi i było negatywnie
Może na razie jeszcze nie ma co panikować, między 8 a 11 dniem plamienie to może być implantacyjne. Spróbuj się nie martwić jeszcze, wszystko się może zdarzyć :)
Jednak u mnie niestety takie objawy zwiastowały niepowodzenie, jednak plamiłam później 12 dnia.

No w końcu tu :)

Na pewno nie panikować!! Panika nie pomoże, a może zaszkodzić ( wiem, że łatwo się mówi).
Wiem już, że miałaś pojedynczy zarodek podany i że to buł świeży transfer i... bierzesz 3 razy dziennie dupka.

Dziewczyny macie jakieś pomysły? Mnie nie przychodzi nic do głowy niż późne implementacyjne/ krwiaczek?
Aż mi już płakać się chce.... Tyle czekania,a tak uważałam na siebie

Dhea brałam pare miesięcy, kariotypem nie mieliśmy robionych ani w krakowskiej klinice ani w Katowicach. Brałam różne leki stymulujące juz i zawsze mała ilość komórek za 1 razem 3 z czego sie dwie zapłodniła teraz 4 i żadna sie nie podzielił po dobie niby embriolog każe czekać do jutra jeszcze. Amh 1.11 nie ma jeszcze takiego dramatu. Leki dostawałam w końskich dawkach...fragmentacja dna plemnika tez robione i wszystko ok.... wiem ze można robić i 8 razy ale trzeba te mieć na to pieniądze i sile psychiczna a ja jej juz mam coraz mniej za 3,5 roku walki hormonów i niepowodzeń. Jeszcze jedyny ratunek ponoć novum tam biorą ciężkie przypadki. Ale co oni poradzą jak mam beznadziejne jajka... ponoć estradiol ok 300 był czyli tak jak by na jedna komórkę... zastanawiam sie czemu nie wstrzymali punkcji skoro takie niskie wartości. Jaki miałyście estradiol?

Ja pod koniec stymulacji miałam estradiol prawie 9500 ...

Nie czas na łzy, będzie jak jutro okaże się, że się nie udało. Póki co, postaraj się być dobrej myśli. Wiemy jakie to ciężkie.
Co ma być to będzie. Jutro was powiadomię czy będę szczęśliwa mama. Choć nie ukrywam,że to przelotne krwawienie i wszystko będzie ok. Tak chciałabym żeby było na tak

reklama
Dhea brałam pare miesięcy, kariotypem nie mieliśmy robionych ani w krakowskiej klinice ani w Katowicach. Brałam różne leki stymulujące juz i zawsze mała ilość komórek za 1 razem 3 z czego sie dwie zapłodniła teraz 4 i żadna sie nie podzielił po dobie niby embriolog każe czekać do jutra jeszcze. Amh 1.11 nie ma jeszcze takiego dramatu. Leki dostawałam w końskich dawkach...fragmentacja dna plemnika tez robione i wszystko ok.... wiem ze można robić i 8 razy ale trzeba te mieć na to pieniądze i sile psychiczna a ja jej juz mam coraz mniej za 3,5 roku walki hormonów i niepowodzeń. Jeszcze jedyny ratunek ponoć novum tam biorą ciężkie przypadki. Ale co oni poradzą jak mam beznadziejne jajka... ponoć estradiol ok 300 był czyli tak jak by na jedna komórkę... zastanawiam sie czemu nie wstrzymali punkcji skoro takie niskie wartości. Jaki miałyście estradiol?

Ja miałam ok 750 a pobrali 3 komórki, z czego 2 były dojrzałe i się zaplodnily ale nie dzieliły się.

Do góry