reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Madzia a jak to teraz jest. Ponoc od maja sie przepisy zmienily ze kobieta w ciazy jesli pracuje przy kompie to ma byc w robocie 8 godzin i po kazdej godzinie 15 min przerwy. Z tego co pamietam to wczesniej bylo ze moze przy komputerze pracowac 4 godziny i zazwyczaj puszczali do domu. Kolejne pytanie czy na zwolnieniu widnieje inf ze to zwolnienie ciazowe czy daja 2 lub 1?
Podobno takie mają być przepisy, ale nie interesuje się tym za bardzo, bo mnie one ominą, jako, że na ElQuatro (L4) jestem :D:D

Na zwolnieniu chyba B wpisuje i masz 100% płatne. Powiem ci szczerze, że nie pamiętam gdzie lekarz to u mnie pisał. Wczoraj zanosiłam i nie sprawdziłam do końca.

reklama
1,5kg to nie 4kg jak u mnie (podaję wagę na oko, bo odmówiłam ważenia się w tym okresie :D:D:D ). Ale spoko, uwierz warto :)
Wiem, że warto :) nie mogę doczekać się transferu :) marzę o dziecku od dawna, tyle wylanych łez i rozczarowań przeżyłam a teraz mam same pozytywne wiadomości :) mam nadzieję że ta ostateczna wiadomość będzie baaardzo pozytywna :):p

Madzia a jak to teraz jest. Ponoc od maja sie przepisy zmienily ze kobieta w ciazy jesli pracuje przy kompie to ma byc w robocie 8 godzin i po kazdej godzinie 15 min przerwy. Z tego co pamietam to wczesniej bylo ze moze przy komputerze pracowac 4 godziny i zazwyczaj puszczali do domu. Kolejne pytanie czy na zwolnieniu widnieje inf ze to zwolnienie ciazowe czy daja 2 lub 1?

Dokładnie tak - zmieniło się i kobieta w ciąży pracuje normalnie 8h z przerwami - przy komputerze.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wiem, że warto :) nie mogę doczekać się transferu :) marzę o dziecku od dawna, tyle wylanych łez i rozczarowań przeżyłam a teraz mam same pozytywne wiadomości :) mam nadzieję że ta ostateczna wiadomość będzie baaardzo pozytywna :):p
Tego własnie ci życzę.
Wiesz już czy chciałabyś 2 maluszki czy 1 zabrać do domu?

A ja właśnie tak zrobilam... w tamtym tygodniu zjadłam sobie na śniadanie śledzia w śmietanie, wstałam od stołu i za chwilę zrobiłam kanapkę z Nutellą... po jakimś czasie zaczelam się zastanawiać skąd ten dziwny posmak w ustach... OMG!! To był jeden jedyny raz i mam nadzieję że się nie powtorzy. Zachcianki nie są wymyślone. Kiedyś za kawę dałabym się pokroić, a teraz nie tkne, słodycze mogą nie istnieć, za to serek Capresi zyskał nowy wymiar smaku...

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
.

Haha , to u mnie kawa smakowała jak i teraz ale wiadomo ograniczyłam do jednej na dzień bądź na 2 dni. Co do słodyczy zawsze miałam słabość :rofl:

Tego własnie ci życzymy.
Wiesz już czy chciałabyś 2 maluszki czy 1 zabrać do domu?
Zdecydowaliśmy się że 1. Lekarze nam odradzili podanie dwóch zarodków bo powiedzieli że jesteśmy młodzi i że dobrze rokujemy. Zresztą jak moje wyniki do tej pory pokazują jestem chyba dobrym "materiałem" na przyszłą mame ;P
Mam 6 zarodków więc mam też więcej szans i narazie zostaniemy przy podaniu 1:)
A ty Madzia jak się czujesz ? Jesteście dla mnie wszystkie największą motywacją :)

Witajcie laski w ten słoneczny dzień [emoji1][emoji274][emoji274] pisałam wam w moim pierwszym wpisie ze przez endomende rozważam podejście z KD... heh teraz po moim amh jestem prawie o tym przekonana, tym bardziej ze lekarz mi wczoraj powiedział ze mój wynik amh mówi o tym ze invitro może się udać ale wcale nie musi. Cóż, wiem ze nigdy nie ma pewności ale zaliczając endomende, homocysteine i amh raczej jestem na straconej pozycji , a niestety nie stać nas na spróbowanie i wyrazie gdyby nie wyszło podchodzić z KD [emoji52] kochane powiedzcie czy z KD moje szanse są większe niż z moimi ? Ja oczywiście na wizycie porozmawiam o tym z lekarzem, ale wiem też ze wy jesteście doświadczone i dobrze się znacie na tych tematach [emoji4]

Zdecydowaliśmy się że 1. Lekarze nam odradzili podanie dwóch zarodków bo powiedzieli że jesteśmy młodzi i że dobrze rokujemy. Zresztą jak moje wyniki do tej pory pokazują jestem chyba dobrym "materiałem" na przyszłą mame ;P
A ty Madzia jak się czujesz ? Jesteście dla mnie wszystkie największą motywacją :)

Mogę zapytać ilu dniowe są wasze zarodki? Jeszcze chyba nie wyczytałam, żeby wszystkie się "przyjęły" - jeśli dobrze do nazywam.

reklama
Im więcej słońca za domem tym lepiej się czuję :D:D mam bardzo ambitne plany na dziś: pranie, zmywanie garnków (wstyd się przyznać 2 dni się zbierają, a póki co nie mam zmywarki) i... wiszenie w hamaku :D:D:D

Brzuchol mnie zakłuwa to tu, to tam, mam zmienne nastroje, ale mam już więcej energii, nie usypiam już tam gdzie siądę :)

Do góry