reklama
Tez dzis ide po ananasika[emoji4]Juz dzisiaj kupilam ananasa [emoji106]
adunnnia90
Fanka BB :)
[emoji110] [emoji110]Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty powodzenia na transferach
Ja dzisiaj wieczorem mam wizytę, jak przed każdą bardzo się stresuję czy Wszystko z maluchem jest dobrze... Nie wpisałam się do kalendarza bo na tel nie bardzo ogarniam a z kompa w domu prawie w ogólne Nie korzystam
Trzymajcie i za nas kciuki żeby wszystko bylo dobrze
Miłego dnia wszystkim :*
Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
adunnnia90
@ ludek [emoji110] [emoji110] [emoji110] niech kropeczka zostanie z Toba na cale 9 miesiecy [emoji173]
A reszcie dziewczyn udanych wizyt, dobrych wiadomości i miłego słonecznego dnia [emoji4]
A reszcie dziewczyn udanych wizyt, dobrych wiadomości i miłego słonecznego dnia [emoji4]
BeataWarszawa
Zgadzam się z Nospa,co do oxy nie mam wiedzy. Teraz jak byłam w szpitalu lezałam z dziewczyną,która codziennie brała 3x1 Nospa. Pierwsze co Pani docent kazała zrobić to natychmiast odstawić nospe i podawać tylko w razie potrzeby,doraźnie. Ja brałam nospe 3x1 tylko po transferze,jak wyszła ok beta od razu odstawilam i przez 29 tyg ciąży wzielam może 3 tabletki. Też czytałam te badania.A ja nie do końca się z tym zgodzę że branie nospy codziennie jest bezpieczne- dla Ciebie może tak ale nie dla dziecka. Nospa to lek obniżający napięcie mięśniowe, a więc przeciwdziałający skurczom macicy . Ale napięcie mięśniowe obniżane jest
także u nienarodzonych dzieci. Nie w sposób znaczny, lecz na tyle, by rodziły się z obniżonym napięciem mięśni twarzy.Dzieci nie mają prawidłowego odruchu żuchwowego - mają niedomkniętą buzię, bardziej się
ślinią, źle chwytają pierś, mają trudności ze ssaniem nie mogąc unieść i przyczepić brodawki piersi do podniebienia. Często szybciej przez to
przechodzą na butelkę.
Tak samo jak przy porodzie bezpieczne jest podawanie oxsytocyny. Po 11 latach u syna koleżanki wykryto nadwrażliwość na dotyk od razu padło pytanie specjalisty ile dawek oxsy. przy porodzie dostała.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
BeataWarszawa
Strasznie mi przykroMam teraz tyko nadzieję, że obejdzie się bez szpitala chociaż mam skierowanie, ale na usg już było widać że prawie wszystko się oczyscilo samo.
jolancik
@AnetaB-stok bardzo współczuje
reklama
Zgadzam się z Nospa,co do oxy nie mam wiedzy. Teraz jak byłam w szpitalu lezałam z dziewczyną,która codziennie brała 3x1 Nospa. Pierwsze co Pani docent kazała zrobić to natychmiast odstawić nospe i podawać tylko w razie potrzeby,doraźnie. Ja brałam nospe 3x1 tylko po transferze,jak wyszła ok beta od razu odstawilam i przez 29 tyg ciąży wzielam może 3 tabletki. Też czytałam te badania.
Czyli po transferze ja brać? Ja mam napisane na zaleceniach 3x1 w razie potrzeby. Zażywam, ale nic mnie nie boli ...
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: