reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Temat rzeka na bb ,czyli Ananas (na blogu znalezione)

Ananas po transferze, to jedna z internetowych złotych rad, którą można spotkać na wielu grupach, jako zalecenie, które ma wspomóc zapłodnienie po IVF. Czy słusznie należy się wspomagać ananasem po transferze?

Ananas zawiera w swoim składzie bromelinę, która dzięki swym właściwościom może wspomóc organizm w trakcie procedury.
Należy pamiętać, że ananas powinien stanowić dodatek do diety wspierającej zapłodnienie

Ananas po transferze może pomóc
Ananas był wykorzystany w tradycyjnej medycynie ludowej od czasów starożytnych.
Bromelaina jest złożoną mieszaniną proteaz pochodzących z owoców lub łodygi ananasa. Zyskała miano środka roślinnego z brakiem skutków ubocznych. Wytwarzana jest z chłodzonego soku ananasowego przez wirowanie, ultrafiltrację i liofilizację. Proces daje żółtawy proszek.
Bromelaina ma właściwości przeciwzapalne, przeciwzakrzepowe i fibrynolityczne działa gojąco na rany, wpływa korzystnie na krążenie krwi, ma działanie przeciwnowotworowe i immunomodulujące.

Ile plasterków ananasa dziennie?
Jedz dwa plasterki świeżego ananasa dziennie.

Jeżeli nie lubisz ananasa, to możesz skorzystać z suplementu bromeliny (dawkowanie zgodnie z zaleceniem producenta).

Czy sama Bromelina wystarczy?
Warto uderzyć ze zdwojoną siłą i zadbać o siebie wcześniej. Zmiany w jadłospisie powinny mieć miejsce na 90 dni przed przystąpieniem do protokołu, ponieważ tyle potrzeba Twoim pęcherzykom do tego, aby były w pełni rozwinięte.

Czy jedzenie ananasa wystarczy? Nie zaszkodzi, ale taka jedna zmiana może okazać się niewystarczalna.

Jeżeli palisz papierosy, spożywasz tłuszcze trans, żywisz się tym co nie służy zdrowiu, to sama odpowiedz sobie na pytanie, jaki wpływ będzie miała jedna zmiana przy tym wszystkim....:p

Dziewczyny prosze o modlitwe zona mojego meza brata jest w 6 miesiacu. Dostala silnego krwotoku karetka ja zabrala do szpitala nie wiadomo co sie dzieje i czy uratuja dzieco:( Czuje sie z tym strasznie jak sie dowiedzialam ze jest w ciazy starasznie jej zazdrosiclam ale nigdy nie zyczylam zle:(
Co się dzieje? Polepszyło się Jej troszkę? Skąd ten krwotok? Jak możesz to napisz...
Bardzo mi przykro... :(

Okres po nieudanym transferze przyszedl w 29 dniu cyklu.Nie pamietam zeby kiedykolwiek tak bolalo przy@ skurcze sa okropnie bolesne ...a tabletki ledwo daja rade.

Mój mąż powiedział swoim rodzicom że przechodzimy in vitro. Ja swoim nie mówiłam. Czuję się dziwnie że mówi o takich rzeczach...
Ale nie masz się czego wstydzić. Powinnaś chodzić dumna z siebie i męża ze macie w sobie tyle siły na walkę, że dla jeszcze nienarodzonych dzieci jesteście w stanie zrobić tak dużo żeby sprowadzić je na świat - to mój pogląd na in vitro

[emoji127] 28.10.2017

reklama
Do góry