reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja już mam wynik. Niestety nie udało nam się.
Dziękuję Wam dziewczyny za mega wsparcie. Dla mnie to koniec walki. Chcę tylko jeszcze zrobić nam kariotyp tak z ciekawości na nfz. Może się czegoś ciekawego dowiemy. Trzymam za Was kciuki i życzę każdej z Was powodzenia. Jak narazie chyba to do mnie nie dotarło, bo trzymam się świetnie, ale to moja skorupa, pod spodem jest gorzej. Trzymajcie się i rozmnażajcie[emoji4]

Prawda jest taka,ze musi byc zdrowy,jesli jest chory i niezdolny do implantacji to wsioryba ilu jest dniowy,tak nic z tego nie bedzie;)wiecie,ze zeby doszlo do ciazy ,w ciele kobiety musi sie zgrac ponad 20.000 roznych czynnikow??? Pomyslcie ile szczescia mialyscie:)...

Mam nadzieje ze moje 20.000 czynnikow weźmie sie w garść i sie uda [emoji110]

Dziękuję Wam dziewczyny za mega wsparcie. Dla mnie to koniec walki. Chcę tylko jeszcze zrobić nam kariotyp tak z ciekawości na nfz. Może się czegoś ciekawego dowiemy. Trzymam za Was kciuki i życzę każdej z Was powodzenia. Jak narazie chyba to do mnie nie dotarło, bo trzymam się świetnie, ale to moja skorura, pod spodem jest gorzej. Trzymajcie się i rozmnażajcie[emoji4]

mery86 nie wierzę.. strasznie mi przykro. Aż nie wiem co powiedzieć. <przytul>

Prawda jest taka,ze musi byc zdrowy,jesli jest chory i niezdolny do implantacji to wsioryba ilu jest dniowy,tak nic z tego nie bedzie;)wiecie,ze zeby doszlo do ciazy ,w ciele kobiety musi sie zgrac ponad 20.000 roznych czynnikow??? Pomyslcie ile szczescia mialyscie:)...

20.000? O rety to jak ja mam tego dokonać jak ja ostatnio jakoś mega pechowa jestem... :(

Oczywiście znają mój wiek ale nie zauważyłam żeby był on brany pod uwagę czy ktokolwiek się nim sugerował , endometrium ja mam zawsze dobre bez leków naturalnie , moim problemem był brak owu tylko i wyłącznie żadnej endometriozy żadnych patologii w macicy wiec nie wiem skąd ten pomysł lekarza , teraz nie wiem po czasie jak czytam forum wtedy byłam przekonana ze walczymy o posiadanie dziecka i drugi zarodek jest pomocny do zagnieżdżenia się jednego , tak mi tłumaczono brałam embrioglue i nacinanie wszystko Po to żeby się udało i tak właśnie się stało ale jak mowię zaczęłam grzebać w necie może niepotrzebnie ale okazuje się ze chyba pojedyncza ciaza z dwóch zarodków to bardziej rzadkość niż bliźniaki ... ale póki nie byłam na usg to nic nie jest powiedziane może być jeszcze wszystko , póki co cieszę się ciąża :)
Rozumiem Twoje rozczarowanie lekarzem, Ale nie jest tak jak piszesz na pewno. Po dwoch zarodkach częściej są ciążę pojedyncze , niż blizniaki. Bliźnięta się zdarzają ,ale to ciągle mniejszość. Badań Ci nie przytocze, ale jestem tego pewna. Ja jestem po drugim transferze dwóch 3dniowych zarodków i za dwoma razami zostawał ze mną jeden. Przed pierwszym podejściem jeden lekarz sugerował jeden zarodek, bo mam już dziecko z naturalnego poczęcia, drugi mówił o dwóch i my też chcieliśmy wtedy dwa. Drugie podejście -chcialam jeden, ale zamrożone były w parach ( co mnie wscieklo, bo nikt mnie o tym nie poinformował wczesniej) i wybrałam podanie dwóch, niż zamrażanie -odmrazanie i zamrażanie ponownie jednego z nich.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję Wam dziewczyny za mega wsparcie. Dla mnie to koniec walki. Chcę tylko jeszcze zrobić nam kariotyp tak z ciekawości na nfz. Może się czegoś ciekawego dowiemy. Trzymam za Was kciuki i życzę każdej z Was powodzenia. Jak narazie chyba to do mnie nie dotarło, bo trzymam się świetnie, ale to moja skorupa, pod spodem jest gorzej. Trzymajcie się i rozmnażajcie[emoji4]

Tak mi przykro [emoji20][emoji20][emoji20][emoji20][emoji20] trzymaj się i nie poddawaj [emoji20][emoji20][emoji20][emoji20][emoji173]️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rozumiem Twoje rozczarowanie lekarzem, Ale nie jest tak jak piszesz na pewno. Po dwoch zarodkach częściej są ciążę pojedyncze , niż blizniaki. Bliźnięta się zdarzają ,ale to ciągle mniejszość. Badań Ci nie przytocze, ale jestem tego pewna. Ja jestem po drugim transferze dwóch 3dniowych zarodków i za dwoma razami zostawał ze mną jeden. Przed pierwszym podejściem jeden lekarz sugerował jeden zarodek, bo mam już dziecko z naturalnego poczęcia, drugi mówił o dwóch i my też chcieliśmy wtedy dwa. Drugie podejście -chcialam jeden, ale zamrożone były w parach ( co mnie wscieklo, bo nikt mnie o tym nie poinformował wczesniej) i wybrałam podanie dwóch, niż zamrażanie -odmrazanie i zamrażanie ponownie jednego z nich.

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale dla zarodków ma to jakieś większe znaczenie czy są podane podwójnie? W sensie lepiej lub gorzej się wtedy "zagnieżdzają"? Czy po prostu dwukrotnie zwiększa to szanse na pozostanie jednego, ponieważ podaje się dwa i to jest proste prawdopodobieństwo?

Do góry