reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jutro transfer o 13:00 [emoji4] 2 kropeczki tulic będę[emoji3]. Teraz sie zastanawiam bo na punkcji mialam koszule nocną a na transfer jade w luźnej sukience bo upal [emoji5]pewnie nie bardzo w tej sukience na zabiegowy wejsc [emoji53]czy zabrac koszule i klapki?
Skarpetki bo pewnie w zabiegowym chlodniej niz na dworze.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny My już wracamy [emoji7][emoji7] Embriolog powiedziała ze maluszek zaraz po rozmnożeniu przebił się przez otoczkę i dla niej jest idealny . Ogólnie cudowna kobieta a jak na koniec mnie pogłaskała po brzuszku to łzy mi poleciały. Tak bardzo bym chciała żeby w końcu sie udało !!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Fantastyczni!!! Maluszku, zostan z mama!!!

Przeciez maja twoj pesel, wiec znaja twoj wiek. Mozesz miec jeszcze inne problemy np z endomerrium albo z immunologia. Czesc dziewczyn tu co ma blizniaki sama prosila o 2 zarodki.

Ja bralam 2 na wlasna prosbe, ale zostal tylko jeden niestety. Tez mam 30 lat.

Oczywiście znają mój wiek ale nie zauważyłam żeby był on brany pod uwagę czy ktokolwiek się nim sugerował , endometrium ja mam zawsze dobre bez leków naturalnie , moim problemem był brak owu tylko i wyłącznie żadnej endometriozy żadnych patologii w macicy wiec nie wiem skąd ten pomysł lekarza , teraz nie wiem po czasie jak czytam forum wtedy byłam przekonana ze walczymy o posiadanie dziecka i drugi zarodek jest pomocny do zagnieżdżenia się jednego , tak mi tłumaczono brałam embrioglue i nacinanie wszystko Po to żeby się udało i tak właśnie się stało ale jak mowię zaczęłam grzebać w necie może niepotrzebnie ale okazuje się ze chyba pojedyncza ciaza z dwóch zarodków to bardziej rzadkość niż bliźniaki ... ale póki nie byłam na usg to nic nie jest powiedziane może być jeszcze wszystko , póki co cieszę się ciąża :)

Tu dziewczyny kiedys pisaly o przyrostach bety jak sa duze to moze swiadczyc o blizniakach ale to chyba nie jest regułą. Może któras z dziewczyn sie wypowie ktora nosi pod sercem bliźniaki [emoji4].
U mnie przyrosty były po ok 100% co 48 h. Ja nie sądziłam ze obie kropeczki ze mną zostały a jednak... [emoji38]

[emoji127] 28.10.2017

Dziewczyny My już wracamy [emoji7][emoji7] Embriolog powiedziała ze maluszek zaraz po rozmnożeniu przebił się przez otoczkę i dla niej jest idealny . Ogólnie cudowna kobieta a jak na koniec mnie pogłaskała po brzuszku to łzy mi poleciały. Tak bardzo bym chciała żeby w końcu sie udało !!!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Uda się . Wiem to, nie pytaj skąd - po prostu wiem.

[emoji127] 28.10.2017

Oczywiście znają mój wiek ale nie zauważyłam żeby był on brany pod uwagę czy ktokolwiek się nim sugerował , endometrium ja mam zawsze dobre bez leków naturalnie , moim problemem był brak owu tylko i wyłącznie żadnej endometriozy żadnych patologii w macicy wiec nie wiem skąd ten pomysł lekarza , teraz nie wiem po czasie jak czytam forum wtedy byłam przekonana ze walczymy o posiadanie dziecka i drugi zarodek jest pomocny do zagnieżdżenia się jednego , tak mi tłumaczono brałam embrioglue i nacinanie wszystko Po to żeby się udało i tak właśnie się stało ale jak mowię zaczęłam grzebać w necie może niepotrzebnie ale okazuje się ze chyba pojedyncza ciaza z dwóch zarodków to bardziej rzadkość niż bliźniaki ... ale póki nie byłam na usg to nic nie jest powiedziane może być jeszcze wszystko , póki co cieszę się ciąża :)
Tak na prawde duzo dziewczyn bralo po 2. A czasami ciazy nie bylo wcale. Mialas podane 3 czy 5 dniowe?

U mnie przyrosty były po ok 100% co 48 h. Ja nie sądziłam ze obie kropeczki ze mną zostały a jednak... [emoji38]

[emoji127] 28.10.2017
Jedno co to miałam trochę wyższe wartości niż większość dziewczyn w pojedynczych ciazach a i test sikany wyszedł mi w 5 dpt blastocyst

[emoji127] 28.10.2017

Mamamamita
A ja mysle ,ze lekarz chcial zwiekszyc szanse powodzenia,bo podanie dwoch zarodkow ,to 10% wiecej ,ze jeden z nich zostanie i cel chyba osiagnal.Moze sie zle wyslowil,albo zescie sie nie zrozumieli..najwazniejsze ,ze sie udalo.

Tak na prawde duzo dziewczyn bralo po 2. A czasami ciazy nie bylo wcale. Mialas podane 3 czy 5 dniowe?
Dwudniowe 4B , punkcja była 28 rano 30 rano juz transfer ... wiec nie wiem czy liczę dobrze ale w piątek punkcją w niedziele informacja o tym ile się zapłodnili i niedziela 2x 4B podane wiec dwudniowe ... a ty ?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom[/QUOTE

Dwudniowe 4B , punkcja była 28 rano 30 rano juz transfer ... wiec nie wiem czy liczę dobrze ale w piątek punkcją w niedziele informacja o tym ile się zapłodnili i niedziela 2x 4B podane wiec dwudniowe ... a ty ?

reklama

Do góry