reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Sylha strasznie superowo:) parka to marzenie każdej kobietki,trzymam teraz kciuki za to zeby sie prawidłowo rozwijały i pozostałyt z toba na 9 miesięcy:)Normalnie tak czułam ze bedziesz miała twins:)Odpoczywaj teraz i nie stresuj się i nie wkręcaj sobie żadnych niepotrebnych rzeczy wszystko bedzie dobrze juz jest;)

reklama
Dziewczynki tez wrocilam. Wszystko jest ok widać było pęcherzyk , zarodek a nawet uderzenia serduszka było widać na monitorze. Ginekolog miał super sprzęt ... Pęcherzyk 3,92mm a zarodek 2 mm.

Sylha- jeszcze raz gratuluje. Ja tez jakaś w szoku chyba jestem , nic nie pamietam z rozmowy. Tez mi sie wydaje, ze Moj większy powinien byc? Zreszta nie wiem. A z kolei Ty masz taki pęcherzyk duży a ja tylko 3,92?

Lola- widzisz ty masz ciążę tak właściwie dzień młodszą ode mnie, a już widziałaś jak serduszko pika, a u mnie ledwo co było maluszki widać w pęcherzykach.....wiem, że na tym etapie to zmienia się z dnia na dzień, ale kurde spokojniejsza bym była, jakby były większe....:zawstydzona/y:

Sylha - nie martw sie. My kobiety to chyba zawsze będziemy sie zamartwiac nawet jak jest dobrze to my sobie wymyslimy, ze nie jest:) a mnie zastanawia ten pęcherzyk dlaczego taki mały a u Ciebie i innych większy ? A co do tego , ze widziałam jak bije serce to tylko dlatego , ze ona ma sprzęt super nowoczesny i włączyła na 3Dczy 4D.
Kiedy kazał ci teraz doktor przyjść na wizytę ?

Lola216 tez ci bardzo gratukluję i dbaj o siebie, teraz najpięniejsze i najbardziej stresujące 9 miesięcy przed tobą;)Bedzie dobrze już na tym etapie musicie być radosne bo dzidzia musi czuć ze mamy są szczesliwe:)Pozdrawiam

Lalo- 27 marca- sama się tak uparłam, bo mam urodziny w ten dzień i mam zamiar odebrać najpiękniejszy prezent!!!!!No u mojego też jest superowy sprzęt......
Jaką jazdę miałam jak drugiego poprzez dopochwowe USG nie umiał znaleźć, powiedziałam mu, że ma szukać dalej :-):szok:, zrobił mi normalne na brzuch USG i od razu znalazł :-). Okazało się, że mam wysoko osadzoną macicę i dlatego sonda dopochwowa nie umiała dostrzec drugiego. Powiedziałam mu, że wiedziałam, ze moja kobieca intuicja się nie myli-BULKA- moja intuicja się nie myli!!!!!:-) To się śmiał, tak bo 2 znaleziony, betka wysoka to ja mu tu z intuicją.....
Tak więc Bulka jak już napisałam, że moja intuicja jest ostatnio nieomylna to rób babo ten test!!!!!!Wiesz, że nie dobrze kobiety w ciąży denerwować?!?!?!?:-)

Ostatnia edycja:
No dobra moze zrobię w niedzielę ale mnie siostra strofuje i mama żebym poczekała do poniedziałku;)jestem tak nadzwyczaj spokojna i cholera nie wiem czy ten spokój to czasem nie wypływa z przyzwyczajenia i zobojętnienia:(Sylha i Lola tak bym chciała do was dołaćzyć ale to moz eprysnac jak bańka mydlana i tego boję się najgorzej:rolleyes2:Widze ze Ty jesteś "Baranem"i masz niedługo urodzinki to tak jak ja:)czyli dwie uparte kobitki na forum hi hi

Bulka- ja mam męża barana ty wiesz jaki to związek wybuchowy?!?!?:-):-DAle tak szczerze to o dziwo się dogadujemy i choć są kłotliwe dni to zawsze umiemy pójść na kompromis, ale dobrze, że dzidzie będą skorpiony, bo jakby jeszcze jakie lwy,albo broń Boże barany czy byki to by było masakra. A skorpion też charakterek ma, ale ogólnie spokojnieszy jest , a moja bratanica to wręcz wcielenie spokoju- też skorpion :-)

Ja tez mam mamuskę skorpiona i tez super babeczka, sokojna ale jak trzeba to wybuchnie:)Powiem ci że dwa BAranki w domu to macie wybuchowe małżeństwo:)Moj mąz jest Lwem u mnie wogóle w domu to same BArany i LWy:)Polskie zoo:)POzdrawiam

reklama
Bulka- hahaha polskie zoo dobre, ale od kiedy lew jest polski ;-), my też wybuchami owszem, ale ogólnie dogadujemy się, wiesz siła kompromisu- nad tym ciężko i długo pracowaliśmy i myślę, że się udało

Do góry