reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

hope jaki jest koszt w czechach?i w jakiej klinice bylas?moglabys mi wyslac linka?dziekuje z gory?

czesc minie2011 klinika nazywa sie natalart i miesci sie w Pilsen, wystarczy ze wrzucisz to w google, ja bylam u Rokyty-super gosc, takie sloneczko i mega pozytywna energia, co do cen to prawde mowiac nie wiem bo maz wszysto placil no i bylo to ponad 2 lata temu, ale wiem ze baaaaaardzo taniej niz w niemczech to nie wychodzi tym bardziej ze nie ma dofinansowania ale na pewno leki sa o wiele tansze i wszystkie zastrzyki tam kupowalismy a potem w niemczech placilam za progynova21 bo te na podtrzymanie dostawalam za darmo od mojego niemieckiego gina, dla mnie decydujaca byla atmosfera, moze i nie jest to klinika jak w niemczech ze rzezby stoja na korytarzu i gabinety wypasione-przypomina troche slynny serial z komuny-szpital na peryferiach:-D bo klinika jest polozona na blokowisku ale to nie o to chodzi, chodzi o pielegniarke co cie trzyma za reke po zabiegu i lekarza ktory jest uprzejmy i rzeczowy itd, mnie sie tam udalo dopiero przy 2 crio ale nigdy nie obwinialam kliniki za to ze nie zaskakuje bo nie dali mi do tego powodow, wychodowali mi super blastki i widac ze im na tym zalezalo, jak robilam iui w niemczech to jakby mi laske robili a lekarz prowadzacy-okropne babsko!!!! brrrrrrrrrrrr to mi nawet miala czelnosc nagadac ze obwiniam sperme meza bo mial takie sobie wyniki wiec chcialam sie dowiedziec czy mozna cos na to poradzic a ona na to-to juz jest kpina zeby obwiniac meza-dodam ze moje wyniki super!!! no i ciagle inny lekarz -co jest w sumie normalne ale ich podejscie -dno, ok to tyle wiem ze to trudna decyzja wiec mam nadzieje ze ci jakos pomoglam..

sylha gratuluje dueciku i nie wydziwiaj! maluchy sa takie duze jakie maja byc i nie ma co porownywac z singlami :) twoje kruszynki dziela jedno brzuszydlo to lepiej zeby byly mniejsze niz wieksze, troche cierpliwosci, beda serducha kopy i caly zestaw doznan :D, zdrowka!!!

Ostatnia edycja:
reklama
To sie dzieje naprawde. Jestem gotowa dzisiaj bylam na scanie. w czwrtek rozmrazanie pingwinkow i w piatek mi zadzwonia kiedy transfer albo w przyszla sobote albo w przyszly poniedzialek. wtedy tez sie pewnie dowiem z ilu embrionow bedzie transfer. jak beda dobrej jakosci to tylko jeden. Niby decyzja i tak zalezy od nas wiec nie wiem czy prosc o dwa? Wiem ze niby to nie zwieksza szansy. co wy myslicie?

sylha gratuluje bliźniaków mi też sie marzą bliźniaki:)
bulka trzymam kciuki za testowanie:)
marcikuk ja na twoim miejscu wziełabym dwa zawsze to większe szanse na powodzenie ja niestety nie mam takiego wyboru bo mam tylko jednego mrożaczka:(

Sylha, Lola216 gratulacje!!!:-)
Sylha - to normalne że jeszcze nie widać, ja byłam na USG w 5t3d to w jednym pęcherzyku było echo zarodka, a w drugim coś było ale nie widać było co bo pęcherzyk był taki maleńki jak u Lola216. Nic się nie martw 27.03 zobaczysz jak biją pięknie oba serduszka. Zobaczysz już zarys małego człowieczka - główkę, nóżki, rączki.... jeszcze raz gratulację!!!
Lola216 wielkością pęcherzyka się nie przejmuj, tak to niekiedy jest. Ja też mam jednego maluszka w mniejszym pęcherzyku. Ważne, że serduszko bije! - ciesz się dziewczyno!!!

No wlasnie tak mysle ze co dwa to nie jedno tylko tutaj oni roznie gadaja. jak ostatnio cos wspomnialam o dwoch to mi odpowiedzila ze wola zminimalizowac szanse na ciaze mnoga. a mnie jakos blizniaki nie przerazaja. niby mowili ze szanse sa nadal takie same nie zaleznie od tego ile embrionow mi oddadza. no ale niby podyskutowac moge. zreszta musze poczekac i zobaczymy jak sie zaczna dzielic. mam zamrozone 4 zaplodnione komorki nie wiemy jakiej jakosci bo zamrozili je zaraz po zaplodnieniu. nie chcieli mi ich oddawac bo bylam przestymulowana. a kuzynka mojego meza byla przestymulowana a wsadzili jej dwa zarodnki i jedno zostalo. tutaj oni sie wszystkiego tak boja czy co. sama nie wiem co myslec.

Zgerdzik- dzieki za info, aczkolwiek jednak się martwię, bo fakt może być nie widać, ale pęcherzyki same w sobie są duże. Ja jak się przyjrzę to takie maleńkie kropeczki widzę, ale gin mi na wypisie na razie napisał, że samych płodów nieuwidoczniono.....:zawstydzona/y:

Sylha,Lola216, przesylam wielkie buziaki i gratulacje:-)
Sylha, ciesze sie bardzo z Twoich blizniaczkow :tak:

Teraz odpowczywajcie dziewczyny cieplutko. Sciskam mocno.

bulka- tobie też się uda:) trzymam kciuki za twoje testowanie:)
Sylha,Lola216- gratuluję szczęściary:)))wszystkie chciałybyśmy mieć tak dobre wiadomości

Ja zaczynam się załamywać:((

anioleczek- kochana trzymja sie i na nas przyjdzie pora , musimy byc tylko cierpliwe :* co tam u ciebie?

mmarciciuk- u mnie ze wzgledu na to ze jestem mloda nie chcieli dac dwoch ale nie uparlam , bo niby bali sie ciazy mnogiej i co ? zadej zarodek nie zostal ze mna :( mam 3 mrozaki wiec teraz jak sie rozmoroza to biore wszystkie trzy a ich opinia jest naj mniej wazna , a jak dostane 3 dzieci na raz to tez przezyje :)

mi sie marzy wogole dzidzius a jak uda sie dwa albo trzy to juz bomba hehe :) poki co mam jeszzce dwa miesiace wyczekaiwania na transfer :)

Ostatnia edycja:
reklama
hope71 - dziekuję za wskazówki. Czechy brzmia dobrze, ale wmawiam sobie, że juz nie bedę potrzebowała innej kliniki. w każdym razie, jesli nie na zabieg, to warto przynajmniej wybrac sie tam po leki. w mojej klinice opieka pielegniarek, sprzęt i wyposażenie są bez zarzutu, tylko lekarze mało empatyczni i leca na kasę

Sylha,Lola216 - super wieści! oby więcej takich!!!

po wczorajszym crio jestem pełna nadziei. staram sie wyluzować i zwolnić. dostałam aż 3 eskimoski, lekarze stwierdzili, że w mojej sytuacji zwieksza to szansę. a ciąża mnoga jest mało prawdopodobna. zobaczymy. troche mnie to przeraziło, ale nie pozostaje mi nic innego jak miec nadzieje, że wszystko bedzie dobrze.

zyczę wszystkim staraczkom udanego weekendu. wybierzcie sie koniecznie na spacer. wszsytkim nam to dobrze zrobi.
sciskam Was słonecznie

Do góry