reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzwonili z kliniki. Nasienie obumarlo, kilka plemnikow tylko udalo sie 'uratowac' i zaplodnic moje komorki ktorych ostatecznie tez bylo chyba tylko 3. Do dzisiaj wytrzymala jedna zaplodniona komorka. Embriolog nie daje jej duzych szans, jesli nawet przezyje do 5 dnia a bedzie sie dzielic nieprawidlowo to nie bedzie transferu.

reklama
Ja już mam wynik. Niestety nie udało nam się.
Dziękuję Wam dziewczyny za mega wsparcie. Dla mnie to koniec walki. Chcę tylko jeszcze zrobić nam kariotyp tak z ciekawości na nfz. Może się czegoś ciekawego dowiemy. Trzymam za Was kciuki i życzę każdej z Was powodzenia. Jak narazie chyba to do mnie nie dotarło, bo trzymam się świetnie, ale to moja skorupa, pod spodem jest gorzej. Trzymajcie się i rozmnażajcie[emoji4]
Jestes pewna ze nic a nic nie ruszy [emoji20] bardzo mi przykro ale bym chciala wierzyć ze moze jednak z lekkim opóźnieniem zacznie rosnac.

Ale dla zarodków ma to jakieś większe znaczenie czy są podane podwójnie? W sensie lepiej lub gorzej się wtedy "zagnieżdzają"? Czy po prostu dwukrotnie zwiększa to szanse na pozostanie jednego, ponieważ podaje się dwa i to jest proste prawdopodobieństwo?

Mi podano dwa mowiac o tym wlasnie wiekszym prawdopodobienstwie ,a gdy padlo nasze pytanie no Ale moga byc bliznieta odpowiedz byla ze nikla Ale jest na 15% zawsze mozliwosc

Dokumenty byly podpisane na transfer jednego tylko ze zle Sue dzielily ,lekarz w 2 dobie zapytal czy moze podac dwa (powtorze sue ,17komorek,6zaplodnuonych,zero mrozaczkow,efekt corka az corka lub .. Czemu tylko ona ... zdaje Sue ze podajac dwa zwieksza sie prawdopodobienstwo ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzwonili z kliniki. Nasienie obumarlo, kilka plemnikow tylko udalo sie 'uratowac' i zaplodnic moje komorki ktorych ostatecznie tez bylo chyba tylko 3. Do dzisiaj wytrzymala jedna zaplodniona komorka. Embriolog nie daje jej duzych szans, jesli nawet przezyje do 5 dnia a bedzie sie dzielic nieprawidlowo to nie bedzie transferu.

Bombisz a dlaczego z mrozonego nasienia meza nie bylo w tym czasie w szoku jestem i przykro mi jak to sie potoczylo. Trzymam kciuki za ten jedynaczek niech dobrze sie dzieli[emoji110][emoji110] [emoji110]

Ale dla zarodków ma to jakieś większe znaczenie czy są podane podwójnie? W sensie lepiej lub gorzej się wtedy "zagnieżdzają"? Czy po prostu dwukrotnie zwiększa to szanse na pozostanie jednego, ponieważ podaje się dwa i to jest proste prawdopodobieństwo?

Nigdy o tym nie slyszalam,ze to mialo jakies znaczenie i jeden do drugiego mowil..."stary zostajemy,fajnie tu";)nie podwaja sie procentowo szansa na powodzenie,wzrasta o jakies 10%,biorac pod uwage wiek i problemy zdrowotne i te 10%czasamim maleje.
Ja jestem "anty statystczna"bo za duzo rzeczy bierze sie do jednego wora i dlatego jest to wszystko malo wiarygodne.
Lekarz podaje 2 zarodki ,zwiekszajac szanse na powodzenie,a nie po to zeby koniecznie blizniaki byly.Nie mozna tego wykluczyc.

Dziś temat szansy małej czy dużej poruszamy cały czas. Wydaje mi się, że w naszym przypadku nie ma co słychać szans małych czy dużych... trzeba wierzyć,że tym razem uda się na pewno! Tylko to nam zostaje. Teraz niestety musicie tylko czekać... ja wierzę,że będzie dobrze

Bombisz a dlaczego z mrozonego nasienia meza nie bylo w tym czasie w szoku jestem i przykro mi jak to sie potoczylo. Trzymam kciuki za ten jedynaczek niech dobrze sie dzieli[emoji110][emoji110] [emoji110]
Maz ma azospermie i musiala byc przeprowadzona biopsja. Nasienie pobrano z najadrzy.. embriolog nie spodziewal sie ze bedzie az tak slabe i nie przetrwa.
Dzieki, chciaz ja juz stracilam nadzieje

Mi podano dwa mowiac o tym wlasnie wiekszym prawdopodobienstwie ,a gdy padlo nasze pytanie no Ale moga byc bliznieta odpowiedz byla ze nikla Ale jest na 15% zawsze mozliwosc

Dokumenty byly podpisane na transfer jednego tylko ze zle Sue dzielily ,lekarz w 2 dobie zapytal czy moze podac dwa (powtorze sue ,17komorek,6zaplodnuonych,zero mrozaczkow,efekt corka az corka lub .. Czemu tylko ona ... zdaje Sue ze podajac dwa zwieksza sie prawdopodobienstwo ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Czyli mam rozważyć podanie dwóch...? Eh jakie to jest wszystko trudne :((((

reklama
Dziś temat szansy małej czy dużej poruszamy cały czas. Wydaje mi się, że w naszym przypadku nie ma co słychać szans małych czy dużych... trzeba wierzyć,że tym razem uda się na pewno! Tylko to nam zostaje. Teraz niestety musicie tylko czekać... ja wierzę,że będzie dobrze
Czytam o tych szansach caly dzien i kibicuje wszystkim! ale kiedy zdajesz sobie sprawe ze jednak sama masz jej tak niewiele to jednak trudno miec nadzieje

Do góry