reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Sylha: dziękuję ślicznie za słowa wsparcia, szczerze już przestałam się bać punkcji, a na początku z strasznie panikowałam. Podobnie jak zastrzyki – tylko strasznie brzmiało i wyglądało, więc z punkcją pewnie będzie podobnie.
Jo. M. niestety nie mam tyle czasu. Dziś drugie USG, początkiem przyszłego tygodnia punkcja i mam nadzieję, że również transfer.
A tak generalnie to niesamowicie się już cieszę!!! Wcale nie zakładam, że może się cokolwiek nie udać!!! Może to jest spowodowane faktem, że to pierwszy raz, ale nie zakładam kolejnych transferów. Planuję „przyjąć” maluszka/ maluszki za pierwszym razem ;) !!!!

Pozdrawiam

reklama
przeciez nie mozna ich potem znopwu zamrozic to jak wszytskie 4 beda tak samo silne to co z reszta ? mi tez sie wydaje ze moje zamrozili zaraz po zaplodnieniu w pierwszej dobie bo mialam punkcje w srode a w czwartek zadzownili mi czy chcemy zeby zamrozli :) i ile dni przed transferem je odmrazaja i odrazu wiadomo ze sa okej czy jak ?

joweg...nie wiem czy czytalas...ale bedziesz ze mna testowac:-) bo ja tez w maju podchodze, tylko, ze ja zaczynam od poczatku ze stymulacja, bo to moje pierwsze podejscie:-)

a powiedzcie mi jak wygladaja badania podczas stymulacji?????? martwie sie tez TSH, bo mam 2,4...nie wiem czy to nie za duzo, ale bez zadnych lekow spadlo mi przez miesiac z 3,8 na 2,4...boje sie tylko, ze mam wahania i moze sie okazac, ze bedzie za duze..ehhh...poza tym musze pilnowac prolaktyne, bo teraz mam 24...nie wiem czy to dobrze czy zle...

miliaa - tsh podnosi się po owulacji , więc zależy kiedy badanie się robi
ale wynik 2,4 jest ok a poza tym masz jeszcze czas żeby ją zbić na 1,1 a prolaktyna też chyba jest podwyższona i też warto się tym zająć.

Jo.M. kochana ja mialam prolaktyne 44, bralam przez 3 tyg bromergon 1/2 tabl na noc i zrobilam po 2 miesiacach badanie wyszlo mi 23,7 przy normie 0-25...moze po prostu beda mi to zbijac przy stymulacji...mozna tak?

Jo.M czemu jedno? bo jak będą dalej silne to mi dwóch nie dadzą, ja będę pytać bo co dwa to nie jedno ale tutaj się strasznie bliźniaków boja. Niby decyzja należy do nas wiec bede walczyc o dwa.

joweg - tez myslalam ze ich juz nie mozna mrozic ale okazuje sie ze mozna, ,mysle ze dlatego ze sie nie zaczely dzielic przed zamrozeniem. na drugi dzien po punkcji dzwonili ze 4 się zapłodniły i 4 zostały zamrożone, wiec ja sadze ze one nawet dobrze doby nie miały. Rozmrazaja je 3 do 5 dni przed transferem. moje rozmrażali wczoraj i dzisiaj rano już telefon ze się maja dobrze, dlatego transfer w poniedziałek, gdyby były słabsze transfer by był jutro. A ze są silniejsze to dłużej wytrzymują w sztucznych warunkach. A mi tu mówili ze najlepszym inkubatorem będę ja. Przyznam jednak ze to dziwne dla mnie bo skoro sa silne i dłużej wytrzymują w ich inkubatorze to tym lepiej powinny sie zaaklimatyzowac u mnie :)

milia- no i elegancko :) nie jestem sama heheh, bedziesz miec wyciszanie ? czy cos ?:) ja teraz biore pierwsze opakowanie potem jeszzce jedno i juz maj bedzie :)

marciciuk- nie mialam pojecia , to fjanie to moje napenwo tez tak tylko ze mi moga podac najpozniej w 3 dobie jakies glupie przepisy :/ to jak moje 3 beda w porzadku to i tak biore 3 :)

Ostatnia edycja:
reklama
joweg...ja od kwietnia czyli za pare dni od nastepnego cyklu bede brala antykoncepcje, ale ja mam krotki protokol, wiec jakos chyba to wszystko bedzie trwalo krotko...ale juz sie nie moge doczekac:-D
boje sie tylko chole.rnie tych zastrzykow, bo podobno bola:dry::-(

Do góry