reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Miska126 - w sumie to ponad miesiąc odkąd zaczęłam brać spray do nosa. Pierwszy scan miałam 5 marca 6 zaczęłam tabletki brać. tez mam progynova i jeszcze czopki cyclogest. a czy naturalny to nie wiem. chyba tak ale powiem szczerze ze nie bardzo się orientuje dodam tylko ze spray zaczęłam brać razem z pierwszym dniem krwawienia.

reklama
kate82- to samo pytanie se zadaje dlazcego czesciej udaje sie za drugim razem niz za pierwszym ? ja mysle ze pierwszy raz to dla nas nowosc stres nie wiemy tak naprawde co ze soba zrobic w tym czasie oczekiwania :) a za drugim razem bardziej juz na luzie i mysle ze mrozaki ktrore sie rozmrozily sa silnijesze dlatego zostaja z nami , sama nie wiem w koncu nie kazdy zarodek moze miec wade genetyczna czy cos :)

misia123 - 8,49 to trochę za wysoko. Ale do końca nie wiem jak to jest z tą tarczycą , bo jak miałam 2 imsi w Provicie to lekarz nawet nie kazał mi tego badać. Dopiero jak przeniosłam się do innej kliniki to od razu lekarka kazała zbić tarczycę i powiedziała że wynik do 2 jest ok ale najlepszy jest 1,1. Bierz euthyrox i zobaczysz jak wyjdzie, masz ok miesiąca więc powinna się obniżyć.

marcikuk - daj znać co z zarodeczkami. A nastroje niestety będą Ci towarzyszyć raz dobre a raz złe po pierwsze ze strachu przed czym co będzie ale i za sprawą leków , ale co tam dasz radę.

Witam się :-)

Dziewczyny, które jesteście przed/w trakcie 1 INV, naprawdę nie macie się czego obawiać, ja też na początku miałam strach co mnie czeka, jak to będzie ile będę musiała znieść- to normalne. Ale ja już jestem po i z ręką na sercu mogę Wam powiedzieć, że strach ma tylko wielkie oczy nic poza tym!!!!!Punkcja pod krótką narkozą, po której szybko staniecie na nogi, trochę będą po tym obolałe jajniki- ale maja prawo w końcu były kłute. A transfer to tak jak Madzia napisała sama bezbolesna przyjemność :-). Zastrzyki, którymi się kłujecie to też nie jest straszne, ja brałam puregon i nawet nie czułam kłucia. Głowa do góry będzie dobrze!!!!Najgorszy to czas później wyczekiwania czy się udało, czy nie.......POWODZENIA!!!!

radosc albo rospacz , niektore z nas przezywaja same rodosci a inne tylko rozpacze ale kiedys dla kazdje z nas musi zaswiecic slonce :)

SA WSZYSTKIE 4 I MAJA SIĘ DOBRZE!!!!! dzwonili moje pingwinki przeżyły mrożenie wyglądają na silne maja się dobrze. w poniedziałek transfer. Kurcze ciesze się jakbym co najmniej w ciąży już była. wiem ze to na razie mało ale dla mnie dobre wieści. tak się bałam.

Ostatnia edycja:
marcikuk- wiesz moze w ktorej dobie oni je mrozili ? i ilo dobowe bedziesz miesc podane ? wszytskie 4 :) trzymam kciuki :*

joweg - mrozili je od razu po zapłodnieniu w pierwszej dobie, nawet się nie zaczęły dzielić dlatego się stresowałam czy po mrożeniu zaczną. Byłam przestymulowana wiec wiedzieli ze nie dojdzie do transferu, dlatego jak tylko się zapłodniły to je zamrozili.
Wszystkich 4 to mi nie oddadzą. Jak do poniedziałku nadal będą tak silne jak teraz to oddadzą tylko jedno.

reklama
marcikuk - no to super wiadomości. Ale chyba wszystkie 4 transferujecie?
Trzymam kciuki

A czemu tylko 1 ,weź 2

Do góry