reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny czy któraś brała Prolutex w zastrzykach? Dzisiaj jest mój 3 dzień zastrzyków i strasznie bolesne i tkliwe zrobiło mi się to miejsce po dzisiejszym. Do tego stopnia ze spodnie mnie nawet luźne uwieraja... Mialyscie coś podobnego?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja robię zastrzyki z prolutexu prawie od początku ciąży a jestem 15tc i od 2 tyg. Nawet 2 ×rano i wieczorem , ale aż tak mnie nie boli, nie mam jakiś strasznych siniaków. Ja używam igiełki 0,4 mm na 19 i po malutku wstrzykuję.

Ostatnia edycja:
No właśnie , wynik jest za duży na pewno zagnieździły się dwa wykrakałam ... to nie jest 6-7 tydzień , także niestety czeka mnie dalszy stres
Kur** mac, czy coś ciebie jest w stanie w życiu zadowolić? Nie ma ciąży - źle, jest ciąża - tez źle. Szlag mnie trafia jak czytam takie wpisy bo co mają powiedzieć dziewczyny którym beta spada, mają pusty pecherzyk albo zarodki nie dotrwaly do 5 doby i nawet transferu nie będzie??!! Zanim napiszesz następnym razem co tak nierozwaznego to pomyśl!

[emoji127] 28.10.2017

Dziewczęta , żeby nie było to nie jest ze żałuje , jestem szczęśliwa i przestraszona w jednym nie wiem jak to określić , większość z was decyduje się na jeden zarodek właśnie żeby uniknąć sytuacji ze ciąża jest wieloplodowa , a ja podając dwa myślałam ze zwiększam szanse na posiadanie dziecka ale ryzyko bliźniąt jest małe tak mi tłumaczono i jak ostatnia .... myślałam tylko o tym żeby się udało żyjąc w nieświadomości ryzyka jak ostatni głupek i wiem ze moja wina i trzeba się zastanowi i milion razy jeśli jest potrzeba zanim przystąpi się do transferu , chociaż czasami jest tak ze albo dwoje albo żadne ... nikt nie jest w stanie przewidzieć i zrozumieć jak to wszystko funkcjonuje
Oooo szlag, ile masz lat? Bo jak czytam Twoje wypowiedzi to zastanawiam się czy problem niepłodności faktycznie Ciebie dotyczył? W ŻADNEJ ciąży nie masz gwarancji ze zakończy się szczęśliwym rozwiązaniem. Odnoszę wrażenie ze najchętniej narysowalabys sobie idealne dziecko na kartce papieru i potem do druku 3d. Życie to nie jest ani bajka ani koncert życzeń. Bierz się w garść i przestań się uzalac nad sobą. Te którym się udały transfery tez do końca ciąży żyją w stresie, potem będziemy się martwić o kolor kupy, o alergie i gorączkę, czy jako nastolatek nie zapije gdzieś na imprezie, czy skończy studia i znajdzie pracę, potem będziemy martwić się o wnuki i tak ***** w kółko.

[emoji127] 28.10.2017

Starałam się kilka lat to nie jest tak ze niechciane bo właśnie wymodlone a boje się bo ryzyko powikłań jest duże ... chce żeby były zdrowe ! O to mi chodzi ... chce urodzić zdrowe dziecko w terminie z odpowiednia masa ciała , nie chce drzeć o ich predwszesny poród itd
Moja rada - odstaw internet na jakiś czas.

Mi znowu się poprzestawiało śpię jak zabita , nawet w dzień ;) budzę się jak dusi mnie na pęcherz. Za to dziś boli mnie jak bym miała dostać okrs :( nie wiem czy tak ma być czy nie , ale już zaczynam wariować .Do tej pory jadłam normalnie i miałam apetyt od wczoraj Wogole na nic nie mam ochoty.Trzeba przejść te wszystkie etapy i będzie dobrze kiedyś musi :) Trzymaj się cieplutko :)
U mnie to samo , rollercoaster codziennie cos. Tylko to że padam na nos się nie zmienia. Jednego dnia jem więcej, innego w ogóle i na wszystko mnie mdli. Od ok tygodnia codziennie boli mnie brzuch czasem jak na okres , A czasem mnie kluje jakby tam miała kolczasta kule i w piersiach tez... i jeszcze krzyż do tego. Normalnie inwalidka.
Polecam. Jest tam naprawdę ślicznie. Jeśli dasz radę to koniecznie zajrzyj do Eden Project, cuuudooo.... tylko strasznie gorąco, jeśli na zewnątrz jest ciepło. Ubezpiecz się w wodę do picia[emoji5]
Super, dzięki , sprawdzę sobie, mam nadzieję że nie będzie to daleko od miejsca w którym się zatrzymamy.
Dziewczyny mam taka migrenę ze zwariuje. Od wczoraj biorę prolutex i zastanawiam się czy to nie od progesteronu ten ból jak tak dużo go przyjmuje . Jestem 1dpt czy Ja mogę coś wziaść z tabletek ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Paracetamol tylko. Okłady jakies... :/ współczuję

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy któraś brała Prolutex w zastrzykach? Dzisiaj jest mój 3 dzień zastrzyków i strasznie bolesne i tkliwe zrobiło mi się to miejsce po dzisiejszym. Do tego stopnia ze spodnie mnie nawet luźne uwieraja... Mialyscie coś podobnego?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
To jest normalne.moj brzuch tak wygladal

Załączniki

• IMG-20170304-WA0022.jpg
    IMG-20170304-WA0022.jpg
    84,1 KB · Wyświetleń: 306
reklama
Dziewczyny tak sobie teraz myśle jeśli wczoraj rozmrozili maluszka a był w piątej dobie i podobno wykluł się z otoczki przed podaniem to jest tak jakbym była o jeden dzień do przodu czy się mylę ?Kiedyś widziałam taka fajna rozpiskę tu na forum i z tego co pamietam przy 5 dniowych to wyklucie z otoczki działo się dopiero w macicy 1dpt . A wogole ktoś miał podany kiedyś taki zarodek ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry