reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Teraz to ja się zestresowałam moje się nawet dzielić nie zaczęły tylko tyle co się zapłodniły i zostały zamrożone :szok: w czwartek beda rozmrazac to mi w piątek zadzwonią kiedy transfer. alez ja mam stresa. Zreszta co wam bede pisac jak doskonale same wiecie jak to jest

Bulka - super podejście masz :D zazdroszczę. Wiosna się ładnie zaczęła to na święta i bocian przyleci :D Trzymam kciuki

Ostatnia edycja:
reklama
Ja juz po wizycie w klinice. @ przyszla dzisiaj z rana. Kolejna wizyta w czwartek, tzn. w 3 d.c. i zaczynam stymulacje.
Pozdrawiam wiosennie!

joweg - Ja niestety w dalszym ciągu uważam , że zbyt duże dawki witamin mogą wyrządzić więcej szkód niż pożytku. Organizm Twojego M i jego witaminy bądź ich brak to zupełnie inna sprawa , Ty musisz z rozwagą podchodzić do tego.

bulka - Ty kobieto jesteś wytrzymała , ja już dawno bym na bete poszła.
Kciuki zaciśnięte jakby co:tak:

Ewa - No to super , że znowu zaczynacie. Pozdrawiam

dokladnie ja tez uwazam ze racjonalna dieta jest lepsza niz sztuczne witaminy oprosz ocyzwiscie folika..mozna przeciez jest orzechy i wtedy nie trzeba brac wit b komlexu albo pic soki marchwiowe i dac sobie spokoj z wit, a+e...jednak chyba zostane przy foliku tylko;)

Witam się w podłym nastroju:baffled:, właśnie zaliczyłam pierwsze rzyganko:eek: i czuje się jakby mnie czołg rozjechał.
Jeżeli chodzi o witaminy to przed zaciążeniem gin mi kazał brać tylko kwas foliowy i racjonalne odżywianie się beż żadnych kapsułek witaminowych. teraz też póki mam mdłości to witamin też nie mam zadnych brać jedynie nadal kwas. Witaminy to po 12 tygodniu jak mi wszystko przejdzie i będę je tolerować. Mogę oczywiście zostać nadal tylko przy kwasie i jeść dużo witamin w naturalnej postaci jak owoce, warzywa. Koleżance z kolei gin w ogóle nie polecał witamin, bo po nich dziecko jest większe i tym samym większe problemy przy porodzie.

lolaboga - jaka glupota. po witaminach dzieci wieksze i problemy przy porodzie? no to niezle ten lekarz pojechal - co za konowal. pewnie wszystkie ciezarne z podejrzeniem niskiej masy urodzeniowej powinny witaminy zajadac i problem rozwiazany. no zes nikt wczesniej o tym nie pomyslal :-D

Lolitka- nie wnikałam w tedy w szczegóły, bo nie bardzo mnie to interesowało, wiem jedynie, że witamin nie jadła i mała się urodziła zdrowa z wagą 3800 to chyba coś w tym jest?!?!?!?

reklama
Sylha - Witaminy są do uzupełnienia organizmu w brakujące witaminy dlatego trzeba je brać ale nie zajadać się nimi. Jest mnóstwo witamin dla kobiet w ciąży i planujących ciążę i powiem szczerze że pierwsze słyszę o wpływie witamin na dużą wagę dziecka. Może ja jeszcze mało wiem ? ale z tego co mi wiadomo to wysoka waga dziecka występuje u kobiet z cukrzycą ciążową.

Do góry