reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To raczej nie od aplikacji tabletek. Wkladke mam zabrązowiała, a jak sie podcieram to jest cos w stylu tego jak juz sie okres konczy, tylko to jest brazowe i zamiast jakis tam skrzepow sa czasami niteczki, pajeczynki.
Moje pierwsze w zyciu forum, a ja sie rozpisuje o moich "wyplywach" [emoji15]
Musze jakos do jutra doczekac, jade rano, a z wynikami bedą popoludniu dzwonic.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Spoko. Nie pokaze palcem czyje, ale kiedy nawet ogladalysmy :d i jest ciaza. Wiec serio spoko.

Poki taka kawa z mlekiem.to sie nie martw. Mogl byc maly krwiaczek, moze schodzic pozno po implementacji. Tylko beta ci powie czy jest ok.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dzisiejszą robiłam na własna rękę, a pierwsze dwie bety planowe, u mnie w klinice pierwsza weryfikacja bety oraz etradiolu i progesteronu w 3,6 i 10 dpt 5dniowego zarodka. Ja mialam podawane 4 dniowe.
Ja robiłam bete 10.05 planowo czyli 4 dpt ( wyniasla 2,5 - ale to jeszcze po lekach), następnie 13.05- tez planowa - wyszła 48,8 i dzis powtorzyłam na własną rękie aby przekonać się ze rośnie. Kolejna planowa beta 17.05.2017 Trzymam kciuki i powodzenia jutro.
A jaki miałaś estradiol?

oooo to cos się zmieniło w PL po programie z MZ? Bo jezeli idzie się komercyjnie to można zapładniać ile się chce, chyba że PiS coś zmienił?? Ograniczenie było co do ilości podawanych zrodków. Zgodnie z ustawą ponizej 35r.ż maks 2 a powyżej maks 3.

U mnie wiek 33 lata i nie było mowy o zapłodnieniu więcej jak 6. Podchodziłam prywatnie . W Białymstoku chyba wszędzie tak jest no chyba że są jakieś wskazania ku temu.

A jaki miałaś estradiol?
Nie podawali mi dokladnie, a ja sie nie dopytywalam. W 3dpt mialam estradiol i progrsteron, progesteron mialam na granicy normy i kazali mi jeszcze dwie dodatkowe tabletki polykac. Pytalam czy mam po tym na jeszcze jedna kontrole przyjsc, ale na jutro kazali czekac.

Spoko. Nie pokaze palcem czyje, ale kiedy nawet ogladalysmy :d i jest ciaza. Wiec serio spoko.

Poki taka kawa z mlekiem.to sie nie martw. Mogl byc maly krwiaczek, moze schodzic pozno po implementacji. Tylko beta ci powie czy jest ok.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję [emoji253] [emoji11]

Nie podawali mi dokladnie, a ja sie nie dopytywalam. W 3dpt mialam estradiol i progrsteron, progesteron mialam na granicy normy i kazali mi jeszcze dwie dodatkowe tabletki polykac. Pytalam czy mam po tym na jeszcze jedna kontrole przyjsc, ale na jutro kazali czekac.

Dzięki za odpowiedź[emoji4]

Bardzo mi przykro [emoji22]

Ja najpierw schladzalam sobie miejsce wkłucia a potem cała igle wkładałam , bo jak nie cała to robiły mi sie pecherzyki czyli za płytko było wbite [emoji6]

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"

Nie schładzajcie przed podawaniem Fraxipariny
- ja na początku tak robiłam i miałam straszne wylewy podskórne i obrzęk- zdziwiłam się, bo po poprzednim transferze nic takiego się nie działo. Dopiero jak przestałam schładzać, siniaki się nie pojawiały, tylko w miejscu wkłucia kropeczka. Bez schładzania niestety wkłucie nie jest przyjemne- strasznie tępe te igły, ale wolę już ten ból niż siniaki na oponce.

reklama
Do góry