reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
I właśnie może dlatego, Twój organizm sam produkuje progesteron, a ta dawka profilaktycznie gdyby było za malo... Kiedy masz weryfikacje?

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
Zalecenia z kliniki są żeby za 8-10 dni zrobić hcg i progesteron, ale chyba zrobię w poniedziałek progesteron tak w razie czego.

Mam pytanie do dziewczyn, które miały odroczony trnsfer.
Ile cykli po punkcji mialyscie podany zarodek ? Z rozmowy z moim lekarzem i panią psycholog wywnioskowałam ze odrazu w nastepnym cyklu. Czyli zakoncze ten w ktorym mam stymulacje i ok 19 dnia cyklu nastepnego jest transfer.
Ale ostatnią wizyte kontrolną mialam u innego lekarza i on mi powiedzial ze bede musiala czekac ten cykl ze stymulacją, zrobic przerwę w calym nastepnym i dopiero w 3 cyklu transfer...oszaleje bo juz tyle na to czekam...
Hej ja czekałam 3 cykle ze względu na przestymulowanie i jajniki były caly czas duże i woda w brzuchu wiec tylko dlatego. Inaczej miałam mieć już w następnym miesiącu od punkcji ale niestety organizm platal mi figle.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Na kolkę można stosować Papaverynę domięśniowo.Ja miałam przypisaną po transferze, bo miałam silne bóle brzucha. Moja Doktor mówi, że to bezpieczny lek. Najlepiej zapytaj swojego lekarza.
Dzięki, bylam w klinicie, mojej lekarki nie bylo, podano mi kroplowke, i antybiotyk w domu a takze furaginum, Jakos slabo dziala, Czekam na tel. z klinika , mój lekraz ma zadzwonic.

Hej a ja tak sobie myślę bo tu pisała dziewczyna o ciężkim transferze....cxy ktoś taki miał i jednak zarodek się przyjął? Ja 1 transfer miałam całkowicie bezbolesny na pełnym pęcherz tylozgiecie ale było całkowicie na lajcie. Niestety miałam mięśniaki i się nie przyjął. Teraz miałam drugi i strasznie ale to strasznie bolało. Chciałam żeby już się skończyło plakalam lekarz inny trzymał mnie za rękę to było okropne. Po transferze ucieklam szybko z fotela nie fascynując się nawet zdjęciem które mi wręczyli. To był koszmar i teraz czytam na ten temat ze ciężki transfer wróży niestety niepowodzenie ; (przeżył ktoś taki i jest w ciąży albo był w ciąży? Pozdrawiam ale mam stresa

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to witaj w klubie! Pewnie nie miałaś wyboru na 2 :p[/QUOTE]
Tak nie miałam wyboru bo nawet w ankcie zaznaczylam, że 2 a lekarz, że nie bo 2 tylko powyżej 35 lat i oooo:cool2: troche mi sie smutno zrobiło że mniejsze szanse.

Do góry